Norok Oktoberfest – festivalul berii germane din Parcul Tineretului la a treia ediţie

Norok Oktoberfest – festivalul berii germane din Parcul Tineretului la a treia ediţie

Parcul Tineretului (intrarea din B-dul Şincai) va găzdui, între 19 şi 22 septembrie, cea de-a treia ediţie a Norok Oktoberfest – Festivalul berii germane 2013. Pe o suprafaţă totală de 2500 mp va fi amplasat un cort de 1100 mp, iar în spatele cortului se vor regăsi corturi individuale de 9mp cu diferite produse: mustărie, vinuri speciale, artizanat, articole de ceramică, turtă dulce germană, kortos kolaks, mezeluri şi brânzeturi ecologice, dulciuri speciale, miere de albine, produse eco, sucuri germane, cartofi pe băţ, gogoşi ardeleneşti şi un stand special cu cosmetice şi articole de curăţenie, îmbrăcăminte din Germania – parc de distracţii.

Deschiderea festivalului va avea loc pe data de 19 septembrie 2013, la orele 15.00, în prezenţa maestrului elveţian în arta culinară Jakob Hausmann, care va da cep la primul butoi de bere.

În exteriorul cortului se va vinde mâncare germană (turinger, bratwurst, coaste de porc, cozonac de carne bavarez, salată de cartofi) precum şi mâncare tradiţională românească (mici, fripturi, frigărui, peşte, cartofi); brutărie nemţească (covrigi pretzel, baghete, chifle, pâine tradiţională nemţească). Se va bea bere  exclusiv bavareză!

Cortul va avea o capacitate de 1100 persoane la mese care vor fi deservite de minim 20 de dozatoare mobile de bere plus multe puncte fixe de vânzare cu vitrine frigorifice, unde se va vinde bere la sticlă.

Va fi amplasată şi o scenă de mari dimensiuni unde va cânta zilnic fanfara de muzica bavareză „Classic Band 2000”. Vor mai concerta formaţia  de coveruri „Power Station”, „Izolir Band” „Changing Skins”, „Aquila” şi mulţi alţii. De asemenea, se vor derula concursuri zilnice cu premii în bere şi cârnaţi bavarezi şi o tombolă unde  marele premiu va consta într-un televizor led cu diagonala de 81 cm.

Organizatorii vin în intampinarea clienţilor care vor să fie siguri că prind un loc la mese, cu un sistem de rezervări telefonice la numărul de telefon 0723.123.610, care include şi un meniu fix de 25 lei /persoană (care conţine 1 litru de bere germană, 4 mici, pâine, muştar, salată de varză). Biletele pentru rezervări se pot găsi şi pe www.eventim.ro .

Special pentru acest eveniment se vor importa 20.000 litri de bere bavareză şi anume bere premium pils blondă, bere nefiltrată blondă sau neagră, bere neagră, bere brună, bere cu lămâie, sucuri germane „libella” şi apă germană „petrusquelle”. Iată câteva exemple de mărci de bere germană care vor putea fi savurate la festival: Grafarco, Oettinger, Acker si Pschorr – ultima, una din cele 6 beri oficiale de la Oktoberfest-ul original din Munchen.

În cort se vor putea cumpăra şi articole promoţionale de la halbe, pahare, desfăcătoare, căşti de bere până la halbe speciale de ceramică, halbe de sticlă (1 litru), cizme de bere (2 litri) şi sticle speciale de bere de 2 litri.

Preconizăm, pentru a treia ediţie, un număr de 35.000 – 40.000 de vizitatori pentru cele 4 zile ale festivalului.

Oktoberfest este o parte importantă a culturii bavareze, iar primul festival de acest gen a fost organizat în 1810. Modelul a fost împrumutat de-a lungul timpului de alte ţări de pe tot mapamondul, precum Argentina, Australia, Brazilia, Canada, Chile, Columbia, India, SUA, Vietnam dar şi România.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Editorial 0 Comments

ANTREC a premiat cele mai bune pensiuni din țară

Ne bucurăm că turismul rural este în creștere continuă, iar turiștii de la noi, dar mai ales cei veniți din străinătate, aleg cu plăcere să petreacă sejururi la pensiuni din

Editorial 0 Comments

Blaxy Premium Resort & Hotel lansează „proprietatea periodică” pe litoralul românesc

Litoralul românesc va avea, începând din iulie 2015, un ansamblu rezidențial uriaș, cu sute de locuri de cazare, piscine, cluburi și terenuri sportive, de cinci stele, și un centru de

Editorial 0 Comments

Concluzii despre sezonul estival 2014: creşte cererea pentru hotelurile de 4* cu All Inclusive

Bibi Touring, touroperator specializat exclusiv pe turism intern, ne oferă o serie de concluzii în ceea ce privește evoluția turismului, pe litoralul românesc, în acest sezon estival!

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!