Vedetele au deschis Târgul de Turism al României, la standul Malta Travel

Vedetele au deschis Târgul de Turism al României, la standul Malta Travel

Vedete, șampanie, prăjituri, artă și vacanțe la superprețuri. De toate acestea s-au bucurat, ieri, cei care au trecut pragul Târgului de Turism al României, în prima zi a ediției de toamnă, la standul Malta Travel.

Cântăreața Adina Postelnicu, actrițele Cristina Cioran și Crina Matei, precum si Diana Matei (Taraful Cleante) au vrut să se asigure că găsesc cele mai bune oferte pentru vacanța de vară 2018, așa că au venit la Târgul de Turism al României, în primele ore de la deschidere. ”Am fost de trei ori în Malta și nu pot spune că m-am plictisit. De fiecare dată descopăr ceva nou, de fiecare dată e ceva surprinzător”, a declarat Adina Postelnicu, la standul Malta Travel, unde opt artiști au promovat prin artă Insula de Miere, după ce au participat la o tabără de pictură organizată în arhipelag.

Și Corina Martin, președintele Asociației Litoral Delta Dunării s-a declarant fan Malta, amintindu-și, în timpul unui live realizat pentru pagina ei de Facebook, că a vizitat această destinație în urmă cu 18 ani, pe când fiul ei avea doar două luni. ”Malta merită văzută chiar dacă avem și noi stațiuni frumoase pe litoral. Lucrările minunate ale acestor artiști m-au făcut să mă gândesc din nou la acele locuri”, a spus Corina Martin, una din cele mai importante promotoare ale turismului românesc.

”Să știți că avem foarte mulți constănțeni care merg în Malta și am avut excursii memorabile împreună cu ei”, a completat Mark Neville Farrugia, managerul maltez al agenției tur operatoare.

Aproape 6.000 de români au vizitat Malta în 2017

Numărul turiștilor care au ales să-și petreacă vacanța în Malta, în sezonul din acest an, a fost în creștere fata de anul trecut cu aproximativ 15%, ajungând la aproape 6.000 de persoane.

În medie un turist a cheltuit pentru cazare, masă, transport și excursii aproximativ 840 de euro/ persoană, pentru un sejur de 8 zile/ 7 nopți, cu toate excursiile optionale.

Potrivit managerului agenției tur operatoare Malta Travel, turiștii au ales Malta pentru siguranță, pentru cultura și pentru numeroasele obiective turistice, atât naturale, cât și antropice.

”Media de vârstă a turiștilor care au călătorit în Malta s-a situat, în acest an, în jurul vârstei de 40 de ani. Turiștii au fost interesați de toate categoriile de hoteluri, ofertele noastre punându-le la dispoziție o gamă variată de unităti de cazare, de la 3* până la 5*. Fiind o țară cu un așa-numit all inclusive cultural, turiștii s-au axat cel mult pe demipensiune, pentru a avea timpul necesar vizitelor la obiectivele turistice”, a declarat Mark Neville Farrugia, directorul Malta Travel.

Potrivit acestuia, interesul românilor pentru vacanțe în Malta s-a întins pe toată perioada charterelor Air Malta, cuprinsă între lunile mai și octombrie, însă cel mai mare număr de cereri a vizat lunile iulie și august.

Și maltezii se arată tot mai interesați de România, de la un an la altul. Potrivit oficialilor Malta Travel, cele mai multe grupuri de maltezi ne-au vizitat țara în luna august a acestui an. ”Turiștii maltezi au auzit în ultimii ani multe lșucruri bune despre România, așa că au vrut să-i cunoască bogățiile culturale, prin vizite la diverse obiective, să-i admire peisajele pitorești ale zonei montane, mai ales de pe Valea Prahovei și, nu în ultimul rând, să facă shopping”, afirmă Mark Neville Farrugia.

Conform statisticilor realizate de malta.ro, din perspectiva cazării, cu transport și excursii opționale, turiștii maltezi au cheltuit în medie aproximativ 760 euro. Pe perioada șederii în România, un turist maltez a mai cheltuit, în medie, în plus față de costurile de mai sus, între 250 și 300 de euro. ”Există un interes tot mai mare al maltezilor pentru București și în perioada de Revelion, când vom avea mai multe grupuri care vor veni să petreacă în România. Iar de la an la an, tendința este ascendentă. La fel se întâmplă și în cazul românilor care vor să petreacă Anul Nou în Malta”, a conchis reprezentantul Malta Travel.

În acest an, pentru un sejur în Malta, turiștii plătesc între 440 de euro la Hotelul Suncrest 4*, din Qawra și 590 de euro la Hotel Excelsior 5*, din Valletta. Pachetele de bază includ mic dejun, însă li se pot adăuga opțiuni de cină. Gala Dinner din Noaptea de Revelion se organizează la Hotelul Excelsior 5*, este tip bufet și costă 140 de euro de persoană.

Autor: Corina Rob

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Al Bano și Romina Power, în Capitală, pe 5 noiembrie!

Visul fanilor s-a împlinit! Al Bano și Romina Power vor cânta în premieră împreună la București, pe 5 noiembrie, după 15 ani de la divorț și la aproape două decenii

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Concurs cu SUPERpremii! Au început înscrierile la ”Love4Bike”, în Sectorul 4

Primăria Sectorului 4, prin Direcția Mobilitate Urbană Sector 4, a început înscrierile pentru concursul de ciclism ”Love4Bike”, organizat sâmbătă, 22 septembrie, începând cu ora 9.00, în Parcul Tineretului din București.

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

129 de cai s-au întrecut în sărituri peste obstacole, la Equestria

Etapa de primăvară a Circuitului Salonul Calului, desfășurată între 21 – 24 aprilie, la Clubul Equestria, a adunat la start 129 de cai, care au participat la 16 probe de

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta