România din inima ta, pe Caraiman

România din inima ta, pe Caraiman

Astăzi, marele naist român Nicolae Voiculeț a anunțat printr-o conferință de presă încheierea seriei de concerte România din inima ta prin concertul extraordinar de la Crucea Eroilor Neamului de pe Vârful Caraiman, ce va avea loc pe 14 septembrie. A fost susținut în demersul său de Ilie Năstase, o altă personalitate ce ne reprezintă cu onoare în lume, și sub titulatura de Ambasador al Turismului Românesc. Au mai participat la conferință și sunt susținători ai proiectului România din inima ta„: George Constantin Brezoi, secretar de stat în cadrul Ministerului pentru IMM, Mediul de Afaceri și Turism, Liviu Jicman, vicepreședintele Institutului Cultural Român, Dragoș Anastasiu, președintele Eurolines România și domnul inginer Alexandru Bartoc, cel care a reușit să pună Crucea de pe Caraiman în Cartea Recordurilor, ca fiind cea mai înaltă cruce din lume.

Pe 14 septembrie, de Ziua Crucii, naiul lui Nicolae Voiculeț se va auzi la Crucea de pe Caraiman. Cei care vor urca în această sfântă zi pe Vârful Caraiman, la Cruce, vor avea parte de un moment de mare emoție, deoarece marele artist român, care este și Ambasador al Turismului Românesc, va concerta alături de orchestra sa, dar va avea alături și călușari, și tulnicărese, special invitați pentru a încheia într-un mod plin de semnificații și de emoție o serie de concerte dedicate sufletului acestei țări și reunite sub titulatura inspirată de România din inima ta.

Așadar, cei care iubiți munții noștri falnici, muzica noastră adevărată și vreți să simțiți emoția unui concert la peste 2000 de metri altitudine veniți la Bușteni. De aici veți putea urca gratuit, grație primarului orașului, cu telecabina, până la Babele, de unde aveți de parcurs traseul de circa 40 de minute spre Crucea de pe Caraiman. Concertul va începe la ora 14.00 și va ține 30 de minute. Artiștii noștri nu au mai cântat la o asemenea altitudine! Iar sunetul naiului nu a mai fost niciodată atât de aproape de Dumnezeu! Nicolae Voiculeț a spus, cu ocazia conferinței de presă ce a anunțat evenimentul, că: Naiul este singurul instrument al cărui sunet se duce direct sus, către Dumnezeu. Seara, Crucea va fi luminată, și un nou concert va avea loc la Castelul Cantacuzino din stațiunea montană Bușteni.

Nicolae Voiculeț și România din inima ta

Artistul Nicolae Voiculeţ a lansat seria de concerte “România din inima ta”, sâmbătă, 10 mai 2014, la Castelul Cantacuzino din Buşteni, cu un concert caritabil pentru Hospice Casa Speranţei.

“România din inima ta” a fost un o călătorie prin muzică, în 10 mari oraşe ale ţării, şI se doreşte a fi o redescoperire a valorilor naţionale, un elogiu adus României şi martirilor ei. Seria concertelor va culmina cu un spectacol, susţinut de artistul Nicolae Voiculeţ şi invitaţii lui, de Ziua Crucii, pe 14 septembrie, la Crucea de pe Caraiman – simbol al României eterne. “Misiunea mea, este să ajung cu sunetul Naiului, până la Cer şi să trezesc în semenii mei dorinţa de reîntoarcere acasă, în inima lor. De aceea, am ales ca acest ciclu de 10 momente să aibă maximul artistic, acasă la mine, în Buşteni, pe cel mai înalt altar al României – Crucea de la Caraiman” spune Nicolae Voiculeţ. Proiectul artistic este susţinut de Fundaţia pentru o Românie Modernă şi Fundaţia Mircea Eugen Burada.

 

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

28 mai, Noaptea Albă a Literaturii Europene

Pe 28 mai, de la 19.00 la 23.30, 13 țări europene vă dau întâlnire pentru a treia ediție a Nopții Literaturii Europene!

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Festivalul ICon Arts, Sibiu, 23 iulie – 3 august

Festivalul contemporan ce atrage anual, la Sibiu, peste 150 de artiști din întreaga lume, reuniți sub sigla ”ICon Arts”, se împrospătează lansând seria edițiilor ”Celebrates!”. Cu fiecare nouă ediție, organizatorii

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

SUVENIR DE BUCUREȘTI -ediția de iarnă

Expoziție de pictură, grafică și artă decorativă 18 noiembrie 2014 – 10 ianuarie 2015 Din 2010 încoace, ELITE ART GALLERY a dezvoltat Proiectul Suvenir de București  în diverse maniere: concurs

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta