PLAN BEE – A trăi fără pesticide

PLAN BEE – A trăi fără pesticide

 


Studiul efectuat la nivel european de către Greenpeace demonstrează fezabilitatea agriculturii ecologice ca soluție pentru polenizatori și criza agriculturii la nivel global. Agricultura ecologică s-a dovedit fezabilă ca mijloc de a depăși criza polenizatorilor și a agriculturii la nivel industrial și se practică deja la scară largă în Europa.

 

Aceasta este concluzia principală a unui studiu publicat de Greenpeace International astăzi, studiu care încorporează cunoștințe științifice de actualitate cu privire la agricultura ecologică și experiența practică a fermierilor, cercetătorilor și a eco-antreprenorilor, care au implementat cu succes agricultura modernă ecologică în Europa.

Raportul realizat de către Greenpeace International împreună cu materialul video ”PLAN BEE – A trăi fără  pesticide  și  a  ne  îndrepta  către  agricultura ecologică”  subliniază  importanța  pe  care  o  au  albinele  pentru securitatea alimentară la nivel global și oferă o analiză a literaturii științifice cu privire la controlul în mod ecologic al dăunătorilor, fapt care arată că pesticidele chimice de sinteză folosite în agricultură sunt redundante. Pentru a ilustra practica agriculturii ecologice, Greenpeace a realizat mai multe studii de caz în format video care prezintă experiența fermierilor, cercetătorilor și institutelor de cercetare, precum și a companiilor din zece țări europene. Acești experți susțin că agricultura modernă ecologică este  câștigătoare  şi  demonstrează  că  tehnicile  agriculturii  ecologice  sunt  practicate  cu  succes  în Europa.

Matthias Wüthrich, campaigner pe agricultura ecologică și team leader pe proiectul european de protejare a albinelor, Greenpeace Elveția, declară: ”Singura soluție la declinul albinelor și la criza actuală a agriculturii la nivel global este orientarea către agricultura ecologică. Fermierii, experții și eco-antreprenorii din Europa – eroii din studiile de caz video – au făcut pași importanți pentru a salva albinele și agricultura. Prin aplicarea de metode agricole ecologice și care protejează albinele, poate fi  obținută  mâncare  sănătoasă  pentru  viața  de  zi  cu  zi,  se  protejează  solul,  apa  și  clima,  se promovează biodiversitatea și nu se contaminează mediul înconjurător cu chimicale sau organisme modificate genetic. Trebuie ca factorii de decizie să ia aminte la acești experți care aplică cu succes această soluție – ei sunt dovada vie că agricultura ecologică funcționează în Europa.

”Raportul și seria video au fost prezentate la o conferință de presă în Zurich și alte orașe europene. O parte dintre eroii și liderii agriculturii ecologice ce apar în aceste înregistrări au luat parte în cadrul evenimentului de astăzi din Zurich. Proiectul  este  parte  a  unei  campanii  intense  a  Greenpeace  de  a  salva  albinele  și  agricultura, declanșată  de actuala  criză a  polenizatorilor și  a  agriculturii  moderne la  nivel  industrial.  Declinul global al albinelor este un simptom al unui sistem agricol eșuat, bazat pe o necesitate crescândă desubstanțe chimice și resurse energetice, pe monoculturile la scară largă și pe dependența față de câtevacompanii  multinaționale  din  industria  agro-chimică.  Rezistența  crescândă  a  dăunătorilor  și  aburuienilor, scăderea fertilității solului, contaminarea apei la scară largă, creșterea emisiilor de CO2 și avulnerabilității la schimbările climatice, precum și diminuarea sistematică a rezistenței, diversității și suveranității pe plan global a producerii de alimente, ne determină să ne orientăm către sisteme agro-ecologice bazate pe biodiversitate.

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Turist in Romania 0 Comments

eMAG intra pe piata serviciilor de turism

  eMAG, liderul comertului online in Europa de Est, continua dezvoltarea platformei eMAG Marketplace prin lansarea unei noi categorii: servicii turistice. In parteneriat cu Paravion – companie OTA (online travel

Turist in Romania 0 Comments

Ziua Lacului Vidraru

Săptămâna trecută, vineri, 16 august, Cetatea lui Vlad Ţepeş a găzduit un eveniment de neuitat: oamenii au fost foarte receptivi şi în acest an, au venit în număr mare, atmosfera

Special 0 Comments

În țară e mai tare ca afară! Află totul despre o vacanță cât 10

Cum ar fi să vizitezi Transilvania în 10 zile, de la vest la est? Până anul acesta am zis ”în nici un caz”, pentru că aveam impresia că România nu

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta