Evadare în Bucegi

Evadare în Bucegi

După o săptămână aglomerată şi nebună plănuim ca întreg week-end-ul să ne relaxăm, să dormim şi să lenevim. Dar pentru că dorul de munte e prea mare şi căldura sufocantă, ne urcăm în maşină şi plecăm catre Bucegi.Sătui de praful şi aglomeraţia din oras, dorim să ne plimbăm pe poteci de munte, prin păduri, cu parfumul de flori, pământ umed si vietati tinandu-ne companie. Iar vremea este numai bună pentru astfel de plimbări şi drumeţii.

Traseul ales: lăsăm maşina în Bran şi urcăm spre Mălăieşti.

Bran este o localitate micuţa, nu foarte aglomerată. Pe traseul Clincea, urmând banda roşie, te opresti dupa 20 de minute de mers pentru fotografiat.Doar un minut căci frumusetea peisajelor şi aerul curat te poarta mai departe, mai sus, cu paşi mari.

In zilele fara ceata de pe carare se vede clar cum se desprinde culmea Clincea din culmea muntelui Ţigăneşti.Uşor, uşor, ajungi în Poaiana Clincii. La 1.640 metri. Te opresti iara pentru fotografii, pentru a manca ceva, te hidratezi si apoi tii drumul catre pajiştile verzi. In zare, se zăresc brazii şi molizii pe culmile munţilor. Un peisaj superb ce parcă te poartă de fiecare dată în lumea legendelor cu iele. Pe măsură ce te apropii de valea Ţigăneşti, aerul devine mai răcoros, mult mai rece în fapt. Până la Cabana Mălăieşti mai este de mers şi nu este o idee bună să neglijezi alimentaţia. Prin urmare, se face un popas pentru o mica gustare. In jur, coama muntelui Ţigăneşti constituie un peisaj mirific de început de lume. La aproximativ 1.800 de metri ajungi la lacul Ţigăneşti. Câinii de pe la stânele din împrejurimi iti ies în întâmpinare dar nu exista griji, ciobanii ii opresc sa vina prea aproape.  Pe măsură ce te apropii de Cabana Mălăieşti, vegetaţia devine tot mai bogată, cu molizi micuţi de un verde pătrunzător, pajişti verzi, stânci golaşe, populate de capre şi cerbi.

Urcusul pana la cabana dureaza aproximativ 6 ore, pe traseul Bran – Clincea – Valea Ţigăneşti – cabana Mălăieşti. Dl. Ion, cabanierul de la Mălăieşti te ospateaza cum se cuvine si iti da sfaturi pentru mai departe. Nu uitati, daca vreti sa va intoarceti in aceeasi zi, porniti degraba, nu este indicat sa va prinsa seara pe munte.

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Turist in Romania 0 Comments

Vinurile românești au fost apreciate la Düsseldorf

România a participat cu pavilion național la Târgul Internaţional ProWein, Düsseldorf, Republica Federală Germania, care a avut loc în perioada 15-17 martie 2015. 

Turist in Romania 0 Comments

Premieră: Zona Retezat, monitorizată din punct de vedere turistic

În zona Țara Hațegului – Retezat se implementează, în premieră, un program integrat de monitorizare turistică, menit să ofere autorităților și asociațiilor de promovare, informații despre numărul de turiști din

Turist in Romania 0 Comments

Mii de turiști străini călătoresc în România pentru proceduri estetice

Sunt români care au ales să trăiască în alte țări și în fiecare an, când vin acasă în vacanță au grijă să își programeze și ședințele la estetician, dar sunt

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta