Descoperă Ma(i)nhattan-ul Germaniei, cosmopolitul Frankfurt!

Descoperă Ma(i)nhattan-ul Germaniei, cosmopolitul Frankfurt!

 

De curând am avut parte de o experiență nemțească superbă. Având ca destinație principală festivalul de muzică electronică ”Time Warp 2018” din Mannheim, m-am bucurat de un bonus de două zile în Frankfurt (”Bankfurt” sau ”Mainhattan” cum mai este poreclit), și am rămas plăcut surprins de ce poate oferi acest oraș, începând de la ospitalitatea oamenilor și nivelul lor de trai și până la diversitatea activităților pe care le poți face în acest oraș, pentru toate gusturile. Împart cu voi principalele atracții ale acestei comori de pe malul Main-ului, comoară încă străină pentru mulți dintre noi! 

  • Main Tower

Să începem cu impresionanta clădire a Maintower, turnul cu o înălțime de aproximativ 240 de metri și, totodată, cea mai
înaltă clădire din Frankfurt. Acesta are ”doar” cinci etaje subterane și două platforme de pe care poate fi admirată superba priveliște asupra Frankfurtului și a râului Main. Structura a fost construită între 1996 și 1999 și a servit de-a lungul timpului drept sediu pentru Landesbank Hessen-Thuringen (Helaba), dar și pentru alte firme precum Merril Lynch și Standard & Poor sau studiouri de televiziune (Rundfunk Hessischer). Prețul de acces variază aici între 5 și 8 euro de persoană.

  • Piața Romerberg

Ce mod mai frumos de a începe turul orașului Frankfurt, decât prin a descoperi centrul istoric?! Piața Romerberg este un loc atractiv, situat în Orașul Vechi, lângă malul nordic al râului Main. Acesta este, fără îndoială, cel mai pitoresc cartier istoric din oraș, datorită numeroaselor clădiri din jur, care o includ și pe cea mai celebră: Primăria orașului Frankfurt. De fapt, există trei clădiri cu un design arhitectural medieval diferit, cu ornamente și simboluri, care reflectă istoria orașului Frankfurt și Germaniei. Culorile pastelate, precum și ferestrele mici de pe fațadele principale ale celor trei clădiri te vor convinge să faci fotografii, în timp ce frumoasa statuie Lady Justice îți va completa atmosfera romantică.

  • Turnul Eschenheimer

Dacă vei continua să mergi spre Est, de-a lungul bulevardului principal, după câteva străzi vei întâlni Turnul Eschenheim, o fortificație medievală excelent conservată, situată chiar în partea modernă a orașului. Clădirea impresionează prin arhitectura sa, cu cele patru cupole care înconjoară un imens dom în formă de con. Ferestrele mici și culorile pale ale pereților te duc practic cu gândul, în vremurile de început ale spectaculoasei clădiri. În plus, cei câțiva copaci și cafeneaua pitorească de la baza turnului fac din acest loc istoric o alegere irezistibilă pentru a-ți petrece după-amiaza, chiar în agitația din centrul Frankfurt-ului.

  • Hauptwache și Zeil

Clădirea Hauptwache este situată chiar în centrul orașului și este o altă atracție turistică istorică impresionantă, pe care nu o poți rata. Zona este un centru de transport major în inima orașului Frankfurt, iar regiunea din apropiere include o gamă largă de clădiri moderne și zgârie-nori. Cu toate acestea, clădirea Hauptwache îți va atrage atenția prin intermediul design-ului arhitectural baroc captivant, care oferă doar două etaje, cu un acoperiș imens.

Această clădire istorică iese în evidență și datorită faptului că este înconjurată de numeroase clădiri contemporane și alte locuri unde te poți bucura de o ceașcă de cafea caldă sau de un ceai, precum cea amenajată în vârful Galeriei Kaufhof, un skybar de unde se poate admira întreaga zonă Hauptwache, clădirile băncilor importante din Germania și strada Zeil, ”The Fifth Avenue” al Germaniei, renumită pentru nenumăratele magazine, cafenele, baruri dar și pentru mall-ul care adăpostește, se spune, cea mai lungă scară rulantă și în care vei găsi de la articole de îmbăcăminte, până la aparate de uz casnic.

  • Biserica St. Paul

La o mică distanță de Piața Romerberg, vei fi uimit/ă de un alt obiectiv turistic istoric important, pe care trebuie să îl incluzi în călătoria ta: Biserica St. Paul, un dom pitoresc maiestuos, cu o structură rotundă, completată de ferestre mari, a cărui priveliște este superbă. În istorie, Biserica St. Paul s-a bucurat, ca și Piața Romerberg, de o bună reputație ca centru politic și istoric, fiind biserică protestantă în timpul Revoluției Franceze și, mai apoi, sediu al Parlamentului de la Frankfurt. În prezent, clădirea este complet renovată și este un loc, unde te poți bucura de numeroase expoziții, legate de dezvoltarea istorică și politică a Germaniei.

  • Opera

Vacanța la Frankfurt nu este completă dacă nu vizitezi Opera Veche. Aceasta este, de asemenea, situată în centrul orașului și este înconjurată de la fel de celebra Piață a Operei. Opera Veche oferă o priveliște impresionantă datorită fațadelor sale, cu ferestre imense arcuite, detalii complexe, statui și alte obiecte de ornament. Interiorul include Foaierul Vechi, și o cafenea înconjurată de istorie și farmec. Acest loc este unul din cele mai bune moduri de a simți spiritul de la sfârșitul secolului al XIX-lea, vremurile în care opera a fost construită.

  • Grădina Zoologică

Fondată în 1858, Grădina Zoologică din Frankfurt este una dintre cele mai importante și mai frumoase din Europa. Multe din animalele și păsările de aici trăiesc în mediul lor natural și nu sunt deloc puține. Se spune că aici există aproximativ 5.000 de locatari din 600 de specii diferite. Se remarcă ”castelul urșilor” și un exotariu (acvariu și spațiu pentru reptile), precum și un aviariu, cel mai mare din Europa, dar și speciile foarte diverse, de la crocodili, pinguini și zebre, până la maimuțe, lilieci, insecte de toate felurile, hipopotami, rinoceri, păsări flamingo și girafe. Prețul unui bilet este de 10 euro pentru adulți și de 5 euro pentru copii, sau studenți.

  • Palm Garden

În continuarea călătoriei tale în centrul orașului, vizitează Palm Garden! Aceasta este o întindere imensă, cu grădini botanice, care acoperă peste 50 de acri și unde unde te vei putea bucura de unele dintre cele mai spectaculoase pri-veliști din Frankfurt. Peisajul verde din Palm Garden este cu adevărat captivant, în timp ce un număr de exponate botanice oferă nenumărate momente de neuitat. Sute de specii de plante din flora tropicală și păduri tropicale, precum și o mare varietate de case verzi, bazine de apă, trasee pitorești numai bune pentru o plimbare pe jos și alte facilități, transformă Palm Garden într-un loc perfect pentru relaxare, prin natură.

  • Podul de Fier

După o oră sau mai mult petrecută în acest adevărat centru istoric al Germaniei, o idee bună ar fi să-ți petreci după-amiaza, plimbându-te de-a lungul râului Main. Apoi, ca să te simți un fel de stâpân al apelor, trebuie să faci o plimbare pe Podul de Fier, de unde îți vei putea bucura privirea cu imagini impresionante, atât când vei admira râul, cât și clădirile din jur. Și nu te gândi la acest pod ca la o construcție rece și sobră, pentru că este de fapt  o pasarelă plăcută și pitorească, care leagă partea nordică a râului, cu cea sudică! În plus, se află foarte aproape de Piața Romerberg și îți oferă posibilitatea – mai ales dacă te afli în Frankfurt cu jumătatea ta – să-ți ancorezi dragostea și s-o fereci de balustrada podului, în timp ce bărcile de pe râu, sunetul apei și peisajele impresionante vor întregi tabloul minunat, plin de romantism.

Autor: Thomas Rob

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

La pas prin lume 0 Comments

Poveștile călătorilor din Gara de Nord, spuse mai departe de un fotograf și un copywriter

Vlad Cioplea, fotograf, și Gabriela Bumb, copywriter, au demarat la începutul lunii mai proiectul „Povești din Gară”, prin care spun în scris și prin fotografii poveștile unor călători. Le-am adresat

La pas prin lume 0 Comments

5 euro un selfie cu Ronaldo, în Madeira

Vine Ronaldo, nu vine Ronaldo… Până când vestea descinderii la București a echipei Real Madrid și a vedetelor sale, anunțată cu surle și trâmbițe de mai marii Federației Române de

La pas prin lume 0 Comments

Egiptul scoate la iveală noi comori nebănuite

Două morminte, vechi de peste 2.500 de ani, au fost descoperite în regiunea Minya. O echipă mixtă de cercetători spanioli şi egipteni a adus la lumină două morminte din perioada

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta