Vrei să ai tot ce-ți trebuie în vacanță? Iată 10 trucuri ideale, pentru bagajele tale

Vrei să ai tot ce-ți trebuie în vacanță? Iată 10 trucuri ideale, pentru bagajele tale

IMG_20150417_100152Ține seama de ele și vei avea în valiză toate cele necesare!

De câte ori nu ți s-a întâmplat să te urci cu picioarele pe un troler care nu vrea să se închidă sau să faci pungi și punguțe pentru că ți-au rămas haine pe lângă bagaj? Poate că asta înseamnă că ai un geamantan cam mic sau… că nu știi să-ți împachetezi lucrurile bine. Iată 10 trucuri care să-ți ușureze ”munca” pentru următoarea vacanță.

  1. FĂ-ȚI O LISTĂ!

Atunci când urmează să pleci unde­va, începe să faci o listă cu câteva zile înainte. Pe parcurs când îți amintești de ceva ce nu trebuie să lipsească din bagaj, trece-l imediat pe listă. Astfel n-o să iei nimic din ce nu-ți trebuie și nici n-o să uiți ceva important.

  1. GÂNDEȘTE-ȚI ȚINUTELE!

Hainele trebuie să aibă toate un rost, așa că selectează-le în funcție de activitățile pe care urmează să le faci, dar astfel încât un pantalon să se po­trivească cu două, trei tricouri. De ase­menea, ca să nu-ți iei mai multe arti­cole decât e nevoie, gândește-ți ținutele pe zile. Ține totuși cont și de situațiile neprevăzute!

  1. PERECHILE DE PANTOFI!

Am auzit o poveste despre o cunoștință care și-a luat în bagaj 7 pe­rechi de pantofi pentru o vacanță de 7 zile. Dacă nu cumva te duci la o pre­zentare de modă, n-are niciun sens să îți iei mai mult de două perechi, cu mențiunea că trebuie să le rotești între ele. Lasă-ți pantofii cu toc acasă dacă nu s-a anunțat vreo ieșire la vreun re­staurant pretențios.

  1. IA PE TINE TOT CE POȚI!

Dacă mergi cu avionul și dacă vre­mea îți permite, îmbracă-te ca Baba Dochia. Ia pe tine jacheta, eșarfa și bo­cancii ca să ai mai mult loc în bagaje!

  1. ACCESORII!

Dacă te-am sfătuit să lași pantofii cu toc acasă, nu înseamnă că trebuie să renunți la tot ce o bucură pe o femeie. Accesoriile de genul eșarfelor, cercei­lor și pandantivelor nu ocupă mult spațiu în bagaj și o să-ți fie de mare aju­tor dacă totuși cinezi la restaurant.

  1. IA CU TINE O SACOȘĂ MARE!

Nu ocupă mult loc, dar va fi minu­nată când nu vei mai avea unde să pui suvenirurile sau dacă bagajul tău depășește greutatea permisă la cală.

  1. MĂSOARĂ-ȚI ȘI CÂNTĂREȘTE-ȚI BAGAJUL ÎNAINTE DE PLECARE!

Poate că nici n-ar trebui să mai rea­mintesc de asta, dar am zis că e bine să fie pe listă. Dacă nu vrei să plătești taxe în plus și să dai din banii planificați pentru muzee, interesează-te din timp care sunt limitele de greutate și de di­mensiune pe care trebuie să le respecți.

  1. NU CĂRA CU TINE GHIDURILE TURISTICE DEOARECE CÂNTĂRESC O TONĂ!

Scrie-ți de mână într-o agendă toa­te informațiile care ți se par foarte im­portante sau scrie-le într-un document word pe care apoi printează-l. Desigur că cel mai la îndemână îți este telefo­nul, cu tot felul de aplicații foarte utile sau chiar cu fotografii după paginile care te interesează din ghid.

  1. RULATUL E MAI EFICIENT!

Când împachetezi, nu împături ha­inele, ci rulează-le. Umple colțurile goale cu șosete, lenjerie intimă sau ac­cesorii. Toate acestea merg foarte bine și în interiorul pantofilor. Regula de aur este să nu lași niciun spațiu gol.

  1. FOLOSEȘTE TESTERELE!

Păstrează întotdeauna sticlele de șampon sau de gel de duș pe care le primești la reviste sau când achiziționezi produse mai mari pentru că sunt perfecte pentru că­lătorii. De asemenea, testerele de parfumuri pot lua lejer locul sticle­lor mari și grele cu parfum, care se pot sparge oricând.  Oana Racheleanu

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Tehnologie 0 Comments

Vei putea primi bani de la prieteni, prin…Facebook!

Facebook le face concurență băncilor la capitolul transfer de bani. Rețeaua le oferă deja utilizatorilor din SUA posibilitatea de a trimite bani prin aplicația Messenger, susține go4it.ro. Fără să perceapă

La pas prin lume 0 Comments

Aplicația Questo îți arată orașul prin ochii localnicilor

Atunci când vizitezi un loc nou, consulți ghidurile turistice și așa te trezești că stai la rând să faci o poză unui obiectiv, te împiedici de turiști, vezi totul pe

Util in vacanta 0 Comments

Cățelul Tic, la plimbare cu bicicleta, trenul sau longboard-ul

Ce faci cu cățelul tău când trebuie să pleci în plimbări, pentru o zi, două sau câteva luni? Îl lași la prieteni? Îi cauți o pensiune pentru animale de companie? Domnul

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta