Christina Gramma, autoarea singurei enciclopedii românești de hair design, lansează moda călătoriilor estetico-terapeutice

Christina Gramma, autoarea singurei enciclopedii românești de hair design, lansează moda călătoriilor estetico-terapeutice

Sunt oameni meniți să facă lucrurile pe care le fac, indiferent de pregătirea pe care o au, iar Christina Grama este unul dintre ei. A terminat Facultatea de Drept, dar nu a simțit niciodată atracție față de robă. A vrut să facă artă din păr, din haine, din tradiție, din gânduri și din inspirație. Și asta face! Dar mai face ceva! Reușește să-și educe gândurile să se îndrepte întotdeauna spre pozitiv.

Autoarea singurei enciclopedii de hair design din România, creatoarea conceptului UNA straie vii și director artistic pentru implementarea tuturor show-urilor pe care le creează, Christina e decisă acum să pună și mai mult accent pe lucrurile de suflet și a creat un concept complex de estetico-terapie pentru trup și minte.

„Am plecat într-o călătorie spirituală de regăsire a sinelui”, le-a scris Christina, în primăvară, de pe meleaguri îndepărtate, celor care îi urmăresc activitatea pe pagina personală de Facebook.
Iar dintr-o călătorie, precum cea din Bali, nu s-a putut întoarce fără acea regăsire căutată, fără a înțelege legătura omului cu mediul și cum se reflectă aceasta în viața cotidiană ori fără idei noi.
„Unele dintre cele mai magice locuri pe care le-am vizitat au fost izvoarele sfinte şi templele cu zeitatea Ganesha, o formă divină ce guvernează asupra unui plan specific al Creației. Ganesha este cunoscut şi ca patron al artelor şi ştiințelor, zeu al intelectului şi înțelepciunii”, s-a destăinuit Christina Grama.

Apoi a apărut „UNA straie vii”, un concept vestimentar inspirat și închinat naturii în toate formele ei.
Și în același fel se va concretiza, în mod sigur, și noul concept de frumusețe pentru trup și suflet, pe care intenționează să îl implementeze.

„E vorba despre un pachet de estetico-terapie, un concept care se bazează pe relaxo-terapie, răsfățo-tera-pie, frumusețo-terapie și are la bază conștientizarea gândului bun, care duce la eliminarea stresului, în cea mai mare parte.
Stresul fiind boala secolului, cea mai bună modalitate de a o combate este relaxarea, conștientizarea sufletului, a corpului, a factorului emoțional. Mutarea gândului din zona de stres, în zona de relaxare, pe toate canalele de comunicare prin sinestezie (incluzând tot ce înseamnă vizual, auditiv și kinestezic, aduce în atenție partea frumoasă a vieții, viața însăși. Pentru că fiecare clipă și fiecare zi sunt rezultatul gândului. Deci ceea ce gândim este ceea ce trăim. Dacă vom conștientiza acest lucru și ne vom concentra pe partea plină a paharului, ne vom educa gândul să se îndrepte spre pozitiv, vom găsi echilibrul și frumusețea vieții“, ne-a declarat Christina Gramma.

În practică, lucrurile ar arăta ca într-un vis, în care cei dornici de detoxificare spirituală ar călători într-un loc aflat departe de tot ce înseamnă stresul cotidian, s-ar hrăni sănătos, ar învăța să-și citească sufletul și să-și controleze mintea, s-ar bucura de răsfăț și relaxare, pentru ca la întoarcere să poată lua viața de la capăt, fără regrete și stângeri de inimă. Așa-i că sună ca-n filmul cu Julia Roberts, „Mănâncă, roagă-te, iubeș-te!”?
Noi abia așteptăm prima tabără de acest fel, așa că nu ne rămâne decât să-i trimitem gândul bun și dorința de a reuși. «

Ce înseamnă «UNA»

UNA are o poveste, așa că fiecare persoană interesată de acest concept are parte de o scrisoare din partea Pământului, care spune așa:

„Te rog să îmbrățișezi conceptual UNA!
Poartă cât mai puține haine sintetice, consumă cât mai puțin plastic, astfel încât spațiul în care trăiești astăzi să fie cea mai frumoasă, curată și sănătoasă moștenire pentru generațiile următoare.
Îți mulțumesc că ai grijă de mine și îți ofer, necondiționat, toate darurile mele” – Pământul.
„UNA este planeta pe care locuim, UNA este natura cu munții, apele, pădurile, câmpiile și vietățile sale, UNA este viața cu aerul, soarele, luna și stelele, lumina și întunericul. Pentru că e la fel de important să celebrăm tot ce avem în comun, iar Pământul ne susține pe toți, mi-am dorit să exprim într-o linie vestimentară, la care am lucrat împreună cu fiica mea, Alexandra, faptul că suntem UNA cu această planetă fabuloasă și că trebuie să avem grijă de ea. De aceea, proiectul are o linie directoare: HAINE VII, iar toate materialele folosite sunt naturale. Destinată exclusiv femeilor, colecția are un mesaj simplu și un îndemn important pentru mine: poartă cât mai puține haine sintetice, utilizează cât mai puțin plastic, colectează selectiv și reciclează, astfel încât spațiul în care trăiești astăzi să fie cea mai frumoasă, curată și sănătoasă moștenire pentru generațiile viitoare”, a declarat Christina.

«Arte împletite în păr», sau ce
reprezintă de fapt «total look»

Christina Gramma

Hair stylistul Christina Gramma a lansat prima enciclopedie de hair design din România: „Arte împletite în păr”, o carte cu un concept vizionar ce se dovedeşte un instrument preţios pentru profesioniştii din domeniul hairstylingului și al modei, dar şi o lectură captivantă ce are în prim-plan corelarea dintre costum şi coafură.

Cartea este o călătorie printre toate stilurile, pornind de la istoria coafurii și aducând informaţii sau reinterpretări din stilurile contemporane. „Este un ghid estetic, duce la un alt nivel ideea de total look. Astăzi nu mai poţi să priveşti omul fragmentat, el este o poveste de viaţă colorată cu forme, proporţii, expresivitate şi unicitate. Ceea ce exprimă el vizual ne aduce foarte multă informaţie. Cu cât ai mai multe informaţii cu atât ai mai multe argumente şi câştigi încrederea celui cu care lucrezi”, este de părere Cristina Grama.
Potrivit coolturalmall.ro, provocatoarele colecţii ale Christinei Gramma, plecând de la proiectul „Alte arte”, în care s-a inspirat din mai multe zone ale României („J’adore Brâncuşi”, „Sarmizegetusa”, „Transilvania, mon amour”, „România Underground” sau „Ecouri brâncoveneşti”), până la colecţii experimentale şi avangardiste, cu mesaje profunde  („Tinereţe fără bătrânețe”, „Cunoaştere, creaţie, credinţă”), sunt prezentate în această enciclopedie.

Autor: Corina Rob

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

La pas prin lume 0 Comments

Luca Stuparu, călător cu experiență la un an și patru luni

Am auzit cupluri care spun că nu vor să facă copii de teamă că vor mai putea călători sau părinți care nu mai pleacă nicăieri de teamă să nu le

La pas prin lume 0 Comments

„Be here now”, povestea unei familii care se distrează organizat și trăiește de-adevăratelea 

Știm cu toții că relațiile nu înseamnă numai lapte și miere, așa că, în luna iubirii, punem reflectorul pe o poveste reală, cu bune și cu rele. Laura și Lucian

La pas prin lume 0 Comments

Cățelul Tic, la plimbare cu bicicleta, trenul sau longboard-ul

Ce faci cu cățelul tău când trebuie să pleci în plimbări, pentru o zi, două sau câteva luni? Îl lași la prieteni? Îi cauți o pensiune pentru animale de companie? Domnul

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta