Lora a avut o plajă doar pentru ea, în arhipelagul Maldive

Lora a avut o plajă doar pentru ea, în arhipelagul Maldive

 

 

Pentru cei mai mulți dintre noi Maldive reprezintă un loc exotic, prea frumos ca să fie adevărat, pe care dacă ar fi să-l arătăm pe hartă, n-am ști în ce direcție să învârtim Globul. Adevărul e că Maldive chiar este un arhipelag ireal, dar nu de neatins, chiar dacă e undeva departe, în apele Oceanului Indian, spre Sudul Africii. Specialiștii în turism ai agenției Free Spirit Travel susțin că tot mai mulți români, celebri sau nu, aleg să-și petreacă vacanța în Maldive. Am aflat că de o astfel de experiență s-a bucurat și Lora, una dintre artistele cu lipici la topurile naționale de muzică, așa că am întrebat-o cum a fost în această călătorie de vis, pentru a vă oferi o poveste cât se poate de reală, direct din Paradis.

“Nu-mi amintesc exact ziua în care am devenit obsedată de Maldive, dar prima amintire este de când călătoream cu Google Earth și, văzând din satelit aceste insule, am început să plâng. De atunci laptopul și telefonul meu sunt pline de poze și de screen shot-turi cu imagini de acolo”, și-a început povestea Lora, care acum poate spune că și-a îndeplinit acest vis.

Artista a plecat din țară, de la -15 grade Celsius și când a ajuns la destinație a trebuit să se adapteze la +30 de grade. Chiar și așa, cu haine de vară în valiză, a ple cat de acasă cu un bagaj serios. ”Am avut o valiză destul de mare, având în vedere că am stat două săptămâni și am fost pregătită. Fiecare zi a avut outfit-ul ei. 🙂 Dar relaxarea nu m-a lăsat să-mi bat capul prea tare, așa că nu am purtat tot ce am avut la mine. Am avut un sentiment incredibil când am ajuns cu bocancii pe nisipul alb și nu știam cum să-i scot mai repede”, ne-a dezvăluit Lora, adăugând că, după ce a inspectat cazarea, a despachetat, ca să se acomodeze repede cu locul și după un duș binemeritat la finalul orelor petrecute pe drum, a adormit până a doua zi dimineață, la 6.00. ”Această oră 6.00 mi-a devenit rutină. În fiecare dimineață, fără ceas, mă trezeam la 6.00, îmi făceam un ness și stăteam pe terasa bungalow-ului contemplând imaginea cu palmierii, cele două șezlonguri de lângă umbrela masivă acoperită cu un fel de stuf, nisipul alb și oceanul. Cel mai mult mi-am dorit să mă regăsesc”, mărturisește artista.

Fan supe și fructe de mare, Lora n-a ratat nici o rețetă tradițională, în cele două săptămâni petrecute în Maldive. Chiar dacă poate părea ciudat, a existat și ceva care nu i-a plăcut, dar nu la capitolul mâncare. ”Nu mi-a plăcut prezența ciorilor. :)) Da! Erau ciori. Dar am început să le hrănesc prin ziua a 5-a și nu m-au mai deranjat”, a spus Lora amuzată.

Artista și iubitul ei, Ionuț, au îmbinat zilele de relaxare la soare, cu cele de plimbare, pescuit și snorkeling. ”E un loc perfect pentru snorkeling. Mi-a plăcut că prietenul nostru de la sporturi nautice IZEY, ne-a dus într-o călătorie cu jetski-ul, să facem snorkeling în larg, unde apa era până la brâu. Mi s-a părut incredibilă chestia asta! Apoi ne-a dus pe o insulă nelocuită să ne facă poze. A spus că acolo este o lumină fantastică”, rememorează Lora.

Cei doi și-au făcut și prieteni pe insulă, dar nu români, pentru că au întâlnit conaționali doar la aeroport: ”Ne-am împrietenit cu un cuplu de englezi, ea fostă actriță, el manager de teatru, un cuplu senzațional care ne-a fascinat și pe care mi-am făcut curaj să-i fotografiez cu un polaroid și să le fac cadou poza «instant». Așa ne-am împrietenit. S-au emoționat foarte tare când le-am spus că sunt un exemplu pentru tinerele cupluri care visează la un happily ever after împreună”.

Cum a avut multe momente doar pentru ea, în care să reflecteze asupra vieții și lucrurilor care contează, Lora a tras o concluzie cât se poate de benefică pentru ea, din care ar trebui să învățăm și noi: ”Este păcat să te pierzi în muncă și în stres și să uiți că pe lista nevoilor trebuie să existe, măcar o dată pe an, un loc unde să poți spune «sunt în Rai»”.  În aceste condiții, înainte ca impresiile calde din Maldive să intre în cutia cu amintiri a sufletului, artista se gândește deja la o nouă evadare. ”După snorkeling-ul din Maldive urmează schiul din Italia! Apoi vedem! Aștept sugestii!”, a conchis Lora, cu un zâmbet dornic de aventură.  «

  • Ce trebuie să știi despre Insule

Capitala: Malé – 150.000 locuitori, una dintre capitalele lumii cu cea mai mare densitate de locuitori pe km pătrat.
Moneda: Rufiyaa (100 Rufiyaa = 25 lei) – în resorturile de pe insule se poate folosi fără grijă și dolarul american.
Cu ce ajungi în Maldive din România: cu diverse companii aeriene – Qatar, Emirates, Turkish, un zbor de până la 20 de ore, cu tot cu escale și legături.
Cu ce ajungi din Malé pe insulița ta: cu hidroavionul sau cu barca, depinde de distanța dintre capitală și resortul în care ai ales să stai.
Diferența de fus orar: București + 3 ore.
Care e cea mai bună perioadă pentru a vizita Maldivele: Insulele au un climat tropical, prin urmare temperatura variază foarte puțin de-a lungul anului, situându-se undeva între 25 și 30 de grade. Perioadele mai – iunie și septembrie – noiembrie sunt dominate de ploi. Cu toate că acestea nu durează mult, sunt dese și sâcâitoare. Sezonul uscat este între lunile decembrie și aprilie.
Ce să nu iei în Maldive: Alcool. În principiu, va fi confiscat la intrarea în țară și returnat la plecare.
Viză de intrare: Nu ai nevoie de viză prealabilă. Țara primește cu brațele deschise pe toată lumea. Cu toate astea, vei primi pe pașaport, la debarcare, o viză de 30 de zile. Trebuie să arăți biletul de avion de întoarcere și faptul că ai cu ce să te întreții pe perioada șederii.
Limba vorbită: Limba oficială este dhivehi, însă engleza e vorbită pe scară largă.
Vaccinuri: Nu sunt necesare.
Animale: În mod ciudat, nu poți intra cu câini în Maldive, dar îți poți aduce pisica (dacă dovedești că e vaccinată).
Insecte: Insulele se află sub ”protecția” țânțarilor, așa că e necesar să ai cu tine creme împotriva acestora.

  • Cum ajungi acolo

Insulele Maldive se află în Marea Laccadive, din Oceanul Indian, la 600 km sud-vest de Sri Lanka, în zona Ecuatorului. Sunt 1.190 de insule de corali, care formează 26 de atoli principali. 202 dintre aceste insule sunt locuite iar 100 dintre cele locuite sunt ocupate de resorturi de lux. ”Fiecare complex turistic din Maldive e situat pe propria lui insulă iar unica problemă este să alegi pe care dintre ele vrei să-ți petreci vacanța. Cele mai exclusiviste branduri hoteliere sunt prezente aici, întrecându-se în a oferi luxul complet clienților lor, de la valeți personali, la piscine private și servicii de masaj în cameră. Nu e de mirare că multe cupluri aleg să-și petreacă aici luna de miere, mai ales că există programe speciale pentru proaspăt căsătoriți. Dar există oferte nu doar pentru ei: fiecare insulă are targetul său – pentru familii, pentru amatorii de scufundări și snorkeling, pentru cei cu buget relativ mai mic sau pentru cei care doresc doar o experiență de relaxare totală, în mijlocul naturii”, explică Oana Pricop, managerul agenției Spirit Travel (www.free-spirit.ro).

  • Plaje de vis, cu nisip alb

Insulele Maldive au unele dintre cele mai bune plaje din lume. De altfel, aproape fiecare dintre cele 1.190 de insule are cel puțin o plajă. Unele au nisipul mai fin decât altele, dar toate sunt albe și mărginesc ape de culoare verde-turcoaz, întregind un peisaj care în realitate este chiar mai frumos decât în broșurile turistice. Așa se explică faptul că peste un milion de oameni din toată lumea vin anual în acest paradis din mijlocul Oceanului Indian.

Autor: Corina Rob

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

La pas prin lume 0 Comments

Qatar Airways anunță noi curse pentru România

Din 1 octombrie, Qatar Airways adaugă două curse pe ruta Doha-București, crescând frecvența zborurilor la șapte pe săptămână, a anunțat compania aeriană a statului Qatar. „Odată cu adăugarea acestor două

La pas prin lume 0 Comments

Un nou program de bonusare pentru tur operatorii români, la zboruri către destinații egiptene

Ministerul de Turism al Egiptului a anunțat schimbarea programului de sprijin dedicat tur operatorilor români, care efectuează zboruri spre Egipt. Începând cu 1 noiembrie 2014, a fost dezvoltată o nouă

La pas prin lume 0 Comments

Angelica Marinescu, în căutarea Nirvanei: lăcaşuri budiste indiene

Mereu în căutarea lăcașurilor budiste indiene, Angelica Marinescu, lector asociat la Universitatea din București, organizatoare a Festivalului culturii indiene Namaste India  și autoare a cărții ”India. Etnografie subiectivă sau pseudo-ghid de

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta