Ruladă ardelenească

Ruladă ardelenească

Iată o nouă rețetă de sărbători, dar nu neapărat, de data aceasta din Ardeal. Spor la bucătărit și poftă bună. Ingrediente: 800 g mușchi porc, 100 g pulpă vițel tocată, 100 g șuncă afumată, tocată, 50 g fasole verde, un morcov, un ardei gras roș, două linguri cașcaval ras, pătrunjel, rozmarin, un ou, 25 g unt, o lingură ulei, piper măcinat, sare.

Preparare: se fierb puțin fasolea și morcovul. Se desface carnea, pana se obține un dreptunghi. Resturile rămase se dau prin mașina de tocat. Se amestecă bine carnea tocată cu șunca, pătrunjelul, cașcavalul, condimentele și cu oul.

Se sărează bucata de carne și se pun peste ea ardeiul gras tocat, jumătate din amestecul de carne, fasolea morcovii, apoi restul de umplutură. Se rulează, se leagă cu o sfoară, se unge cu ulei și se presară cu rozmarin. Rulada se învelește în hârtie pergament unsă cu unt și legată la capete. Se coace, circa o oră, în suc propriu.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Salată de primăvară cu păpădie, arpagic și tarhon

Primăvară, primăvară! A sosit vremea ieșirilor mai dese în natură, a vizitelor în grădina bunicilor sau în piață, unde au apărut tot felul de verdețuri. Haideți să ne bucurăm de

De vazut & savurat 0 Comments

Violonistul și statuia vivantă aduc arta pe străzile din România și din Europa

Maria și Ștefan au un lucru important în comun: colorează strada. El este violonist și ea statuie vivantă și fiecare dintre ei înveselește câte un colț din România sau din

De vazut & savurat 0 Comments

Sac de cenuşă

Această rețetă a fost culeasă de jurnalista Simona Lazăr din satul Rimetea, județul Alba.

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!