Gastronomia unica a Deltei
( mai adaugam retete si alte detalii pe parcursul vremii, după ce le savurăm )
Gastronomia Deltei este, asa cum va puteti asteapta, una pescareasca. Aici veti gasi o multitudine de retete traditionale, saramura fiind mancarea de baza. Delta Dunarii este renumita pentru specificul sau culinar, unde toate preparatele sunt proaspete, natural si foarte gustoase. Meniul preponderent pe baza de peste este unul dintre secretele longevitatii si sanatatii uimitoare a localnicilor. Pescarii deltei nu gatesc pestele inainte de a fi preparat mai intai inotatoarele, capul si coada, cum fac gospodinele pedante, pastrand astfel pentru mancare mai multe arome. Ciorba pescareasca se gateste din mai multe soiuri de peste si este foarte condimentata. Despre borsul pescaresc gatit cu apa de Dunare se spune ca are un gust aparte. Deasemenea, localnicii iti vor sugera sa nu bei apa imediat dupa ce l-ai consumat altfel iti va fi sete toata ziua.
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
Luminița Anghel gătește pentru prieteni
Luminița Anghel a participat, alături de Monica Anghel, la concursul gastronomic Valea Bucătarilor, organizat de Hotelul Valea cu Pești și revista Turism Club. Cele două vedete, mame și gospodine deopotrivă,
Deliciile Deltei: pescuitul şi gastronomia locală
În Deltă am ajuns ani la rândul. Prima dată ca simplu turist, admirând unduirea apelor şi zborul sălbăticiunilor. Mai apoi m-am întors pentru mâncare, pentru liniştea locului şi pentru partidele
0 Comments
Niciun comentariu inca!
Poti fi primul care comenteaza articolul!