10 teme noi pentru bradul de Crăciun și Sărbători de poveste

10 teme noi pentru bradul de Crăciun și Sărbători de poveste

 

Tendințele din modă dau tonul și în materie de decorațiuni de Crăciun, iar dacă ținem cont de diversitatea de pe podiumuri, e ușor de înțeles de ce avem atâtea variante, pentru Crăciunul 2016. Amuzante, strălucitoare sau naturale, podoabele pe care le vom așeza în brad în acest an sunt făcute să aducă bucurie și să se plieze pe toate gusturile, susțin specialiștii în decorațiuni. Sperăm că aceste imagini vă vor da idei cu privire la modul în care să folosiți decorațiunile existente și la piesele noi pe care le veți achiziționa din magazinele deja pline cu tot felul de minunății. 

 

  • Natural

Popularitatea elementelor naturale – ramuri, creaturi și fructe ale pădurii pare să crească de la an la an. Ceea ce la început a fost catalogat drept ”stil scandinav” a devenit în acest an mult mai minimalist, mai natural și acum mai chic. Aceste piese, nu demult subevaluate, sunt perfect adaptate la tendințele de decor de azi, având nuanțe de gri, roz pal sau albastru.

  • padure-de-iarnaTradițional

Cea mai tradițională dintre temele acestui an, ”sub vâsc” ne duce înapoi la anii 50. Elfii de Crăciun, populari în ultimii cinci-șase ani, își mențin importanța ca parte a gamei tradiționale, care readuce acum și bucuria regăsirii felinarelor, a colindătorilor și a globurilor cu zăpadă.

  • sub-vascClasic

Aceasta este o altă temă care pare că și-a găsit inspirație din anii 50. Nota ”pop” de negru din pălăriile luate parcă de la oamenii de zăpadă și din globurile scrise cu cretă, nu fac decât să pună și mai mult în valoare decorațiunile clasice alb-roșii, cu aspect de lollypops sau micii Moș Crăciuni.

  • orasul-de-betealaElegant

Elegante, dar cu o tentă modernă, accentele de albastru sunt scoase cu adevărat în evidență în acest an, de argintul care li se alătură obligatoriu. Iar cobaltul, care nu s-a regăsit anul trecut pe lista de nuanțe must have și care formează acum cel mai adânc contrast cu tonurile moi de albastru, poate fi asociat cu așa-numitul auriu șam-panie, pentru un tot de superclasă.

  • luna-argintieSofisticat

Combină platina și auriul șampanie! Populară timp de mai mulți ani, datorită notei de eleganță și de grație pe care o conferă oricărui decor de Crăciun, această nuanță ușoară de auriu e desăvârșită în acest an de amestecuri cu note subtile de verde în nuanța salviei. Pe scurt: crem + șampanie + platină + salvie verde = definiția sofisticatului.

  • noapte-de-platinaAmuzant

Oricât ai iubi rafinamentul, Crăciunul îți face poftă de joacă, de distracție, de aglomerație de decorațiuni și de străluciri. Iar roșu și verde sunt culorile predominante pentru ”năzdrăvani”, cu pete de culoare verde smarald, și picături de albastru și de roz. Special la acest trend este folosirea unui amestec de frunze și de flori care mai degrabă sunt împinse printre ramurile bradului, decât agățate pe crengi. Și pentru ca amuzamentul să fie total îl putem pigmenta cu jumătăți de Moș Crăciuni și de Elfi ori cu reni, într-un cadru de sărbătoare care să te facă repede să zâmbești.

  • cuminti-sau-nazdravaniStrălucitor

L-am văzut în articole pentru casă și în bijuterii, așa că se înțelege de ce va face furori și de Crăciun. Cuprul, pentru că despre el este vorba, continuă să fie o parte prominantă a acestei teme. În 2016 însă, i se alătură mult mai mult auriu, menit să-i tempereze aspectul general, dar și note de maro ceva mai întunecate, un pic din nuanța medaliilor de aur ori tonuri de cositor.

  • metalul-magicModern

E atât de distractiv! La prima vedere ți s-ar putea părea straniu, nepotrivit, nebunesc, dar vei ajunge să te îndrăgostești de acest mix de decorațiuni practic bicolore, cu desene și modele cu un superimpact vizual, menit să-ți provoace fericirea pe care numai o vacanță ți-o poate aduce. Auriu și alb, negru și alb, cu o mulțime de buline și dungi sunt puse acum în valoare, din loc, cu ”flash-uri” de un roz fierbinte, pentru și mai multă strălucire.

  • vibratie-de-vacantaDelicat

Dacă în ultimii ani nu prea ne-am mai bucurat de zile de Crăciun albe, putem miza acum pe eleganța unor Sărbători albe în brad. Nuanțele delicate de crem, ornamentele albe și moi sau figurinele albe mate sunt caracteristice acestei teme din 2016.  Și pentru că niciodată Crăciunul nu poate fi banal, designerii au pigmentat albul cu nuanțe tandre de roz pal sau albastru-mentă.

  • craciun-albFloral

Un alt exemplu de folosire a culorilor tradiționale de Crăciun, această tendință se concentrează pe frumusețea florilor, pe fructe de pădure și pe amestecuri de frunze numai bune pentru a da stil și modernism tonurilor de Sărbători. Există însă și un element care dă strălucire ”grădinii botanice”: sticla decorată opulent cu auriu, tonuri de roșu și de verde, pentru a aduce un nivel de eleganță și de rafinament neobișnuit unui aspect care altfel ar putea să pară mai rustic. «

traditii-botaniceAutor: Corina Rob

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Special 0 Comments

Revederea după 50 de ani de la terminarea liceului. Îți mai recunoști colegii?

Câți ani sunt de când ai terminat liceul? 5, 10, 25? Mai ții minte cum arătau colegii tăi? De când nu v-ați mai văzut la o cafea? Și dacă v-ați

Special 0 Comments

Atenție! Canditat la prezidențiale, pe plajă

Ramona Ioana Bruynseels (39 ani), candidata la alegerile prezidentiale din acest an, a petrecut o vacanta de cateva zile pe Litoralul romanesc, alaturi de sotul sau, Dominic Bruynseels, chiar de

Special 0 Comments

Ozana Barabancea dezvăluie secretul părului ei: vopseaua Mastey 100% vegană

  Premiată la Gala iClara Media Awards 2015 pentru cea mai bună voce feminină, Ozana Barabancea se declară de două ori fericită la acest final de an. Al doilea motiv îl

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta