Fasole verde gătită mocănește

Fasole verde gătită mocănește

Iată și rețeta aceste zile de joi, care a fost mai mult însorită decât rece, semn că iarna, totuși, nu va mai sta mult pe-aici, iar primăvara se apropie. La fel ca și postul Paștelui. Motiv pentru care am ales această rețetă plină de vitamine și… de post.

Curăță, spală și fierbe fasolea, apoi taie într-o cratiță ceapă, rumenește-o în untdelemn, adaugă-i fasolea, pătrunjel tocat, sare, piper.

Lași să dănțuiască puțin; toarnă peste ea puțin oțet și dă la masă. 

Poți adăuga și sos de pătlăgele roșii.

– rețeta a fost publicată prima dată în volumul „Regina bucătăriei românești pentru sănătoși și bolnavi. Rețete complete pentru orice mâncări, prăjituri, cofeturi și licheruri”, București, 1888, Editura Tipografiei „Universul”, inclusă de Simona Lazăr în volumul „Rețete alese pentru Post și Crăciun”, Editura Jurnalul, 2010.

Vreți să descoperiți câte o rețetă tradițională românească în fiecare zi? Intrați pe site-ul www.antenasatelor.ro și găsiți-vă inspirația!

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Covasna, o bijuterie de judeţ

La Covasna mergem să admirăm natura sălbatică, să aflăm tot felul de legende înspăimântătoare, să observăm fenomene naturale stranii şi unice în lume. Asta dacă suntem în căutare de poveşti

De vazut & savurat 0 Comments

PhotograpHER, sesiunea foto în care te simți ca o vedetă

Știm cu toții cel puțin o femeie care spune că nu e fotogenică sau care, dacă acceptă totuși să rămână la poza de grup, se ascunde undeva în spatele tuturor.

De vazut & savurat 0 Comments

Interviu cu un bucătar pasionat – Chef Florin Ivan

L-am cunoscut la Cherhanaua Ancora și pe bucătarul șef Florin Ivan, care a construit, alături de colaboratori, un meniu ce te duce imediat cu gândul la marea cea mare și

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!