Cinci trasee de mountain biking în Europa de încercat

Cinci trasee de mountain biking în Europa de încercat

Mersul pe bicicletă este un mod plăcut şi activ de a-ţi petrece concediul, dar şi de a te întoarce acasă cu o condiţie fizică de invidiat. Europa are cele mai multe trasee montane dedicate cicliştilor…aşa că sus în şa şi la drum.

1. Southern Highlands, Islanda

Rutele dedicate ciclismului din Islanda oferă cele mai spectaculoase peisaje de pe întregul continent. Veţi pedala privind crevasele săpate de râuri de lavă, printre cascade cu apă cristalină, aurie, dar şi porţiuni deşertice cu dune negre. În zare se văd gheţarii piscurilor montane şi, evident, faimosul Golden Circle. Bonusul acestui traseu de şapte zile? Faptul că la sfârşitul unei etape de pedalat puteţi alege să vă relaxaţi într-unul dintre nenumăratele izvoare cu apă fierbinte.

2. Chamonix, Franţa

Alpii Francezi nu puteau lipsi din topul nostru. De-a lungul traseului se merge sub umbra Mont Blancului şi printre frumoase castele. De la nord la sud, valea Chamonix oferă o mulţime de trasee. Cea mai cunoscută rută este Micile Balcoane, apoi Les Bois, aflată la 2 km de Chamonix, care oferă o varietate mare de trasee dedicate celor care doresc să-şi testeze abilităţile. Traseele de pe valea Chamonix ( circa 20 ) au lungimi diferite, între 7 şi 30 km – cel mai lung fiind Chamonix – Le Tour – Chamonix – şi trec prin orăşele şi cătune ca Servoz, Les Houches, Chamonix Mont-Blanc şi Vallorcine. În vârf, în zona Balme, există un traseu dedicat exclusiv bicicliştilor, în timp ce un al doilea se pregăteşte acum, de la Les Posettes la Vallorcine.

3. Lacul Garda, Italia

Peisaje încântătoare şi stânci ameţitoare, lacuri şi goluri alpine… unul dintre cele mai bune şi mai ofertante trasee din lume. Veţi pedala printre podgorii, livezi de meri, veţi face opriri la mânăstiri şi monumente dedicate eroilor războiului. Acest traseu oferă porţiuni în zig-zag, urcuşuri şi coborâşuri care vă vor pune puţin anduranţa la încercare. Este şi ţinutul unui festival dedicat ciclismului. Cel mai bun traseu pentru ciclişti se află undeva între cele două regiuni ce leagă Trento, în jurul lacului Garda, aflat în Val di Gresta. Se mai spune şi că Garda este cel mai curat lac al Italiei.

4. Ayios Nikolaos – Platania, Cipru

Acesta este un traseu mediu, atât prin lungimea sa, cât şi prin unghiul mic al pantelor. Este ales mai ales de cei care iubesc ciclismul montan, dar nu au un antrenament atât de bun şi preferă să facă acest traseu de-a lungul Mediteranei şi să admire peisajele blânde şi apropierea mării. Rutele cele mai interesante sunt Troodos (de la altitudinea de 1.730 m) – Karvounas (1190 m altitudine), lung de 9 km, apoi Agios Nikolaos (850 m altitudine) – 18 km lungime şi Troodos square (1730 m altitudine), cu o lungime de 36 km. Este un drum cu diferite suprafeţe de mers, iar cel mai interesant obiectiv turistic din traseu este Mânăstirea Agios Nikolaos tis Stegis.

5. Åre, Suedia

Faceţi o călătorie printre munţi, într-una din cele mai iubite staţiuni de schi din această ţară – Åre, în districtul Jamtland – devenită neîncăpătoare vara din cauza mulţimii pasionaţilor de mountain biking sau de pescuit. Pentru cei care vor să pornească pe două roţi în scurta perioadă când zăpada părăseşte această regiune, s-a creat deja un parc, de unde se pot închiria echipamentul necesar şi bicicletele. Se poate urca pe pantele munţilor cu maşini speciale pe cablu, care îi lasă pe ciclişti în partea cea mai înaltă a traseului de coborâre cu bicicleta, existând trasee pentru începători, dar şi pentru avansaţi.

Я вспомнил, как они откровенно признают, что их адепты повелевают силами, о которых и вообразить трудно, и о том, что с каждым годом им открывается все больше в этой области.

Зеркало хрен с ним, конечно, дешевое простое стекло, а вот примета очень скверная.

Принесли вина; отец Хоакин выпил залпом целый стакан и причмокнул губами как знаток, вполне оценивший достоинства напитка.

Беатрис зачитала заранее заготовленное выступление, улыбнулась особенно широко симпатичному репортеру, а потом кивком головы показала Рубину, что настала его очередь.

Однако он обзавелся самым необходимым.

Сделайте одолжение,-ответил Швейк.

Уступи мне свое горло, свой рот, свое дыхание.

Он принадлежит к славному Дому Синанджу, выпестовавшему знаменитых убийц-ассасинов.

Уже иду, сказала она, переступая через все еще не двигавшегося японца.

Немуро Нишитцу приподнял голову.

Мы просто „Уход за животными игры скачать„проходили мимо и зашли узнать, слышала ли ты новость о Растове.

Вы понимаете, Палач не обладает способностью говорить.

Научная одержимость, задумчиво повторил он.

Его гусеницы остановились всего в нескольких сантиметров от головы мэра.

Энергоемкость в сто десять ватт-часов на килограмм веса.

Сравнение это, однако же, хромает, поскольку танагрские статуэтки, при всех их достоинствах, довольно статичны, тогда как Джил была подвижная и энергичная.

Я обернулся в сторону дома, продолжая наблюдать за мулатом.

А уж о свадебном завтраке и говорить нечего.

Ну хорошо, сестренка, садись на корме, у руля.

Работорговец что-то пробормотал в ответ, но они уже отъехали довольно далеко, и мы не расслышали продолжения их разговора.

Не хватает того, чтобы и мы „где взять кредит в белгороде” ворвались туда пьяной оравой.

Разницу между этой пуговицей и другими никак нельзя было уловить на ощупь.

Вожди, обосновавшиеся со своими племенами в „песня лигалайзе скачать” форте Брук, должны были тайком прибыть на обычное место свидания у озера в лесу и встретить агента и генерала.

Тогда мне все казалось, что этот мак у меня в зубах застревает, а теперь я мечтаю о нем.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Plecari in doi 0 Comments

Jurnal de vacanță. Ce poți face în Herculane în afară de băi termale

Poate că ai ridicat deja din sprânceană când ai văzut titlul și ți-ai zis, în gând: „Să te plimbi la braț cu bătrânii” sau „Să citești toată biblioteca pe care

La pas prin lume 0 Comments

Insula Thassos, sigură pentru turiști, după ploi!

Organizația Națională de Turism a Greciei și Autoritățile Locale din Insula Thassos au dat un comunicat de presă prin care asigură turiștii ce vor să își petreacă în această perioadă

La pas prin lume 0 Comments

Reţetele străvechi ale călugărilor de pe Muntele Athos la Bucureşti

Bucătăria Muntelui Ahos este unică în lume, cu preparate mereu proaspete, în care predomină preferinţa pentru vegetale, peşte şi fructe de mare. Călugării gătesc încă folosind foc de lemne, în

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta