28 martie – celebrăm ora pământului

28 martie – celebrăm ora pământului

De șase ani, tradiția Earth Hour îi aduce alături pe toți cei care iubesc planeta aceasta, ce ne găzduiește cu atâta răbdare, mai ales în ultimele 200 de ani! Suntem alături de toți cei care aleg să petreacă această zi în natură, fără a consuma energie, ci prin a oferi din energia lor – cea pozitivă! Mesajul Earth Hour 2015 este “Dăruieste naturii din energia ta!” în fiecare zi, pentru a contribui la un mediu mai curat si mai sănătos.

În București, se merge cu bicicleta și se bate toba

La București au loc o serie de evenimente dedicate Earth Hour.

De exemplu, în Parcul Herăstrău- intrarea Charles de Gaulle.

Iată ce spune invitația: “Începem prin a genera energie prin mişcările LIMITLESS, folosind putere corporală proprie, timp de jumătate de oră. Antrenorii LIMITLESS, împreună cu ambasadorul Earth Hour Zoli TOTH vor face pentru voi o demonstrație de exerciții fizice ușoare, pe care le veți putea executa chiar pe loc. Vorbim de mișcări de streching, ușor de executat în orice condiții. Recomandăm să veniți îmbrăcați lejer, chiar sport, pentru un plus de energie generată.
La orele 20:00 ne tragem sufletul și ne pregătim pentru stingerea iluminatului electric. Aprindem florile de lumină, lumânări gigantice produse cu migală de ASOCIATIA ATELIERE PROTEJATE. 
La 20:30, după numărătoarea inversă, stingem luminile din jur și pur și simplu trăim Ora Pământului. Mişcăm curenţii de aer şi producem sunete de percuţie, alăturând focul plin de vigoare, cu un moment artistic integrat de tobe şi lumină, împreună cu drum 'n' fire (moment cercle) feat ''Emi & lazy shadows. Dacă ai în lista de lucruri de făcut „să cânt la tobe”, acum ai șansa: vom avea tobe pentru câțiva dintre voi și oameni pricepuți care să te ajute să scoți sunete chiar plăcute. 
Dacă simți că nu poți sta pe loc, vom avea și câteva biciclete Pegas pe care le puteți închiria gratuit pe durata evenimentului. 
Dacă totuși bibicleta nu ți se pare compatibilă cu o simplă tură în parc, te sfătuim să te alături grupului Adevărații VeloPrieteni, care plănuiesc o tură dedicată Orei Pământului. Punct de întâlnire: Parcul Izvor, orele 20:15. Punct de sosire: Parcul Herăstrău (direct în toiul petrecerii noastre), orele 21:00. Detalii și confirmări aici: https://www.facebook.com/events/409695692524099/
Să ne vedem cu bine!
Rămânem aproape și pe www.ora-pamantului.ro. 
PS 1: Dacă plouă, te așteptăm oricum. Suntem hotărâți să rămânem afară de Ora Pământului, chiar dacă vom sacrifica unele elemente din program.
PS2: Programul se poate îmbogăți și mai mult până sâmbătă.

În Craiova, se dansează, se merge cu bicicleta și se privesc stelele

Pe 28 martie craiovenii sunt invitati să stingă luminile în case in intervalul 20:30 – 21:30, să iasă la o simplă plimbare simbolică prin oraș, împreună cu prietenii sau cu familia și să dăruiasca din propria energie, în aer liber, participând la acțiunile organizate cu ocazia Earth Hour.

În Craiova, Asociația Studenților din Facultatea de Fizică din Craiova (ASFFC), Asociația Junior Chamber International Craiova (JCI Craiova) și Centrul Local Craiova Cercetașii României (ONCR) propun o serie de evenimente dedicate Earth Hour 2015:

JCI Cycling Day – tur ciclist al orașului începând cu ora 11:00, 28 martie 2015 cu plecarea din Parcul Național “Nicolae Romanescu” (centrul de închirieri biciclete). Cine nu are bicicletă poate închiria de la fața locului, pe baza cărții de identitate.

Dance for Earth – 20:30 – 21.00, toți cetățenii orașului Craiova sunt invitați să danseze în Piața Mihai Viteazul Craiova. Acțiunea este susținuta de cluburile de dans din oraș.

Observații astronomice oferite de Centrul ASTROED – Universitatea din Craiova.

La Turda, bicicliștii fac un tur al orașului

Primăria Municipiului Turda, în parteneriat cu Fundaţia de Ecologie şi Turism „Potaissa”, Asociaţia Slow Food Turda şi Fundaţia Doriana, au acceptat iniţiativa organizaţiei World Wide Fund for Nature şi pe 28 martie 2015, între orele 20.30 – 21.30, pe platoul din faţa instituţiei simbol a municipiului se celebrează evenimentul universal „ORA PĂMÂNTULUI.”

Pentru a susţine această idee, precum şi pentru a promova ideea mobilităţii urbane durabile şi pentru a propune o alternativă viabilă la transportul urban, un grup de biciclişti turdeni, coordonaţi de Fundaţia „Potaissa”, vor marca „Ora Pământului” printr-un tur nocturn pe bicicletă. Traseul este: Piaţa 1 Decembrie 1918 – str. Andrei Şaguna – str. Ghe. Lazăr – str. Axente Sever – str. Castanilor – Piaţa Republicii – Piaţa 1 Decembrie 1918 – str. Libertăţii – sens giratoriu – str. Libertăţii – retur Piaţa 1 Decembrie 1918.

La Târgoviște se aprind 2015 lampioane

Și la Târgu-Mureș studenții aprind lampioane

La Rm Vâlcea Micul Prinț al lui Exupery vine în centrul orașului cu mesajul: “Pământeanule, și tu ești un mic prinț“

La Vaslui se observă stelele din fața Parcului “Victor Ion Popa”

 

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Invitație inedită la standul Malta Travel, la TTR

  "Povestea noastră", începută de cântăreții Marius Marin și Cristina Spătar în Malta, continuă la Târgul de Turism al României (TTR), care va începe joi 13 noiembrie 2014 la Romexpo,

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Gurmanzi făceţi-vă bagajul – începe World Street Food Festival

1 – 5 iunie 2012, Marea Britanie Bucătăria şi preparatele stradale încep să capete din ce  în ce mai multă vizibilitate şi apreciere, vânzătorii aducând acum produse proaspete, gustoase şi

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

1-5 iulie, Bucharest Jazz Festival

Evenimentul organizat de ARCUB a ajuns la a patra ediție, și se desfășoară în Piața George Enescu și în Hanul Gabroveni. Vor fi 12 concerte, susținute de artiști din America,

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta