Luminița Anghel gătește pentru prieteni
Luminița Anghel a participat, alături de Monica Anghel, la concursul gastronomic Valea Bucătarilor, organizat de Hotelul Valea cu Pești și revista Turism Club. Cele două vedete, mame și gospodine deopotrivă, au executat cu măiestrie toate etapele procesului de realizare a celor două rețete alese de ele și, după cum observați și în fotografii, s-au și distrat făcând asta!
Creveți decorticați cu legume picante și garnitură de orez
„Vreau să vă spun, de la început, că mai fac această rețetă și cu paste. Eu sunt mare fan mâncare picantă, îmi plac mâncărurile chinezești, thailandeze, japoneze. Este o mâncare pe care o gătesc destul de des, chiar și fără creveți, atunci când am invitați vegetarieni la masă. Astăzi, am luat dovlecei, morcovi, roșii și ciuperci champinion, pe care le-am tăiat în bucăți potrivite. Le-am călit în ulei de măsline. Le-am scos și le-am scurs pe o farfurie, după care am călit și creveții proaspeți, tot în ulei de măsline, foarte puțin și pe o parte și pe alta, pentru că au o aromă mult mai plăcută așa, prăjiți.
După care, peste ei am adăugat legumele, și câțiva căței de usturoi mărunțiți și sos de soia, sare, un pahar mic de apă și o jumătate de pahar de vin alb sec. Am acoperit și am lăsat să scadă. Am adăugat ardei iute verde, tăiat rondele. Dacă faceți cu paste, recomand să păstrați și sosul de la legume, pentru că pastele îl absorb și aromele sunt și mai bogate. Între timp am fiert orezul, clasic, cu puțină sare. După care am pregătit platoul. Ceea ce am gătit astăzi este foarte ușor de făcut, nu este o mâncare grea, nu este uleioasă, este perfectă la o masă alături de prieteni, iar mie, recunosc, îmi place mult să gătesc pentru prieteni.” (Silvia Mirea)
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
Gastronomia unica a Deltei
( mai adaugam retete si alte detalii pe parcursul vremii, după ce le savurăm ) Gastronomia Deltei este, asa cum va puteti asteapta, una pescareasca. Aici veti gasi o multitudine
Deliciile Deltei: pescuitul şi gastronomia locală
În Deltă am ajuns ani la rândul. Prima dată ca simplu turist, admirând unduirea apelor şi zborul sălbăticiunilor. Mai apoi m-am întors pentru mâncare, pentru liniştea locului şi pentru partidele
0 Comments
Niciun comentariu inca!
Poti fi primul care comenteaza articolul!