La Paris vor curge valuri de ciocolată

La Paris vor curge valuri de ciocolată

Evenimentele lunii octombrie sunt atât de dulci și de diferite! De aceea, dacă-ți place mișcarea trebuie să mergi la Amsterdam, dar dacă preferi ciocolata, fugi neapărat la Paris, unde cei mai buni ciocolatieri din lume se vor întrece la cele mai dulci Mondiale. Dacă preferi ceva muzică, o găsești în Nancy și la Budapesta.

jazz nancyNancy Jazz Pulsation, muzică pe toate gusturile

Între 7 și 17 octombrie, de peste 40 de ani, are loc unul dintre cele mai emblematice evenimente din estul Franței: festivalul de jazz. După anii 2000, acest stil muzical a căpătat accente de blues, rock, muzică electronică, reggae și chiar hip-hop, așa că, pentru două săptămâni, Nancy se va legăna pe toate aceste ritmuri.


Mergi la o ciocolată caldă, la Paris?

afis ciocolataSalonul Mondial al Ciocolatei are loc, între 28 octombrie și 1 noiembrie, la Paris, așa că pregătește-te
pentru câteva zile tare dulci! Este a 21-a ediție, și se așteaptă multe surprize. Anul trecut au fost 120.000 de vizitatori, în 5 zile la cel mai mare eveniment dedicat ciocolatei și altor produse realizate din cacao. Vor participa 220 de ciocolatieri din toată lumea, care vor avea standuri și expoziții de produse. Tot aici va avea loc finala World Chocolate Masters, vor fi prezentări de modă cu subiect de… ciocolată, și lansări de carte, toate în cel mai pur stil parizian.

E toamnă Muzicală și la Budapesta

The Café Budapest Contemporary Art Festival are loc între 2 și 18 octombrie, iar muzica este doar un pretext pentru un mare număr de evenimente culturale, la vreme de toamnă. Sunt 250 de evenimente, iar la 80 dintre ele intrarea este liberă. Nu uita aparatul de fotografiat, pentru că lumina și culorile lunii te vor inspira. Și, ca un pont: ieși puțin din oraș spre cramele din jur și vei gusta din vinul anului 2015, despre care se spune că este mai aromat decât în alți ani. Poți lua și copiii cu tine, pentru că festivalul are o secțiune dedicată lor.

maratonPe locuri, fiți gata… start la maraton!

Anul acesta Marathonul din Amsterdam are loc pe 18 octombrie, cea de a treia duminică a lunii. Cei 42 de km vor fi străbătuți de sportivii și amatorii înscriși, existând și variante ale traseelor, pentru diversele categorii de participanți. Evenimentul organizat din 1975 are o tradiție frumoasă în urmă și multe recorduri mondiale doborâte. În fiecare an, numărul de participanți e tot mai mare, trecând deja de 14.000. Traseul prin oraș este unul minunat, iar evenimentele conexe pline de veselie.

Prin Toscana, în căutare de ciuperci

Spre sfârșitul lunii octombrie, în Toscana se celebrează ciupercile, castanele și vinul. La Vivo d’Orcia, un sătuc de vis, are loc Sagra del Fungo e della Castagna, sărbătoarea care umple străduțele localității de bufoni, bucătărese guralive și turiști. Se merge la cules de ciuperci porcini, au loc tot felul de competiții și toată lumea chefuiește pe cinste.

autor: Silvia Mirea

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Unde mergem in octombrie

Concert Ioan Gyuri Pascu în Club Puzzle din Bucureşti Joi, 17 octombrie 2013, începând cu ora 21:00, Ioan Gyuri Pascu alături de cei de la The Blue Workers va susţine un concert în

La pas prin lume 0 Comments

Ce zici de un Revelion în Malta, la 20 de grade Celsius?

Dacă vrei să sărbătorești trecerea dintre ani într-un decor de poveste, la temperaturi de peste 20 de grade Celsius, o poți face în Malta, Insula de Miere din Marea Mediterană.

La pas prin lume 0 Comments

Un parc natural din inima Ierusalimului e plin de gazele

O vale cu iazuri, păsări, flori și vegetație uimitoare. Nu te gândi la Delta Bucureștiului, că nu despre ea este vorba! Locul se află în inima Ierusalimului, în Israel și,

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta