Aviz călătorillor! Triatlonul închide Transfăgărășanul pe 25 iulie

Se anunță un weekend superactiv pe Transfăgărășan și pe Lacul Vidraru, unde este programat, pe 25 și 26 iulie, Triatlonul olimpic TRANSFIER, cu participare internațională. Concurenții vor înota 1,9 km în lacul Vidraru, vor pedala pe o distanță de 90 km și vor alerga în jurul Lacului Vidraru, fără diferențe de nivel notabile, pe o distanță de 21 km.

Dincolo de partea frumoasă a lucrurilor, turiștii care și-au rezervat cazare, sâmbătă, 25 iulie 2015, la Hotelul Valea cu Pești sau la alte puncte de cazare din zona cuprinsă între Barajul Vidraru și Tunelul Capra, trebuie să-și programeze călătoria astfel încât să ajungă la destinație fie înainte de ora 8.00, fie după ora 18.00, deoarece în intervalul menționat (8.00-18.00), Transfăgărașanul va fi  închis circulației pentru ca participanții să se bucure de adrenalină, viteză, suporteri și peisaje fantastice, în deplină siguranță.

Iată programul complet al manifestărilor transmis de organizatorii nostresstriathlon.ro:

Triatlonul olimpic de pe Transfagarasan, cel mai frumos drum din lume

Locul de desfasurare se afla la 2 ore de condus din Bucuresti, intr-un cadru spectaculos, parca “desenat” pentru o astfel de competitie. Transfagarasanul va fi  inchis circulatiei pentru ca participantii sa se bucure de adrenalina, viteza, suporteri si peisaje fantastice.

Evenimentul sportiv de triatlon – TRANSFIER, va avea 2 sectiuni, astfel:

SECTIUNEA 1 – TRANSFIER 70.3 TRIATHLON.

TRANSFIER 70.3 este in top 3 cele mai grele triatloane pe distante lungi din lume, asemanator ca dificultate cu Savageman 70.3 si Wildflower 70.3.

-Se inoata 1,9 km in lacul Vidraru, al 8-lea lac ca suprafata din Europa, intr-o apa de cristal, cu o temperatura ideala de aprox. 18 grade. Se inoata in triunghi, cu plecare si revenire in acelasi loc, intrare/iesire in zona Hotel Valea cu Pesti. Startul se va lua din apa. Costumul de neopren este obligatoriu, indiferent de temperatura apei.

-Se pedaleaza pe cel mai frumos drum din lume, dupa cum au spus cei de la TOP GEAR. Traseul de bicicleta pe o distanta de 90 km incepe cu o portiune de aproximativ 25 de km plat, urmatorii 20 km sunt o provocare adevarata cu o catarare continua de peste 1400 metri (ceea ce face primii 45 km cei mai grei din orice triathlon pe distanta lunga),  apoi coborarea de 45 de km (unde se solicita prudenta maxima in abordarea virajelor). In total, sunt 1600 m+ diferenta de nivel pt cei 90 km. Plecarea se face din zona Hotel Valea cu Pesti (borna cu km 46) catre Balea, pe Transfagarasan. PLATOUL: Primii 23 km  se fac in jurul lacului, fara diferente de nivel notabile, dar cu piesaje de exceptie; CATARAREA: Urmatorii 22, km, pana in varf, reprezinta provocarea competitiei. Pantele sunt intre 10% si 16%, iar peisajul devine absolut superb. COBORAREA: 22 km, CU MARE ATENTIE !!!!. Se pastreaza OBLIGATORIU partea banda dreapta a drumului. PLATOUL: 23 km, revenirea din coborare, pana in zona de tranzitie la Hotel Valea cu Pesti.

-Alergarea se face in jurul lacului Vidraru, fara diferente de nivel notabile pe o distanta de 21 km iar pentru FINISH se urca 390 de trepte pana la statuia Prometheu. Traseul pleaca din zona de tranzitie, Hotel Valea cu Pesti spre BARAJUL VIDRARU pana la CHECKPOINT ALERGARE (km 6), apoi se intoarce in tranzitie la Hotel Valea cu Pesti  si, din nou, vor alerga catre barajul Vidraru. De la baraj incepe ASCENSIUNEA FINALA: 390 trepte de urcat, pana la STATUIA PRIMULUI IRONMAN din lume, statuia Prometheu, “omul de fier” construit cu 16 ani inainte de prima editie IRONMAN din Hawaii. Finish: La picioarele statuii, in plina glorie.

SECTIUNEA 2 – Triathlon OLIMPIC TRANSFIER.

Pentru cine nu e pregatit pentru distantele 70.3, poate participa la Triathlonul OLIMPIC TRANSFIER in cadrul natural oferit de zona Transfagarasan.

Distantele sunt cele clasice:

-1,5 km inot in lacul Vidraru, la o temperatura de aprox. 18 grade.

-40 km cu bicicleta pe Transfagarasan pe un traseu aproximativ plat, 20 km dus si 20 km intors,

-10 km alergare cu 200 de trepte de urcat, la final, pana aproape de statuia Omului de Fier (IRONMAN – statuia Prometheu) de la Barajul Vidraru. Finishul nu va fi comun cu cel de la 70.3, ci cu 100 de trepte mai jos.

Competititia se va termina mai devreme astfel incat participantii vor putea aplauda finisherii de la concursul TRANSFIER 70.3.

Momentul festiv in care se face premierea pentru performanta va fi la Hotel “Valea cu Pesti”, o locatie de 4****.

Pentru desfasurarea evenimentului in data de 25.07.2015 circulatia pe Transfagarasan va fi COMPLET inchisa incepand cu ora 08:00 si se va deschide la ora 18:00. Segmentul de drum afectat este intre barajul Vidraru si Tunelul Capra. Traficul este inchis de IGP Arges si Sibiu cu autorizatie din partea CNADNR.

DESCRIEREA GRAFICA  A COMPETITIEI INTERNATIONALE – TRANSFIER 70.3 TRIATHLON.

INOT.

1900 m in Lacul Vidraru, cu intrare/iesire in zona Hotel Valea cu Pesti. Se inoata in triunghi, cu plecare si revenire in acelasi loc. Startul se va lua din apa. Costumul de neopren este obligatoriu, indiferent de temperatura apei.
BICICLETA:

90 km – Transfagarasan, sosea in stare buna si foarte buna. Transfagarasanul a fost numit „cel mai frumos drum din lume” de catre emisiunea Top Gear.

Plecare din zona Hotel Valea cu Pesti (borna cu km 46) catre Balea, pe Transfagarasan

PLATOUL: Primii 23 km  se fac in jurul lacului, fara diferente de nivel notabile, dar cu piesaje de exceptie;

CATARAREA: Urmatorii 22, km, pana in varf, reprezinta provocarea competitiei. Pantele sunt intre 10% si 16%, peisajul devine absolut superb.

COBORAREA: 22 km, CU MARE ATENTIE !!!!. Se pastreaza OBLIGATORIU partea banda dreapta a drumului.

PLATOUL: 23 km, revenirea din coborare, pana in zona de tranzitie.
ALERGAREA:

21 km in jurul lacului Vidraru, fara diferente de nivel notabile. Traseul pleaca din zona de tranzitie, Hotel Valea cu Pesti spre BARAJUL VIDRARU pana la CHECKPOINT ALERGARE (km 6), apoi se intoarce in tranzitie, si, din nou, vor alerga catre barajul Vidraru. De la baraj incepe ASCENSIUNEA FINALA: 390 trepte de urcat, pana la STATUIA PRIMULUI IRONMAN, statuia Prometheu.

Corina Rob

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Turist in Romania 0 Comments

De Ziua Femeii, Tap Portugal oferă cadouri

În perioada 12-21 martie, TAP Portugal oferă o promoţie de neratat, bazată – aşa cum clienţii fideli sunt deja obişnuiţi -, pe un discount din tariful final, de 15-20%, pentru

Turist in Romania 0 Comments

Breaza are 40 de km de trasee cicloturistice marcate

Dacă te-ai plictisit să te dai cu bicicleta prin București, pornește spre munte! Două din cele trei trasee cicloturistice marcate în stațiunea Breaza din județul Prahova, în cadrul proiectului ”Breaza

Turist in Romania 0 Comments

Judeţul Bacău, ţinuturi vechi şi oameni primitori

Un oraş pomenit în hărţile Vaticanului Municipiul Bacău, capitala judeţului, este renumit si sub denumirea de oraşul scriitorului George Bacovia. Râul Bistriţa traversează această localitate şi oferă curent electric locuitorilor

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta