Ciorbă rădăuțeană
Iată încă o rețetă, din zona Rădăuților, celebra lor ciorbă, numai bună în perioada sărbătorilor și după! La mulți ani și spor la bucătărit!
Ingrediente: două piepturi de pui, trei morcovi, trei cepe, 1/2 țelină, un ardei gras, 250 ml smântână, patru gălbenușuri, o căpățână usturoi, oțet, sare.
Preparare: piepturile de pui se taie în două și se pun la fiert în apa rece. Când încep să fiarbă se curăță spuma și se adaugă legumele curățate și tăiate în bucăți mari și sare. Se fierbe la foc moderat până ce carnea se frăgezește. Legumele și carnea se scot pe o farfurie, iar supa se strecoară .Carnea se rupe în fâșii mici și se adaugă în supă. Se potrivește la gust cu sare și oțet, se mai da în câteva clocote și se drege cu smântână amestecată cu gălbenușurile. Se poate servi cu mujdei de usturoi și oțet.
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
Violonistul și statuia vivantă aduc arta pe străzile din România și din Europa
Maria și Ștefan au un lucru important în comun: colorează strada. El este violonist și ea statuie vivantă și fiecare dintre ei înveselește câte un colț din România sau din
Casa memorială “MIHAIL SADOVEANU”
La Fălticeni, fiecare turist ajunge în drumul său către inima Sucevei. Pentru mulţi, micul orăşel este un popas binevenit în călătoria către zonele turistice învecinate, uitând pe moment că aici,
„Experience Bucharest”, evenimentul prin care străinii văd Bucureștiul autentic
Bucureștiul îi uimește, fără îndoială, pe turiștii străini prin clădirile părăsite ce contrastează cu cele noi, luxoase, prin ospitalitatea și prietenia celor ce locuiesc în Capitală, prin petrecerile care se
0 Comments
Niciun comentariu inca!
Poti fi primul care comenteaza articolul!