Începe școala, dar ce facem cu copiii după ore?

IMG-20150730-WA0024 1Dacă ești părinte, sigur te chinuie deja regrete de genul ”gata cu vacanța!”sau ”iar trebuie să cumpărăm rechizite!”. E normal, a­vând în vedere că septembrie te pune an de an în situația de a o lu­a de la capăt cu toate aceste lucruri. Și cu încă ceva, mai ales dacă cel mic nu are încă vârsta adolescenței: găsirea unui after school.

După tihna vacanței, vine perioada trezirii devre­me, a micului dejun pe fugă, a slalomului matinal până la școală, grădiniță, creșă, după care urmează recuperarea copi­ilor de la școală, grădiniță, creșă… Apoi, pentru că suntem părinți moderni, începe goana spre lecțiile de pian, de limbi străine, șah, tenis sau înot. Și uite-așa, de luni până vineri, ești într-o veșnică excursie. Există vreo soluție la această alergare continuă? Răspund tot eu, în cunoștință de cauză: un after­school bun.

Afterschool-ul, o soluție salvatoare

4“De ce e bine să ai copilul la un afterschool? Pentru că în ziua de azi, când timpul acordat ser­viciului, cu tot cu transport, mai ales în orașele mari, cuprinde un mare procent din zi, părinții sunt avantajați când copiii lor sunt luați de la școală, primesc o masă caldă și o gustare, fac te­mele alături de cadre didactice, se relaxează și învață lucruri noi, într-un cadru prietenos, alături de alți copii de vârsta lor. În plus, la after school, copiii au ocazia de a-și urma pasiunile. Există diferite variante de lecții opționale, cu profesori din do­menii diferite: limbi străine, sporturi (tenis de câmp, înot, șah, taekwando judo,), pictură și art and craft, dans sau teatru”, ne-a explicat Alexan­dra Dumitrescu (foto), directoa­rea American Lycetuff, grădiniță și after school din București.

Varianta e valabilă și în vacanțe

IMG-20150725-WA0044Chiar dacă se încheie vacanța mare, vor urma altele, care, deși ceva mai scurte, nu anulează problema ”cine stă cu picii”, mai ales dacă părinții nu-și pot lua vacanță în același timp cu cei mici. Problema rămâne însă și dacă părinții și-au planificat în perioada respectivă o scurtă vacanță fără copii, iar bunicii nu se pot ocupa de ei decât seara. Așa încât, dacă nu e timp de ple­cat în familie și nici bunicii nu sunt prin apropiere, tot after­school-ul privat poate fi o soluție. Pentru că acolo nu exis­tă vacanță. Copiii merg în aceas­tă perioadă la afterschool de dimineața până seara, în pro­gramul lor zilnic intrând și som­nul de după-amiază sau micile escapade la muzee, plimbările în parcuri sau spectaco­lele de teatru pentru co­pii.

Plănuiește-ți din timp minivacanțele de weekend

Indiferent de soluția pe care o alegi pentru a ocu­pa timpul liber al copii­lor, nu uita că cei mici au nevoie și de părinți. Și dacă îi vezi seara, când ajungi acasă, nu e sufici­ent. Propuneți ca o dată la două weekenduri să pleci într-o minivacanță de 2 zile cu copilul sau copiii. Alege o destinație la o distanță potrivită, astfel încât să nu mergeți mai mult de 2-3 ore cu mașina, și petreceți tim­pul distrându-vă în fami­lie. O drumeție la munte, cu popas de 1-2 nopți la o cabană, un city-break cu vizi­te la muzee sau o ieșire la țară, într-o pensiune tradițională, cu program de fermă și unde să descoperiți meșteșuguri și tradiții locale, pot întipări în mintea și în sufletul celor mici amintiri de neuitat. «

 Ce e bine să asigure un after school

✔ transportul de la şcoală până acasă; ✔ un prânz şi o gustare sănătoase şi gus­toase; ✔ să-l ajute pe copil să învețe să se descur­ce în cât mai multe privințe, stimulându-i încrederea în sine; ✔ ajutor la teme şi îndrumare spre găsirea răspunsurilor la problemele apărute peste zi; ✔ activităţi de învăţare şi dezvoltare; ✔ timp şi spaţiu pentru studiu și odihnă în linişte; ✔ dezvoltarea gândirii logice prin diverse activităţi de rezolvare de probleme şi sti­mularea interesului pentru învăţarea de lucruri noi; ✔ activităţi pentru dezvoltarea fizică.

Ce vacanțe sunt programate în acest an școlar

1Ca să ai timp de gândire și să poți planifica deja următoarea ”fugă din oraș”, îți spu­nem care sunt vacanțele mici care te așteaptă în anul școlar 2015 – 2016: ✔ 31 octombrie – 8 noiembrie – vacanța de toamnă pentru clasele 0-4; ✔ 19 decembrie 2015 – 10 ianuarie 2016, vacanța de iarnă; ✔ 6 februarie – 14 februarie, vacanța inter­semestrială; ✔ 23 aprilie – 3 mai, vacanța de primăvară; ✔ 25 iunie – 11 septembrie 2016, vacanța de vară.

Autor: Silvia Mirea

 

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Util in vacanta 0 Comments

Poartă ochelari potriviți feței tale și cu filtru de radiații ultraviolete

Ochelarii de soare sunt un accesoriu obligatoriu, pentru cei care călătoresc, vor să fie la modă şi să-şi protejeze sănătatea ochilor. Se poartă tot felul de modele: cu rame subţiri,

Util in vacanta 0 Comments

Cum alegi vacanța, așa o ai! Iată ce ar trebui să știi!

E vremea vacanțelor-chilipir și a planurilor de Crăciun și de Revelion pe ultima sut[ de metri. Pentru că ne dorim să alegi cele mai bune și mai sigure pachete, am

Util in vacanta 0 Comments

Cucerind înaltul, lumea, neatinsul. Sa vorbim de alpinism

Ce este ceea ce vă defineşte? Vă defineşte trecutul? Felul în care arătaţi? Pasiunile pe care le aveţi? Ei bine, pentru aceia dintre dumneavoastră care vor să-şi trăiască viaţa din

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta