Pescuitul la mare cinste

Pescuitul la mare cinste

Cele 3 brate ale Dunarii – Chilia, Sulina si Sfantu Gheorghe – ofera si ele atractii irezistibile mai ales daca esti atins de microbul pescuitului. Canalele ce leaga cele 3 brate sunt mediul propice pentru pescuitul sportiv si recreativ iar transportul pe Dunare si in Delta este bine reprezentat printr-o paleta varianta de ambarcatiuni de diferite marimi, potrivite chiar si pentru cei mai pretentiosi pescari. Pescuitul are loc in perioada 5 martie – 15 iunie iar permisele de pescuit se pot procura de la una din filialele AJVPS din tara. Zonele mlastinoase, cuprinse intre 0 si 1 metru fata de nivelul marii reprezinta 55% din suprafata Deltei si sunt cautate in perioadele de inundatie de anumite specii de pesti: stiuca, crap, caras, lin, etc. Atunci cand apele se retrag toti pestii din aceste locuri migreaza spre zone mai adanci: acestea fiind canale si lacuri. Multe specii de pesti isi schimba arealul, trecand dintr-un lac in altul prin canale, garle si bratele Dunarii. Exista cateva locuri renumite pentru pescuit cum ar fi: Mila 23, Murghiol, Jurilovca dar  haideti sa le luam pe rand.

Pe bratul Sfantul Gheorghe, in imediata apropiere a canalului Perivolovca exista 4
zone de pescuit:
1. pe partea stanga pe o lungine de cca 1 km apa este adanca de la mal (aproximativ 4m), curentul mediu si este recomandata pentru salau, crap, somn 
2. pe partea dreapta pe o distanta de aproximativ 100 metri (pana la limita padurii) este o zona care se preteaza la somn si salau mare. Aici adancimea este tot de cca 4 m la mal, insa lanseurile trebuiesc facute la distanta de 30-40 metri. Pe canal se prind
caras, babusca, platica, biban, stiuca, somotei si ocazional crap.
3. incepand cu padurea sunt locuri excelente pentru pescuitul la somn, crap si salau. In aval veti gasi un golf cu apa statatoare si cu o adancime de 6 metri care se preteaza la orice specie. In interiorul golfului merge crapul, salaul, carasul pana in 5 kg.
4. la o distanta de circa 8 km de gura canalului Perivolovca se afla o serie de balti de
stiuca. Dintre acestea cele mai populate sunt Taranova (pe stanga), Gorgostel (pe dreapta).

Principalele locuri si zone de pescuit in Delta Dunarii pe care vi le recomandam :

Canalul Crisan
Este un canal adanc si cu o latime mare (100 m), cu un curent moderat; loc pentru somn si crap. Exista portiuni unde se prinde salau (intersectia cu Bratul Sulina), avat, stiuca Se gaseste peste mic sau mare – obisnuit : platica, biban, rosioara.

Canalul Vatafu
Este un canal lung cu un curent puternic.Traverseaza o zona bogata in lacuri si japse, cu unele are legatura directa ( lacul Vatafu si japsa Doha). Acolo unde ia nastere, la intersectia cu canalul Crisan-Caraorman, si pe tot parcursul lui, se poate pescui cu succes salau, somn, crap, biban, platica.

Canalul Litcov
Frumusetea peisajului va face ca pescuitul pe acest canal sa fie insotit de fotografii si ore petrecute hoinarind. Este cel mai lung canal din Delta (45 de km), strabate o zona impanzita de lacuri si japse, asigurand accesul in aceste locuri.In perioadele de vara, cand nivelul apei este mic, pestii din japsele si chiar din lacurile mari isi gasesc refugiu in acest canal mai adanc si mai bine oxigenat. Locurile de pescuit sunt pe tot parcursul lui, insa intersectiile cu alte canale sunt mai agreate de salau, avat, biban, rosioara. In zonele cu curent mai domol intalnesti crap iar locurile adanci sunt bune pentru somn.

Canalul Puiu – Rosu
Extrem de circulat de pesti acest canal leaga lacul Puiu de lacul Rosu. Pe malul lui se gaseste Satul de Vacanta Rosu, ai carui turisti au pescuit foarte mult crap la mamaliga, dupa ce au nadit foarte insistent cu porumb.

Canalul Puiulet – Lumina

Este un lac cu o suprafata mare si adanca unde merge pentru stiuca. Intre lacul Lumina si Puiulet (lacuri adanci si destul de mari) exista un canal de legatura scurt. Acesta are si zone unde malurile sale adapostesc somn, crap, caras.

Canalul Puiulet – Rotund
Intre lacul Rotund si Puiulet legatura este mult mai scurta, iar malurile sunt in totalitate formate din plaurii.  Este canalul cel mai „blindat” de plasele pescarilor; numeroasele varsele ascunse pe sub maluri si taliane inlantuite taie canalul si protejeaza viata piscicola. Intrarea din acest canal in lacul Rotund a fost blocata in urma cu cativa ani de un plaur mare in care pescarii au taiat cu ferastraul o carare ingusta, lunga de 30 metri

Canalul Suez (in partea de Vest a dunelor de nisip)
Din spusele batranilor prin anii „70 in apropierea dunelor de nisip a fost sapat un canal cu o lungime de aproximativ 12 km, care unea Garla Perivolovca in sud cu Canalul Litcov in nord. Aceasta zona cuprindea o regiune inundabila intinsa in care s-a dezvoltat o bogata vegetatie si au aparut lacuri cu adancimi mici: Cuibul cu Lebede, Chiril, Lebedea, etc. Este un loc bun de pescuit in special la stiuca si biban.
Desi acest canal nu are o vechime mai mare 30 de ani, procesul natural de colmatare a facut ca astazi acesta sa fie impanzit de vegetatie iar navigatia sa se desfasoare anevoios (imposibil de trecut cu o barca cu motor in unele locuri). Pragurile, avand lungimi de cateva sute de metri, delimiteaza 4-5 zone mai adanci (2-4 m) cu apa limpede, unde intalnesti o bogata vegetatie acvatica: nuferi, bradis, stuf si papura ce au creat un habitat ideal pentru stiuca. Pescarii batrani cred ca uneori, cand nivelul apei este ridicat, multe stiuci din lacul Erenciuc migreaza in acest canal.

 

Мы используем единственный мощный поток ""энергии, который нам доступен ""здесь Силу самого Туалуа.

В эти первые минуты после " "пробуждения Мейтланд лежал на заднем сиденье, глядя через грязные стекла на откос автострады.

Оружие ""отлетело куда-то под платформу, на ""которой стояла машина Ренниуса.

Я думаю, это самое худшее, что ""можно предпринять.

И все это время ""сама тень периодически набегала на мою морду, мелькая перед глазами, как быстрое облако " "перед солнцем, на мгновение окутывая меня и снова убегая " "прочь.

Он не мог ""объяснить себе, какая сила природы могла вызвать это загадочное сотрясение, а необъяснимое, естественно, вызывает страх.

Первая партия назад не " "вернулась и не " "подала о себе никаких известий.

Вустер, пожалуйста, сохраните эту тайну, прошу вас.

Деньги, накопившиеся за время нашей армейской службы, позволяли нам вернуться к учебе.

И обоим сразу, черному и белому, господину и рабу, моему мучителю и моему сопернику!

Поэтому похороните свой план разлучить нас, посоветовал Смиту Римо.

А уже через два дня она им горячо восхищалась.

Ведь спать на воде для "скачать песни с одноклассников"фрегата такое же невозможное дело, как для нас с вами, масса Бен.

Он говорил, что стоит только вам дорыться "сериал и всё таки я люблю скачать сериалы"до психологии индивидуума, и дело сделано, можно бросать в воздух шляпу и плясать на лужайке.

Но поверь мне, теперь это совершенно другая страна.

От радаров станций слежения Шестого американского флота не ускользало "Скачать чит членикс бесплатно"ничего.

Личность Стива уже ими "icare data recovery"установлена.

Раньше он был один из многих, сейчас весь груз ответственности лег на его плечи.

Это будет справедливо, заметил Римо.

Он гораздо лучше знал свое дело, чем я предполагал.

Это было смехотворно, абсурдно, что он мог зазвонить.

Это насторожит людей, улицы будут лучше охранять с сегодняшнего дня и до большого события.

Я думал об этом все время, пока мы шли к конечной станции.

Я бросился бежать и не останавливался до тех пор, пока не вернулся в маленький уголок парка около Центра.

Зверь вскрикнул, повернулся, и "Чужак"Поль почувствовал, что теперь может хлестнуть его "Шесть дней любви"магическим кнутом.

Поставив книгу на место, я последовал за "Компромисс"Халом.

Я вновь двинулся по реке до ее устья, а потом на юг "Каникулы Тюрлютуту"вдоль берега.

Если получится, я знаю человека.

Я заранее решил, куда мне "Воспоминания о школе"следует направиться и устроил эту вечеринку, чтобы напоить всех "Новый англо-русский и русско-английский словарь с грамматическим приложением. 50 000 слов"гостей и без проблем отправить их домой.

Затем они узнали бы, что, весьма возможно, они тоже вскоре погибнут.

С тех пор как она переехала в Техас, у нее еще не было случая вспомнить о нем.

Но это было сопряжено с трудностями и большой опасностью.

Пять золотых это большие деньги.

Она, кажется, не вправе "canon mp252 драйвер"даже распоряжаться собой.

Пусть будет по-твоему, папа,-покорно ответила Луиза, вставая из-за стола.

Тогда они далеко не уйдут, и я "чити point blank скачать"с собаками еще смогу их догнать.

Призрачный Волынщик "скачать музыку пираты карибского моря" затерянного легиона Небопы посмотрел на свою жену.

Я вспоминал тебя, совсем недавно.

А твой дядя Сухьи "Источник книгу скачать" он выглядит весьма разумным, но чем-то он мне напоминает Дворкина.

Бинни "прохождение игры черное зеркало" продолжала похрапывать; время от времени слабая "скачать фильма четыре танкиста и собака" улыбка мелькала на ее лице.

Мы решили отложить наши разногласия на время "скачать игры на асер планшет" похорон.

Я не читаю на древнетермеанском, Джорд, но вижу, что здесь под отметинами еще осталась куча строчек.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Pescuit 0 Comments

Pescuitul în Deltă

Pentru că suntem la început de vară iar drumurile par să ducă toate către Deltă, am întocmit o listă a celor mai frecventate bălţi-locuri de pescuit din zonă. Sunt doar

Pescuit 0 Comments

Pescuitul pe canale

Nu există pescar în România care să nu fi păşit măcar odată în Deltă. Braţele Dunării, gârlele şi canalele sunt loc de refugiu pentru peşti în zile călduroase, atunci când

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta