Unde mergem pentru o primăvară perpetuă

Unde mergem pentru o primăvară perpetuă

În sfârşit a venit primăvara, cu pomi înfloriţi, parfum, ploi scurte şi răcoritoare, zile însorite şi cer albastru-albastru. Fiecare ieşire pe stradă ne scoate în cale un cais sidefiu, un zarzăr luminos sau o magnolie maiestuoasă. Când lăsăm privirile în jos, avem minunăţii de lalele şi narcise. Florăriile îşi revarsă în stradă bogăţia de culori şi nu putem rezista tentaţiei de a ne cumpăra, aproape zilnic, câte un buchet de flori.

 

Grădini botanice celebre în lume

În astfel de zile ne dorim ca primăvara să nu mai plece de la noi. Să trăim zilnic într-o lume a culorilor înmiresmate. Aşa că am pornit la drum, să descoperim cele mai frumoase grădini ale lumii, unde specialişti şi pasionaţi au adunat flori, arbuşti, copaci şi tot felul de alte plante, pentru a oferi vizitatorilor ocazia de a se bucura de unicitatea speciilor, de minunatul spectacol al naturii plantelor, care cer atât de puţin şi oferă atât de mult.

5 locuri în care să ne simţim ca în Rai:

1. Jardim Botanico, din Rio de Janeiro, Brazilia, un carnaval al culorilor

Este una dintre cele mai mari grădini botanice din lume, cele 140 de hectare se află la poalele muntelui Corcovado, sub braţele întinse ale celebrei statui a lui Iisus Hristos. În această grădină se află peste 6.500 de specii de plante, iar în perioada carnavalului, procesiunea dansatorilor traversează o parte a acestei imense lumi a florilor, arborilor rari şi păsărilor colorate, oferind fotografilor cadre spectaculoase.

 

 

2. Grădina Botanică din Brooklyn, New York, plină de rarităţi

Imaginea acestui astui cartier, aşa cum o ştim din filme, nu ne duce cu gândul că printre zgârie-nori ar exista mai bine de 21 de hectare acoperite de grădini şi pavilioane ce adăpostesc multe dintre cele mai rare specii de plante din lume. A fost înfiinţată în 1910 şi are peste 900.000 de vizitatori pe an. În afară de colecţiile de plante, aici se mai află un conservator celebru şi pavilioane cu galerii de artă şi unde se petrec evenimente culturare importante.

 

 

 

 

 

 

 

3. Grădina Botanică din Singapore este plină de orhidee

74 de hectare acoperite cu flori, dintre care peste 20.000 de soiuri de orhidee! La Singapore se află una dintre cele mai vechi grădini botanice din lume, fondată în 1859, dar este şi una dintre cele mai frumoase din lume. Puteţi vizita aici grădina copiilor, grădina evoluţiei, grădina ghimbirului, grădina maimuţelor şi multe alte sectoare tematice. Nu o rataţi, odată ajunşi în această parte de lume.

 

 

 

4. Grădina Botanică Dahlem şi muzeul ei uimitor, din capitala Germaniei

Se află cel mai aproape de ţara noastră, şi este, de asemenea, una dintre cele mai vechi din lume şi are un muzeu pe măsură. Grădina Botanică din Berlin are 43 de hectare şi 22.000 de specii de plante. Este parte a Universităţii din capitala Germaniei şi are un muzeu uimitor, prin bogăţia şi importanţa exponatelor sale.

 

 

 

 

 

 

 

5. Grădina Botanică Regală din Kew, Anglia

Este, de departe, cea mai faimoasă dintre cele enumerate mai sus, mai ales prin popularizarea sa într-un serial TV dedicat lumii plantelor, difuzat în ultima vreme. Motiv pentru care devine şi mai atrăgătoare, deşi nu îi scade deloc prestigiul cele mai mari colecţii de plante din lume! Poate fi vizitată cu ajutorul trenului Kew Explorer, care face pentru turişti turul întregii grădini. Nu uitaţi să mergeţi în pavilionul dedicat nuferilor, şi nu rataţi nici Davies Alpine House. A, da, şi se află şi pe Lista UNESCO.
(Silvia Mirea)

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Vacante active 0 Comments

Riccione – Raiul Cumpărăturilor

  Atunci când se merge în Italia, marea parte a turiştilor se opreşte în marile oraşe ale peninsulei, oraşe precum Roma, Milano, Venezia sau Florenţa. Având beneficiul arhitecturii splendide ce

Vacante active 0 Comments

De la Giurgiu, la Veneția… în caiac (1)

Mă numesc Lucian Ionescu, am cincizeci de ani și îmi place să mă plimb cu caiacul. Anul trecut, am pornit într-o aventură deosebită, o călătorie solitară cu caiacul de la

Vacante active 0 Comments

Luca Stuparu, călător cu experiență la un an și patru luni

Am auzit cupluri care spun că nu vor să facă copii de teamă că vor mai putea călători sau părinți care nu mai pleacă nicăieri de teamă să nu le

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta