Să descoperim spectacolul lumii în vacanțele noastre

Să descoperim spectacolul lumii în vacanțele noastre

5 festivaluri, pentru turiștii lunii iunie

Atunci când ajungem în locul destinat vacanței și găsim un spectacol stradal sau un festival în plină desfășurare, ne simțim mai bine. Parcă tocmai am primit un bonus la vacanță… Ocazia de a vedea show-uri ce adună artiști din întreaga lume, de a interacționa cu turiști veniți din țări foarte diferite, uniți doar de câte o pasiune… Să-ți faci prieteni de peste mări și țări… (Silvia Mirea)

 

Un alt mod de a face turism

Am întâlnit într-o zi un pasionat de zborul cu avionul de acrobație. El călătorește în toată lumea, pentru a participa la show-uri aviatice și pentru a admira evoluția altor pasionați, la fel ca el. Aceasta este viața lui. Acasă se întoarce doar pentru a mai adăuga ceva la colecția sa de avionete sau pentru a mai lucra la cele cu care zboară. Pasiunile noastre ne pot duce departe, în lumea largă, și asta e foarte bine, nu?

World Bodypainting Festival, 29 iunie – 4 iulie

Are loc în mai multe localități austriece, așa cum sunt Portschach, Worthersee și Carinthia. Acest festival plin de culoare se desfășoară din 1998 încoace și este o ocazie minunată de a interacționa cu tineri artiști din toată lumea, dar și un pretext de a vizita orașe foarte frumoase din Austria. Cele trei zile de festival cuprind concerte, artificii, sesiuni de pictură și evenimente stradale.

Festivalul de Iarnă din Queenstown, Noua Zeelandă

Este,probabil, cel mai mare festival dedicat iernii din emisfera sudică. Dacă v-ați săturat de atmosfera estivală de la noi, mergeți, așadar mai la sud, pentru zăpadă. Se ține din 1975, timp de 10 zile, în iunie. Peste 75 de evenimente, între care se numără întreceri de schi, sărituri cu schiurile, parade colorate și expoziții de tot felul.

Festivalul Baloanelor cu aer cald din Windsor

Sonoma County Hot Air Baloon Classic este un festival de două zile, care adună apsionați de zborul cu balonul, dar și turiști aflați prin apropiere. Anul acesta începe pe 14 iunie și s-au anunțat deja peste 30 de lansări de baloane colorate, din parcul Keiser Community.

Întrecerea bărcilor dragon, în Hong Kong

Dacă mergeți la început de vară la Hong Kong, nu veți regreta că nu ați prins festivalul primăverii, deoarece acum are loc Duanwu Festival. Cele mai cunoscute întreceri cu bărcile bogat ornamentate au loc pe Aberdeen, dar și în alte zone din Hong Kong și China. Multă vreme acest festival antic nu a fost luat în seamă de autorități, dar azi e prilej de multe alte manifestări artistice.

Festivalul Verii în Suedia

Una dintre cele mai importante sărbători de peste an, la fel de importantă ca și Crăciunul în Suedia, este Midsummer Festival. Și ce poate fi mai minunat decât a purta flori în păr, să dansezi pe poieni înmiresmate, să asculți cântece tradiționale și să mănânci la iarbă verde. Leksand este una dintre localitățile ce merită a fi vizitate în perioada Festivalului Verii.

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Vacante active 0 Comments

Thailanda, te iubesc

Sătui de grimasele clienţilor, de frustrările şefilor, de sunetul excelului şi de rutina zilnică atât de enervantă, devenim parcă autişti în propria existenţă, ridicăm garduri între noi şi ceilalţi, ne

Vacante active 0 Comments

Ce trebuie să ştiţi despre bucătăria Sami

Ce altceva este mai potrivit iarna decât o vacanţă în ţara lui Moş Crăciun? Şi dacă în fiecare din noi mai există încă visul copilăriei, cu peisaje albe de poveste,

Vacante active 0 Comments

Sorin Toma, campionul care a pus România pe harta street workout-ului

Deși nu-l cunoșteam pe Sorin Toma, n-a fost prea greu să-l recunosc din tot valul de oameni care ieșeau de la metrou. E tot numai mușchi, dar se vede că

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta