Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Iată încă o rețetă, din zona Rădăuților, celebra lor ciorbă, numai bună în perioada sărbătorilor și după! La mulți ani și spor la bucătărit!

Ingrediente: două piepturi de pui, trei morcovi, trei cepe, 1/2 țelină, un ardei gras, 250 ml smântână, patru gălbenușuri, o căpățână usturoi, oțet, sare.

Preparare: piepturile de pui se taie în două și se pun la fiert în apa rece. Când încep să fiarbă se curăță spuma și se adaugă legumele curățate și tăiate în bucăți mari și sare. Se fierbe la foc moderat până ce carnea se frăgezește. Legumele și carnea se scot pe o farfurie, iar supa se strecoară .Carnea se rupe în fâșii mici și se adaugă în supă. Se potrivește la gust cu sare și oțet, se mai da în câteva clocote și se drege cu smântână amestecată cu gălbenușurile. Se poate servi cu mujdei de usturoi și oțet.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

La Bacău, pe urmele lui George Bacovia

  În Bacău am ajuns într-o zi capricioasă de vineri a lunii iulie. Dimineaţa ne-a întâmpinat cu soare şi vânt iar oraşul, în liniştea orelor matinale, avea încă aerul somnoros

De vazut & savurat 0 Comments

Laura Constantin face expoziție de henna, după un an sabatic

  Laura a studiat desenul la Liceul de Arte până în clasa a 9-a, când l-a dat pe profilul mate-info. Au urmat apoi ASE-ul și un job în bancă până

De vazut & savurat 0 Comments

Cetatea Devei, trecut şi prezent

Între cetăţile României, cetatea Devei veghează încă asupra împrejurimilor. Este astăzi în ruină, în pofida rezistenţei şi a rolului defensiv pe care l-a avut de-a lungul vremii. A fost întemeiata

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!