Cum îți alegi destinația de weekend?

Cum îți alegi destinația de weekend?

În primul rând, decizi ce vrei să faci în 2 zile: să stai la soare pe o plajă, să te relaxezi la spa, să te aventurezi într-un parc de distracție sau într-un cadru natural sălbatic, să petreci la țară, să vizitezi muzee, să faci shopping sau să descoperi un oraș. Și abia apoi alegi locul!

 

Te poți plimba prin cele mai mari muzee ale lumii, poți vizita orașe și ținuturi îndepărtate, poți conduce cei mai rapizi bolizi, poți simți adrenalină în cele mai aventuroase montagnerousse și chiar te poți plimba în spațiu. Desigur, în realitatea virtuală.

După ce ai hotărât care e scopul weekendului tău, alege destinația. În primul rând calculează să petreci cât mai puțin pe drum, în funcție de mijlocul de transport ales. Evident că avionul e cel mai potrivit pentru distanțe mari, autocarul – pentru un drum fără griji și automobilul propriu pentru cât mai multă mobilitate. Capitalele europene sunt o destinație ideală de weekend în oraș, și acolo pleci, evident, cu avionul. Faci shopping, te relaxezi pe străzi cochete și vizitezi muzee. Dacă pleci la munte, calculează foarte bine orele de cățărare și traseele alese. Notează cabanele din drum, ia numere de telefon și verifică dacă ai semnal la telefon pe întreg traseul.

Atenție la rezervare!

Dacă nu vrei să fii spontan/ă și să vezi la fața locului care e situația cu cazarea și masa, fă-ți rezervare din timp. Dar verific-o înainte cu 5-3 zile, cel mai bine printr-un telefon dat la adresa respectivă. Cere toate informațiile necesare, punând întrebări la obiect!

Cât de departe nu-I prea departe?

Noi zicem că nu mai mult de 300 km dacă ești la volan, și nu mai mult de 3 ore de zbor, dacă alegi avionul. Asta ca să nu fii foarte obosit. Așa că fă un cerc pe hartă în jurul localității în care te afli ca să fii sigur/ă că alegi destinația perfectă!

Câți bani iei la tine?

Și în țară, și afară e recomandabil să ai un card recunoscut internațional, pe care să ai suficienți bani pentru situații speciale. Banii cash sunt, normal, foarte utili, mai ales în zone izolate și atunci când ai de cumpărat o apă, un sendviș, o cafea. E ideal să ai un buget al călătoriei făcut de acasă, scris, pentru a nu avea surprize nedorite și regrete la întoarcere.

Iată 5 locuri care merită văzute acum!

Tromso, Norvegia

Dacă iarna e sezonul tău preferat, mergi până în Norvegia, pentru cele mai frumoase peisaje înghețate și pentru aurora boreală. E vizibilă până în aprilie.

Dubrovnic, Croația

Cauți peisaje spectaculoase, monumente istorice și centre spa? La Dubrovnic găsești de toate și ceva în plus: o atmosferă cosmopolită și elegantă, deopotrivă.

Kas, Turcia

Pentru sporturi marine, chiar dacă e încă rece, pentru fotografii cu munți în fundal și plaje nesfârșite, alegi această stațiune a Turciei. Și faci și shopping.

St. Tropez, Franța

Prețurile sunt mult mai bune acum, în stațiunea protipendadei franceze și nu numai. Peisaje superbe, mâncare franțuzească și mulțime de locuri de relaxare.

Budapesta, Ungaria

Nu putem să excludem orașul cu mâncare bună, centre de relaxare perfecte, atmosferă plăcută și parcuri și muzee atrăgătoare.

Ce ar fi bine să faci din timp

– Verifică-ți bine actele – să fie valabile și să le ai la tine.

– Copiile, așezate în alt loc în bagaj, pot fi la fel de utile!

– Ai pașaport? Sunt țări în care ai musai nevoie de acest act, așa cum sunt Turcia, Serbia și Republica Moldova, de exemplu.

– Pune-te de acord cu prietenii din gașcă și cu partenerul, ca să aveți toți weekendul respectiv liber de alte planuri.

– Interesează-te de tot ce se poate face, conform pasiunilor tale, în zona aleasă pentru weekendul perfect.

Dacă tot ajungi acolo, să le faci pe toate! (Silvia Mirea)

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Util in vacanta 0 Comments

Valurile și nisipul, ce medicamente! Află ce beneficii îți pot aduce!

Majoritatea o consideră doar o destinație de vacanță și aleg vara țărmul mării doar ca să se bronzeze sau să înoate, fără să știe că aici, prin câteva gesturi simple,

Util in vacanta 0 Comments

O modalitate mai ciudată de a ambala cadourile: în pungile pentru vomitat din avion

Poate că nici n-ai remarcat pungile pe care le găsești pe scaunul din față, în avion, dacă nu ești genul căruia să i se facă rău într-o astfel de călătorie.

Util in vacanta 0 Comments

50 de cai înscriși la Cupa României la Dresaj

În perioada 14-16 august 2015 vor avea loc în Snagov, județul Ilfov, Cupa României la Dresaj și Cupa Steaua Bucureşti la Dresaj Seniori. Organizate de Clubul de Echitație Equestria, alături

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta