Pleci la mare? Esti călător independent (backpacker)? Citeste mai departe…

Pleci la mare? Esti călător independent (backpacker)? Citeste mai departe…

Un călător care își organizează singur călătoria şi folosește doar local serviciile unei agenții de turism poate fi numit usor backpacker. La ora actuala, Bucureştiul primeşte circa 15.000 de backpackers pe lună. Aceştia se cazează de obicei în hosteluri. Si nu, un hostel nu reprezintă un hotel mai mic și mai ieftin, ci o experienţă pentru tineri. În Bucureşti, de exemplu, numărul de hosteluri a crescut de la 12 la 32 în doar doi ani.

Faţă de anul trecut, numărul backpackerilor a crescut, de asemenea, cu 40%. La ora actuală, în România sunt circa 70 de hosteluri autorizate. Cele mai multe se află în Bucureşti – 32, Braşov – 13, Sibiu – 6, Timişoara – 4, Suceava – 3. Alte localităţi cu hosteluri: Vama Veche, Sighişoara, Iaşi, Ploieşti, Alba Iulia.

In plus, calatoriile backpackerilor înregistrează o creştere de 40% faţă de anul precedent pentru România, care poate deveni lejer o destinaţie dedicată turismului de tineret.

În luna iunie 2013 s-a lansat Young Tours, o agenție de turism neconvențională care se adresează călătorilor tineri și independenţi, aflați în permanentă în căutare de experiențe de călătorie puțin costisitoare. Young Tours organizează excursii în toată țara, în destinații turistice variate și reprezentative. Plaja din Vama Veche, castelele și fortărețele din zona Brașov sau canalele și rezervațiile din Delta Dunării sunt doar câteva din locațiile pentru care Youngtours organizează circuite personalizate.

Cel mai solicitat produs turistic are ca destinație Vama Veche și include singurul serviciu de transport direct București – Vama Veche și retur. În această perioadă, serviciul poate fi achiziționat la prețul promoțional de 69 de lei pe sens, cu o băutură rece inclusă. Transportul direct București – Vama Veche este asigurat cu ajutorul unui autocar spațios, de generație nouă, dotat cu aer condiționat. În luna iulie se pot achiziționa pachete promoționale, la grupurile mai mari de 4 persoane, a cincea călătorește gratuit.

“Vama Veche s-a transformat dintr-un sat pescăresc, liniștit și boem într-una din atracțiile principale ale litoralului românesc, un loc în care românii și străinii se simt liber și dansează până la răsărit pe plajă. Ritmul de creștere a turismului în Vama Veche este cel mai ridicat de la Marea Neagră românească, în schimb infrastructura de transport direct lipsește. Nu există nici tren, nici autocar direct. De aceea am decis să oferim călătorii directe către Vama Veche”, declară fondatorul Young Tours, Tudor Maxim

La cerere, serviciul de transport direct București – Vama Veche poate fi inclus într-un circuit turistic de-a lungul litoralului Mării Negre. “În fiecare vineri, ne întâlnim la ora 19.00 în parcarea de la Hilton și plecăm împreună spre Vama Veche. Până noaptea târziu, petrecem pe plajă. A doua zi, plecăm spre Bulgaria, unde facem sărituri de pe stânci la Tyulenovo, luăm prânzul la ferma de scoici de la Dalboka și ne mai rămâne timp să vizităm și palatul și grădinile regale din Balchik. Duminică la ora 17.00 plecăm înapoi spre București”, explică Drew Castenson, managerul de dezvoltare al agenției. Asadar, pornim la drum. Doar este vara iar marea ne asteapta.

Кстати, уж раз я ее вспомнил, надо, пожалуй, пойти засвидетельствовать почтение "От жжизни к жизни" престарелой родственнице.

Хотя, черт побери, я ведь не знал о ней ровным счетом ничего и чувствовал себя неловко.

О, лучше некуда, особенно если вспомнить, что близится час, когда он станет зятем сэра Уоткина Бассета.

Первым оператором стал "автокредит пермь" Дэйв, продолжал сенатор.

Как бы там ни было, давай предположим, что до недавнего времени оригинал находился в распоряжении Байлера.

Позже своим охотничьим ножом он раздвинул бинты на лапе животного.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Editorial 0 Comments

200 de ediții, 16 ani de călătorii

  Suntem oficial la jumătatea verii și parcă nu ne-am obișnuit încă să avem zile atât de capricioase. Pentru cei care suntem prea încăpățânați pentru a ne lăsa opriți de

Editorial 0 Comments

Aniversarea a 80 de ani a expeditiei printului Kamal el Din la Gilf Kebir

Sub auspiciile Ministerului de Turism al Egiptului si ale Autoritatii de Turism a Egiptului (ETA), in perioada 14 – 26 martie 2014 se va desfasura in Desertul Egiptului o expeditie

Editorial 0 Comments

Ziua Lacului Măneciu

Dacă aţi ratat prima ediţie a evenimentului “Ziua Lacului Maneciu” şi sunteţi atraşi de frumos, de munte, de apă, de o zonă captivantă, de excursii şi trasee turistice, acesta este

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta