Patria Vinului, la 100 km de București
Podgoria Dealul Mare, unde se află și viile celor de la SERVE Ceptura, este cunoscută mai ales sub denumirea de "Patria Vinului", având o tradiție viticolă străveche, deoarece dealurile din această regiune întrunesc cele mai bun condiții pentru culturile soiurilor destinate cu deosebire vinurilor roșii.
Podgoria se întinde pe o lungime de 70 km în zona deluroasă a Carpaților Meridionali, între cursurile de apă ale Teleajenului și Buzăului. Cele mai renumite centre viticole din zonă sunt: Boldești, Valea Călugărească, Urlați, Ceptura, Tohani, Breaza, Pietroasa, Merei, Zorești. Vinurile de primă mână ale acestei podgorii sunt Cabernet Sauvignon, Fetească Neagră, Pinot Noir, Merlot, vinuri cu o aroma specială, imposibil de confundat.
Vinurile din Dealul Mare au căpătat renume internațional, câștigând la concursurile desfășurate în domeniu numeroase medalii mondiale de aur.
Productia de vinuri este alcătuită dintr-o gamă bogată de vinuri roșii din soiurile Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Fetească Neagră, iar gama de vinuri albe este formată din Riesling, Fetească Albă, Pinot Gris și Sauvignon Blanc.
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
The Room Showroom, noul punct turistic de pe harta Bucureștiului
Într-un decor boem, care-ți pune la picioare Bucureștiul de altădată, indiferent dacă ești turist, sau localnic, se află un loc special ce reunește creații ale designerilor români: designeri de îmbrăcăminte,
Ciorbă de fasole cu afumătură, în “castron” de pâine
Ai trebuință de: fasole boabe, costiţă afumată, ceapă, ardei, ţelină, păstârnac, roşii proaspete, bulion, sare, mărar, tarhon, o pâine rotundă, coaptă în casă (cu coajă groasă).
SERVE Ceptura, acolo unde vinul se face cu pasiune
Frumoasă zi de octombrie, cu soare strălucitor dar cu dinți, cât să porți cu eleganță o eșarfă la modă. Vizităm prima cramă privată din România, creată în 1995 de
0 Comments
Niciun comentariu inca!
Poti fi primul care comenteaza articolul!