Equestria aniversează 5 ani cu un calendar competițional încărcat

Equestria aniversează 5 ani cu un calendar competițional încărcat

Clubul de echitație Equestria aniversează anul acesta 5 ani de la înființare și anunță un calendar competițional bogat, cu 9 evenimente sportive, dedicate atât adulților, cât și copiilor, atât profesioniștilor, cât şi amatorilor.

Salonul Calului, cel mai important şi complex eveniment ecvestru din țară, revine anul acesta, în cadrul ediției a IV-a, cu o nouă structură ce se va desfășura ca un Circuit ecvestru, pe patru etape competiționale de sărituri peste obstacole, după cum urmează: etapa I: 24-26 aprilie; etapa a II-a: 5-7 iunie; etapa a III-a: 24-26 iulie; finala: 24-27 septembrie.

Evenimentul Salonul Calului a primit în 2014 titlul Înaltului Patronaj de către Alteța Sa Regală Principele Nicolae al României.

”Anul acesta Equestria împlinește frumoasa vârstă de 5 ani și va fi cel mai bogat an în concursuri, fiind în rolul de gazdă și organizator a nu mai puțin de nouă competiții: opt la disciplina „Sărituri peste obstacole” și unul la disciplina „Dresaj sportiv”. Acest lucru permite sportivilor, dar și spectatorilor și tuturor partenerilor noştri să fie prezenți la concursuri, indiferent de programul sau vacanțele planificate. Mai mult, cel mai important eveniment al nostru Salonul Calului va fi structurat începând de anul acesta ca un Circuit ecvestru, pe patru etape, prezentat de către Mihai Găinușă și Codruț Kegheș”, a declarat Ozana Moraru, Preşedintele Clubului Equestria.

Calendarul competițional al clubului Equestria este:

Circuitul Salonul Calului, Etapa I: 24 – 26 aprilie

Cupa Equestria, ediția a IV-a: 30 aprilie – 3 mai

Circuitul Salonul Calului, Etapa a II- a: 5 – 7 iunie

Marele Premiu al Municipiului București: 12 – 14 iunie

Circuitul Salonul Calului, Etapa a III- a: 24 – 26 iulie

Cupa României – obstacole: 30 iulie – 2 august

Finala Romanian Grand Prix;

Finala Campionatului de Amatori la obstacole: 17 – 20 septembrie

Challenge Dresaj: 22 – 23 septembrie

Finala Circuitul Salonul Calului, Etapa a IV-a;

Finala Campionatului Național de Forță: 24 – 27 septembrie

Un weekend plin de surprize

Prima etapă a evenimentului Salonul Calului va debuta joi, 23 aprilie cu înscrieri definitive și pregătirea cailor în terenurile de antrenamente, iar vineri, 24 aprilie, vor avea loc primele probe sportive. Pe parcursul celor trei zile de concurs, probele sportive se vor adresa profesioniştilor ȋn primul rând, dar şi amatorilor, sportivilor debutanți, juniorilor şi copiilor. Aceştia vor participa la 14 probe de sărituri peste obstacole cu diferite bareme: probe cu baraj, probe de ştafetă, probe de ȋndemânare călare, probe la cronometru.

Pe durata weekendului spectatorii se vor putea bucura de prezența ȋndrăgiților cusurgii Mihai Găinușă și Codruț Kegheș, care vor introduce probe amuzante precum: “proba in oglinda” cu ponei, dedicată copiilor, ”ștafeta cu urmărire” și altele.

Etapa se va încheia cu Trofeul Jockey Club  – cea mai dificilă probă, de nivel B, cu baraj la cronometru.

Valoarea totală a premiior pe ȋntreg Circuitul Salonul Calului se ridică la 180.000 lei.

Sponsorii evenimentului sunt: Clinica Oftalmologică Oculus, Jockey Club Român, Friedrich Wilhelm Raiffeisen, CAIMMO.

Parteneri: Federația Ecvestră Română, Romsilva Regia Națională a Pădurilor, Crama Avereşti, XTB şi Corona Garden.

Partenerii media ai evenimentului: TVR, Europa FM, Radio România Actualități, Revista Biz, Beau Monde, Auto Moto si Sport, Casa Lux, The Art of Living, City Compass, Romania-Insider.com, Cavaleria.ro, Orașulm.eu, Sportbusiness.ro, Urbankid.ro, SensoTV.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Despre Equestria:

Clubul Equestria a fost înfiinţat în anul 2010 de către Dr. Ozana şi Cristian Moraru. Este situat în zona Snagov, sat Tâncăbeşti pe o suprafaţă de 2,5 hectare din care 1 hectar îl reprezintă construcţia clubului la sol. Equestria dispune de terenuri de concurs și manej, padocuri, 86 de boxe pentru cai, manejuri acoperite, tribune pentru 500 de spectatori şi deţine 65 cai (28 proprii şi 37 în pensiune) din cele mai frumoase rase. Clubul permite plimbări în aer liber în împrejurimi și organizează permanent lecții de echitație pentru copii și amatori. Dotările sunt completate de un hotel și un restaurant cu o capacitate de 50-60 de persoane, precum și două terase exterioare. Equestria organizează competiții regulate de echitație pentru profesioniști, dar și pentru copii și amatori. Manifestările deja tradiționale includ Cupa Equestria, Marele Premiu al Municipiului București, Salonul Calului, concursurile de casă Equestria sau, începând cu 2013, Concursul internaţional de sărituri peste obstacole FEI – Longiness Grand Prix.

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Editorial 0 Comments

Și noi, oamenii, avem nevoie de RESTART!

Când pofta de viață intră pe slow motion, când suntem mai mult triști decât zâmbitori, când contul e cu burta lipită de spate, când imaginea din oglindă nu ne mai

Editorial 0 Comments

Ziua Lacului Măneciu

Dacă aţi ratat prima ediţie a evenimentului “Ziua Lacului Maneciu” şi sunteţi atraşi de frumos, de munte, de apă, de o zonă captivantă, de excursii şi trasee turistice, acesta este

Editorial 0 Comments

Noi proiecte in promovarea si dezvoltarea turismului din Bucuresti

Potrivit ultimei informari de presa privind activitatea desfasurata de Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism, in perioada 28.01-01.02.2013, doamna Maria Grapini s-a intalnit recent cu Primarul General

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta