Sunteţi pregătiţi pentru o noapte la muzeu?

Sunteţi pregătiţi pentru o noapte la muzeu?

În noaptea de 17 spre 18 mai, am sărbătorit Noaptea Muzeelor. Evenimentul, demarat de francezi acum 10 ani, a avut ca scop atragerea turiştilor spre porţile muzeelor, dar a reuşit să crească, să devină mai mult decât o vizită în muzeul preferat. Concerte, minipiese de teatru, evenimente stradale, ateliere pentru copii şi multe altele atrag din ce în ce mai mulţi oameni spre muzeele ce participă la program.

Şi sunt atât de mulţi copii şi adolescenţi! N-ai fi zis că i-ar mai putea ridica ceva din faţa calculatoarelor. (Silvia Mirea)

Bucuria descoperirii trecutului, noutăţii, frumosului

De ce să mai intrăm într-un muzeu? Pentru că în ultimii ani s-au făcut multe descoperiri arheologice, istoria este reinterpretată, arta ne este oferită în altă lumină. Privind exponatele şi citind legendele, altfel ni se relevă lumea de afară, ne reamintim că omul are o capacitate creatoare uriaşă şi ne bucurăm. Dacă v-am convins, intraţi pe www.turismclub.ro,  vedeţi lista completă a muzeelor din România ce participă anul acesta la Noaptea Muzeelor şi pregătiţi-vă termosul pentru cafeaua ce vă va ţine treji o noapte întreagă!

5 muzee din lumea largă, de văzut în 2014

Muzeul Acropolis, din Grecia

Modernizările aduse acestui muzeu îi atrage pe turişti la fel de mult ca şi vitrinele pline de comori ale lumii antice. Un muzeu futurist dar plin de antice comori! Uriaşe spaţii înconjurate de sticlă, spre vederea spaţiilor în care studiul arheologilor se face la vedere. Ruinele Atenei continuă să ofere comori, sculpturi, legende ce atrag turişti din toată lumea, dornici să afle şi să vadă cu ochii lor unul dintre leagănele civilizaţiei europene.

Muzeul Hagia Sofia, din Istanbul

Tone de aur acoperă această clădire iconică. Pentru mulţi, e suficient s-o admire de a distanţă, dar dacă alegeţi să vizitaţi Hagia Sofia alături de un ghid, veţi avea şansa de a descoperi detalii uimitoare despre această construcţie ce a rezistat ridicării şi prăbuşirii a trei imperii. Un hint, în vacanţa voastră în Istanbul, treceţi şi pe seară pe lângă Hagia Sofia pentru a admira spectacolul oferit de fântânile arteziene.

Muzeul Qin al Soldaţilor şi Cailor de Teracotă din China

Este, probabil, cea mai mare descoperire arheologică a secolului XX. Deşi săpăturile nu s-au încheiat, există deja un muzeul înfiinţat, în provincia chineză Lintong, în care s-au descoperit miile de soldaţi hărăziţi a-l păzi pe împăratul Qin. Anul trecut, câţiva soldaţi de teracotă au putut fi văzuţi şi în România, în expoziţia Comorile Chinei. Dar Armata de Teracotă merită a fi văzută la faţa locului.

Muzeul Cappella Sansevero, Napoli, Italia

Colecţia Prinţului Sansevero, considerat un geniu în domeniul ştiinţelor şi inovaţiilor, este găzduită de o clădire la fel de valoroasă, construită acum mai bine de 500 de ani. Sculpturile fine, impresionante, maşinăriile spectaculoase, istoria şi misterul unora dintre ele fac ca vizita în micul muzeu să vă îmbogăţească spiritual. Iar celebra statuie Cristo Velato vă va tăia răsuflarea, prin finele detalii săpate în marmură.

Muzeul Naţional de Antropologie, Mexic

La Chapultepec, uriaşul Muzeu Naţional de Antropologie vă aşază în faţa ochilor artefacte din numeroasele civilizaţii ale acestei părţi de lume: olmecă, mexicană, maya, golfo, aztecă şi lista continuă. Muzeul găzduieşte în curţile sale imense copii ale unor piramide şi construcţii celebre. Cupa Maimuţei este cea mai cunoscută comoară a muzeului, realizată integral din obsidian. Dansurile folclorice şi degustările de produse tradiţionale vă vor încânta la ieşirea din muzeu.

 

 

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Vacante active 0 Comments

Cu TAP Portugal prinzi vacanța!

Lume, lume! Până pe 28 iunie 2015, este flash deal pentru călătorii din București către America! Vrei o vacanță la Miami, Sao Paolo sau Rio? Ele sunt “best deal on the

Vacante active 0 Comments

Bogdan Budai, autostopistul care te învață cum să călătorești fără bani

Bogdan Budai are 26 de ani, este de loc din Hunedoara, dar are 20 de „acasă” prin Europa, prin locurile pe unde a ajuns cu autostopul sau cu proiectele de

Vacante active 0 Comments

Trucuri testate pentru călătoria cu copiii

Eu n-am copii, iar cu cățelul e relativ simplu când plecăm în vacanță: cu două bețe, unul de ros și altul pentru joacă, l-am făcut fericit. Dar îmi imaginez că

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta