Rendez-Vous cu ”Alice în Țara Minunilor”, la ceainărie, în Pitești

Rendez-Vous cu ”Alice în Țara Minunilor”, la ceainărie, în Pitești

Ceaiul rămâne una dintre băuturile preferate, mai ales în zilele înfrigurate de toamnă. În această periodă, cei mai mulți sunt în căutare de locuri primitoare, dar și cu cele mai aromate băuturi, iar in orasul Pitesti, pe strada Florariei la nr. 3A, gasesti un loc in care, de cum pasesti pragul, te simti ca ”Alice in Tara Minunilor”.

Rendez-Vous este o ceainărie apreciată de tineri si nu numai. Luna aceasta s-a implinit un an de cand ceainaria Rendez-Vous din Pitesti si-a deschis portile in centrul orasului, cocheta ceainarie fiind nascuta din dragoste pentru ceai si pentru momentele frumoase petrecute in compania prietenilor.

Rendez-Vous din Pitesti, catalogata drept una dintre cele mai romantice si mai pline de „stare” locatii din zona, a trecut de la deschidere prin mai multe transformari, business-ul cu „ceai” nefiind chiar unul dintre cele mai comune in Romania.
Cresterea pietei de ceai din Romania, piata asimilata de cele mai multe ori cu „ceaiul la plic” la nivel local, se poate face numai prin intelegerea in profunzime a obiceiului de consum actual. In meniul Rendez-Vous se gasesc sute de sortimente de ceai, marea majoritate avand la baza ceai verde, negru sau alb, insa preparatele se concentreza in proportie de 80% pe sortimente de Rooibos (ceai rosu, de culoarea chihlimbarului), Oolong (dragonul negru), Pu Erh, Matcha (ceaiul pudra al ceremoniilor japoneze) si infuzii de plante si fructe. 

„In Romania, in acest moment, nu exista o buna cunoastere a proprietatilor si acalitatilor extraordinare ale ceaiului, marea majoritate a oaspetilor nostri alegand locatia pentru „starea” pe care le-o oferim prin ambianta, decor, gust si servire. Cred ca aceasta„stare” ar putea fi amplificata daca ar exista o mai buna educatie in ceea ce priveste beneficiile ceaiului in general. Astfel, vom demara inca de luna aceasta o serie de evenimente de degustari de ceai, cu rol educational, tocmai pentru a le explica celor ce ne vor trece pragul la aceste evenimente, ca dincolo de frumusetea locului si aroma infuziilor de plante si fructe exista nenumarate alte beneficii si gusturi noi pe care acestia le pot descoperi intr-o ceasca de ceai verde sau de ceai negru cu lapte. De asemenea,  vom relua traditia si vom organiza de doua ori pe luna, joia, o serie de evenimente  si work shopuri unde invitatii, de regula persoane publice, vor sustine miniconferinte de interes larg, evenimente ce speram noi sa devina traditie, spunandu-se: “Daca e joi, ne vedem la ora 19,00 la Rendez-Vous”, spune Doina Moroianu, ghidul ceainariei de pe strada Florariei.

O ceasca de ceai bun, cu proprietati corecte, joaca adesea un rol vital: arta de a prepara ceaiul ne forteaza sa ne concentram pe aici si acum, pe noi si nevoile noastre curente de bunastare, ca mai apoi, imediat ce aroma ceaiului incepe sa iasa din ceasca de apa fierbinte sa ne faca sa evadam din rutina zilnica, chiar daca numai pentru cateva momente.

“Sigur ca am auzit cu toatele de la bunica, de la mama sau de la o prietena care pune pret pe bunastarea fizica de beneficiile de necontestat ale ceaiurilor din plante. Cu toate acestea, statistic vorbind, cele mai multe dintre noi ne limitam la clasica ceasca de cafea si uitam sa avem grija de simturile si de trupul nostru. La Rendez-Vous, franciza adoptata de noi inca de acum un an,  vei descoperi o varietate mare de ceaiuri, atat europene, dar si din alte colturi ale lumii. Te asteptam sa faci combinatii inedite si sa alegi ceaiul care ti se potriveste cel mai bine” spune Doina Moroianu, ghidul Ceainariei Rendez-Vous din Pitesti.
Ceaiurile pe care le gasiti in ceainaria Rendez-Vous au la baza ingredientele de mai sus si multe altele, alese cu grija, dar mai ales combinate astfel incat fiecare sortiment sa se plieze pe nevoile noastre de bunastare fizica, in fiecare zi.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Turist in Romania 0 Comments

Poarta Sărutului va fi restaurată

Institutul Național al Patrimoniului (INP) a alocat recent fonduri de peste 370.000 de lei pentru lucrările de restaurare și conservare a monumentului Poarta Sărutului de la Târgu-Jiu, creat de sculptorul

Turist in Romania 0 Comments

Incepe Reuniunea Forumului Naţional Strategia UE pentru regiunea Dunării (SUERD)

Ministrul Delegat pentru IMM-uri, Mediu de afaceri si Turism a participat in data de 28 martie 2013, la Reuniunea la nivel ministerial a Forumului Naţional Strategia UE pentru regiunea Dunării

Turist in Romania 0 Comments

ANAT lansează cursul de calificare pentru agenți de turism și ghizi

Centrul de Formare ANAT lansează din luna septembrie cursul de calificare pentru ocupația de Agent de Turism/Ghid. Cursul este destinat atât calificării personalului din agențiile de turism, dar și celor interesați

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta