România din inima ta, pe Caraiman

România din inima ta, pe Caraiman

Astăzi, marele naist român Nicolae Voiculeț a anunțat printr-o conferință de presă încheierea seriei de concerte România din inima ta prin concertul extraordinar de la Crucea Eroilor Neamului de pe Vârful Caraiman, ce va avea loc pe 14 septembrie. A fost susținut în demersul său de Ilie Năstase, o altă personalitate ce ne reprezintă cu onoare în lume, și sub titulatura de Ambasador al Turismului Românesc. Au mai participat la conferință și sunt susținători ai proiectului România din inima ta„: George Constantin Brezoi, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru IMM, Mediul de Afaceri și Turism, Liviu Jicman, vicepreședintele Institutului Cultural Român, Dragoș Anastasiu, președintele Eurolines România și domnul inginer Alexandru Bartoc, cel care a reușit să pună Crucea de pe Caraiman în Cartea Recordurilor, ca fiind cea mai înaltă cruce din lume.

Pe 14 septembrie, de Ziua Crucii, naiul lui Nicolae Voiculeț se va auzi la Crucea de pe Caraiman. Cei care vor urca în această sfântă zi pe Vârful Caraiman, la Cruce, vor avea parte de un moment de mare emoție, deoarece marele artist român, care este și Ambasador al Turismului Românesc, va concerta alături de orchestra sa, dar va avea alături și călușari, și tulnicărese, special invitați pentru a încheia într-un mod plin de semnificații și de emoție o serie de concerte dedicate sufletului acestei țări și reunite sub titulatura inspirată de România din inima ta.

Așadar, cei care iubiți munții noștri falnici, muzica noastră adevărată și vreți să simțiți emoția unui concert la peste 2000 de metri altitudine veniți la Bușteni. De aici veți putea urca gratuit, grație primarului orașului, cu telecabina, până la Babele, de unde aveți de parcurs traseul de circa 40 de minute spre Crucea de pe Caraiman. Concertul va începe la ora 14.00 și va ține 30 de minute. Artiștii noștri nu au mai cântat la o asemenea altitudine! Iar sunetul naiului nu a mai fost niciodată atât de aproape de Dumnezeu! Nicolae Voiculeț a spus, cu ocazia conferinței de presă ce a anunțat evenimentul, că: Naiul este singurul instrument al cărui sunet se duce direct sus, către Dumnezeu. Seara, Crucea va fi luminată, și un nou concert va avea loc la Castelul Cantacuzino din stațiunea montană Bușteni.

Nicolae Voiculeț și România din inima ta

Artistul Nicolae Voiculeţ a lansat seria de concerte “România din inima ta”, sâmbătă, 10 mai 2014, la Castelul Cantacuzino din Buşteni, cu un concert caritabil pentru Hospice Casa Speranţei.

“România din inima ta” a fost un o călătorie prin muzică, în 10 mari oraşe ale ţării, şI se doreşte a fi o redescoperire a valorilor naţionale, un elogiu adus României şi martirilor ei. Seria concertelor va culmina cu un spectacol, susţinut de artistul Nicolae Voiculeţ şi invitaţii lui, de Ziua Crucii, pe 14 septembrie, la Crucea de pe Caraiman – simbol al României eterne. “Misiunea mea, este să ajung cu sunetul Naiului, până la Cer şi să trezesc în semenii mei dorinţa de reîntoarcere acasă, în inima lor. De aceea, am ales ca acest ciclu de 10 momente să aibă maximul artistic, acasă la mine, în Buşteni, pe cel mai înalt altar al României – Crucea de la Caraiman” spune Nicolae Voiculeţ. Proiectul artistic este susţinut de Fundaţia pentru o Românie Modernă şi Fundaţia Mircea Eugen Burada.

 

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Jazz and More Festival Sibiu, 3-5 octombrie

Jazz and More Festival Sibiu Sibiu, 3 – 5 octombrie 2014 La Sibiu va avea loc editia a 10-a a festivalului Jazz and More – festivalul celor mai reprezentative curente

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Se deschide sezonul turistic în Alba-Iulia

Între 25 și 27 aprilie, toți cei care vor alege ca destinație Cetatea Alba Carolina vor avea parte de o concentrare nemaîntâlnită de evenimente, concerte și spectacole, la ”Zilele Cetății”

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Festivalul Berii Germane, în Hangarul H2 de la ROMAERO

În ultimii ani, românii sunt tot mai pasionaţi de festivalurile dedicate berii, care au devenit evenimente din ce în ce mai complexe. Unul dintre festivalurile dedicate înspumatei băuturi are loc

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!