Călătorii mai ieftine? Sunt trucuri care te ajută să reduci costurile
Dacă ar fi după noi, am fi toată ziua bună ziua în călătorii, la munte și la mare, în străinătățuri și unde om mai vedea cu ochii. Intervine aici o problemă: cum ne descurcăm cu banii. Vă împărtășim și vouă lucrurile pe care le vom pune în practică vara asta.
– Pune bani deoparte dinainte! Este foarte frumos să pleci într-o excursie spontan, aşa, chiar dacă îți vine ideea imediat după ce ai ieşit de la serviciu, dar pentru cele mai multe dintre vacanțe trebuie să-ți faci un plan cu mult timp înainte. Pune bani deoparte după ce estimezi cam ce cheltuieli vei avea: cazare, transport, mâncare, plus cheltuieli neprevăzute.
– Redu costurile pe combustibil! Cei mai mulți bani se duc întotdeauna pe transport, aşa că trebuie să faci cumva să reduci cheltuielile pe combustibil. În acest sens, poți să pui în aplicare următoarele sfaturi:
– Verifică presiunea pneurilor înainte să pleci la drum. Dacă ai cauciucurile bine umflate, atunci vei consuma cu 3,3% mai puțin combustibil.
– Planifică-ți ruta dinainte să pleci, nu te baza numai pe GPS. Alege varianta cea mai scurtă, căci așa vei economisi timp și bani. – ia-ți puține bagaje. Data viitoare când zici: „Ce, car bagajele în spate?”, în ideea că poți să îți iei jumătate de șifonier, mai gândește-te o dată. Dacă renunți la bagaje care împreună cântăresc 45 de kilograme, atunci consumi cu 2% mai puțin combustibil.
– Monitorizează-ți stilul de condus. Consumi mai mult dacă pleci brusc de pe loc (cu scârțâit de roți, că doar vrei să scapi mai repede de responsabilitățile de acasă) sau dacă pui frână brusc. În plus, dacă depășești viteza de 88 kilometri/oră, atunci vei plăti mai mult cu 25 de cenți la fiecare aproape 4 litri de combustibil consumat.
– Mergi cu mașina numai până la destinație, iar pe durata vacanței folosește pe cât de des posibil transportul în comun.
– Caută cazare mai ieftină! – Și pe cazare poți foarte bine să dai o căruță de bani, așa că trebuie să îți cauți din timp alternative ieftine. Iată ce poți face: profită de ofertele de pe site-urile de reduceri;
-Rezervă-ți camera din timp, căci așa te vei bucura de un preț foarte bun;
– Ia în calcul și alte variante de cazare în afară de hoteluri. Poți să stai la motel, direct la localnici sau să te cazezi prin Couchsurfing. Depinde ce tip de turist ești.
– La mâncare, ieftin și bun! Ar trebui să te preocupe și ce-o să mănânci în vacanță astfel încât să nu cheltuiești o sumă uriașă de bani. Bine, e clar că nici la fast food nu poți să mănânci prea des, așa că trebuie să cauți alte variante: fă-ți proviziile dintr-un supermarket (din orașul vostru sau de pe drum) ca să eviți să plătești prețul dublu pentru o sticlă de suc. Cumpără tot ce nu trebuie ținut la frigider, de la apă plată, semințe și nuci, biscuiți și alte ronțăieli, până la fructe mai tari (pe care ar fi bine să le cumperi din piață). Poți să-ți faci provizii și de alte tipuri de fructe și legume, dar și de brânzeturi, dar acestea trebuie neapărat depozitate într-o geantă frigorifică. Cuburile de gheață se vor topi, la un moment dat, dar poți să îngheți apa direct în sticle ca să eviți acest scenariu.
– După ce s-au terminat proviziile, fă cumpărăturile de la piața locală. Pentru mese calde alege restaurantele de tipul „împinge tavă” sau cere indicații de la localnici pentru un loc cu mâncare ieftină și bună.
– Alege hotelurile care au micul dejun inclus in preț. Dacă mănânci bine dimineață, nu vei mai ronțăi tot felul de covrigei toată ziua. În plus, poți lua la pachet de la masa de dimineață un fruct pe care să-l mănânci mai târziu.
Oana Racheleanu
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
Sfaturi de la șapte copii către părinții lor pentru vacanța perfectă în familie
Sigur ai văzut în călătorii copii bosumflați, care aruncă jucării, trântesc meniuri și farfurii, se tăvălesc sau plâng în hohote. Nimeni nu-și dorește să se afle în astfel de situații,
Cumperi o vacanță și te alegi cu internet și roaming nelimitate
Cumperi o vacanță în lunile aprilie și mai și te alegi cu internet și roaming nelimitate. În afara acestei perioade poți beneficia de aceleași avantaje, pentru 3 euro în plus.
Poartă ochelari potriviți feței tale și cu filtru de radiații ultraviolete
Ochelarii de soare sunt un accesoriu obligatoriu, pentru cei care călătoresc, vor să fie la modă şi să-şi protejeze sănătatea ochilor. Se poartă tot felul de modele: cu rame subţiri,
0 Comments
Niciun comentariu inca!
Poti fi primul care comenteaza articolul!