Începe școala, dar ce facem cu copiii după ore?

IMG-20150730-WA0024 1Dacă ești părinte, sigur te chinuie deja regrete de genul ”gata cu vacanța!”sau ”iar trebuie să cumpărăm rechizite!”. E normal, a­vând în vedere că septembrie te pune an de an în situația de a o lu­a de la capăt cu toate aceste lucruri. Și cu încă ceva, mai ales dacă cel mic nu are încă vârsta adolescenței: găsirea unui after school.

După tihna vacanței, vine perioada trezirii devre­me, a micului dejun pe fugă, a slalomului matinal până la școală, grădiniță, creșă, după care urmează recuperarea copi­ilor de la școală, grădiniță, creșă… Apoi, pentru că suntem părinți moderni, începe goana spre lecțiile de pian, de limbi străine, șah, tenis sau înot. Și uite-așa, de luni până vineri, ești într-o veșnică excursie. Există vreo soluție la această alergare continuă? Răspund tot eu, în cunoștință de cauză: un after­school bun.

Afterschool-ul, o soluție salvatoare

4“De ce e bine să ai copilul la un afterschool? Pentru că în ziua de azi, când timpul acordat ser­viciului, cu tot cu transport, mai ales în orașele mari, cuprinde un mare procent din zi, părinții sunt avantajați când copiii lor sunt luați de la școală, primesc o masă caldă și o gustare, fac te­mele alături de cadre didactice, se relaxează și învață lucruri noi, într-un cadru prietenos, alături de alți copii de vârsta lor. În plus, la after school, copiii au ocazia de a-și urma pasiunile. Există diferite variante de lecții opționale, cu profesori din do­menii diferite: limbi străine, sporturi (tenis de câmp, înot, șah, taekwando judo,), pictură și art and craft, dans sau teatru”, ne-a explicat Alexan­dra Dumitrescu (foto), directoa­rea American Lycetuff, grădiniță și after school din București.

Varianta e valabilă și în vacanțe

IMG-20150725-WA0044Chiar dacă se încheie vacanța mare, vor urma altele, care, deși ceva mai scurte, nu anulează problema ”cine stă cu picii”, mai ales dacă părinții nu-și pot lua vacanță în același timp cu cei mici. Problema rămâne însă și dacă părinții și-au planificat în perioada respectivă o scurtă vacanță fără copii, iar bunicii nu se pot ocupa de ei decât seara. Așa încât, dacă nu e timp de ple­cat în familie și nici bunicii nu sunt prin apropiere, tot after­school-ul privat poate fi o soluție. Pentru că acolo nu exis­tă vacanță. Copiii merg în aceas­tă perioadă la afterschool de dimineața până seara, în pro­gramul lor zilnic intrând și som­nul de după-amiază sau micile escapade la muzee, plimbările în parcuri sau spectaco­lele de teatru pentru co­pii.

Plănuiește-ți din timp minivacanțele de weekend

Indiferent de soluția pe care o alegi pentru a ocu­pa timpul liber al copii­lor, nu uita că cei mici au nevoie și de părinți. Și dacă îi vezi seara, când ajungi acasă, nu e sufici­ent. Propuneți ca o dată la două weekenduri să pleci într-o minivacanță de 2 zile cu copilul sau copiii. Alege o destinație la o distanță potrivită, astfel încât să nu mergeți mai mult de 2-3 ore cu mașina, și petreceți tim­pul distrându-vă în fami­lie. O drumeție la munte, cu popas de 1-2 nopți la o cabană, un city-break cu vizi­te la muzee sau o ieșire la țară, într-o pensiune tradițională, cu program de fermă și unde să descoperiți meșteșuguri și tradiții locale, pot întipări în mintea și în sufletul celor mici amintiri de neuitat. «

 Ce e bine să asigure un after school

✔ transportul de la şcoală până acasă; ✔ un prânz şi o gustare sănătoase şi gus­toase; ✔ să-l ajute pe copil să învețe să se descur­ce în cât mai multe privințe, stimulându-i încrederea în sine; ✔ ajutor la teme şi îndrumare spre găsirea răspunsurilor la problemele apărute peste zi; ✔ activităţi de învăţare şi dezvoltare; ✔ timp şi spaţiu pentru studiu și odihnă în linişte; ✔ dezvoltarea gândirii logice prin diverse activităţi de rezolvare de probleme şi sti­mularea interesului pentru învăţarea de lucruri noi; ✔ activităţi pentru dezvoltarea fizică.

Ce vacanțe sunt programate în acest an școlar

1Ca să ai timp de gândire și să poți planifica deja următoarea ”fugă din oraș”, îți spu­nem care sunt vacanțele mici care te așteaptă în anul școlar 2015 – 2016: ✔ 31 octombrie – 8 noiembrie – vacanța de toamnă pentru clasele 0-4; ✔ 19 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, vacanța de iarnă; ✔ 6 februarie – 14 februarie, vacanța inter­semestrială; ✔ 23 aprilie – 3 mai, vacanța de primăvară; ✔ 25 iunie – 11 septembrie 2016, vacanța de vară.

Autor: Silvia Mirea

 

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Util in vacanta 0 Comments

Amara – O plajă fină, la o „mare” cam amăruie

Amara este o veche staţiune românească, despre care se vorbeşte în hrisoave din vremea domnitorului Matei Basarab. Lacul statiunii are apa sărată, cu un conţinut ridicat de sulfat, clorură de

Util in vacanta 0 Comments

Spre Lefkada, copiii au gratuitate la biletul de avion

Lefkada e destinatia perfecta pentru un concediu în familie, în care te poți bucura de soare, plajă, peisaje de vis, mâncăruri tradiționale și de ospitalitatea autentic grecească. Iar posibilitățile de petrecere a

Util in vacanta 0 Comments

 Călătorii mai ieftine? Sunt trucuri care te ajută să reduci costurile

Dacă ar fi după noi, am fi toată ziua bună ziua în călătorii, la mun­te și la mare, în străinătățuri și unde om mai vedea cu ochii. Inter­vine aici o

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta