”Anotimpuri la borcan”

”Anotimpuri la borcan”

”Anotimpuri la borcan”, programul pentru bucătăresele din mediul rural care fac cea mai bună dulceață

Ți s-a întâmplat vreodată să fii în fața raftului de dulcețuri din supermarket și să te gândești: ”Ce dor îmi e de gemul făcut de bunica! Nu știe ea prea multă carte, dar face o dulceață de te lingi pe degete”? (Oana Racheleanu)

Acum apreciezi mai mult produsele fără chimicale, studiezi îndelung etichete și încerci tot felul de borcane de gemuri, dulcețuri, zarzavaturi și murături în speranța că vei găsi gustul din copilărie.

Asociația React s-a gândit să te scutească de aceste eforturi și te invită să-ți înscrii mătușa sau bunica de la țară în programul ”Anotimpuri la borcan” care se adresează femeilor din regiunile București-Ilfov, Centru și Sud-Muntenia.

În cadrul acestui proiect, 560 de românce din mediul rural, fără un loc de muncă, vor avea posibilitatea să își transforme talentul din bucătărie într-o sursă de venit constant sau chiar în propria afacere.

Cele 560 de persoane înscrise în proiect vor urma cursuri de formare profesională şi de dezvoltare a competenţelor antreprenoriale și vor primi diplome acreditate de Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice și de Ministerul Educației, în meseria de lucrător în fabricare a conservelor de legume şi fructe. Acestea vor face parte din rețeaua „Anotimpuri la borcan” şi vor primi sprijin pentru obţinerea unui loc de muncă, pentru autorizare sau integrare în diverse forme de asociere antreprenorială la nivelul fiecărei comunități.

Dacă mătușa ta de la țară a absolvit 8 clase, nu este angajată și are domiciuliul în zonele de mai sus, încurajeaz-o să se înscrie în programul „Anotimpuri la borcan”. Ea va avea un loc de muncă, iar tu nu va mai trebui să bați drumul până la sat ca să te bucuri de renumita ei dulceață, ci numai să te duci până la magazinul de la colțul blocului. Nu contează câți ani are, căci nu există criterii legate de vârstă sau etnie.

Mai mult de atât, proiectul prevede şi înființarea în fiecare regiune vizată a unei bucătării complet utilate și avizate din punct de vedere igienico-sanitar unde bucătăresele talentate își vor putea desfășura activitatea.

Înscrierile se fac la adresa react@asociatiareact.ro sau la numerele de telefon 0723212249 (Andreea Rotaru) sau 0732222304 (Valentina Șerpoi).

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Turist in Romania 0 Comments

Lacul Bolboci, Munţii Bucegi

Lacul artificial Bolboci construit din anrocamente – piatră provenită din cariera de pe Podul cu Florile (muntele Zănoaga) – are un volum util de 13 milioane metri cubi şi îl găsiţi

Turist in Romania 0 Comments

Au dat la vâsle alături de Patzaichin

Te-ai gândit vreodată că ai putea vâsli în barca lui Ivan Patzaichin, simbolul canotajului românesc? Probabil că nu! Azi și mâine poți spera însă într-o astfel de minune, pentru că

Turist in Romania 0 Comments

Cheile Caraşului, Parcul Naţional Semenic

In Munţii Banatului găsim Parcul Naţional Semenic şi rezervaţia Cheile Caraşului care, la rândul său, cuprinde două rezervaţii speologice : Peştera Comarnic şi Pestera Popovat, vestite prin monumentalitatea galeriilor, sălilor

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta