Covrigi gorjeni
V-am recomandat vacanțe la țară, cu beneficiile lor nenumărate… Dar dacă totuși nu reușiți să ajungeți, am căutat și am descoperit câteva rețete tradiționale, din diferite zone ale țării, ca să le pregătiți acasă, pentru sărbători mai frumoase. Începem cu aromații covrigi gorjeni… Dar mai urmează și altele, în zilele următoare… Spor la bucătărit!
Ingrediente: 600g făină, 300ml lapte călduț, 2 lingurițe sare, o linguriță zahăr, un ou întreg, 125g unt topit, o linguriță drojdie uscată, un ou, o lingură ulei.
Preparare: Se pun toate ingredientele într-un castron și se amestecă până capătă consistența unui aluat. Se lasă la crescut 30 de minute, apoi se taie în patru bucăți și apoi fiecare bucată în alte 4. Se ruleaza fiecare bucată și se unește bine la capete. Într-un vas, se pune la fiert apa, iar cand clocotește se pun pe rând la opărit, unu-două minute, câte 3covrigei. Când se ridică la suprafață, se scot la scurs pe un prosop de bucătărie. După ce s-au scurs, se pun pe tava pregătita în prealabil cu hârtie de pergament sau folie de silicon. Se ung cu ou bătut cu o lingură de ulei și se presăra cu sare sau susan. Se introduc în cuptorul încins, până când sunt frumos rumeniți.
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
Păpuși de dragavei
E primăvară și e perioadă de post. Am ales pentru prima săptămână de martie o rețetă descoperită la o mânăstire din județul Olt. Limbajul povestitorului o face și mai savuroasă.
Concursul Valea Bucătarilor, la Valea cu Pești
Anul acesta, pe 4 aprilie, la elegantul hotel de 4 stele Valea cu Pești, a avut loc concursul gastronomic Valea Bucătarilor. După cum știți, Hotelul Valea cu Pești se află pe
Cum facem o tocană „ca la Bot’șăni”
Ei, vă amintiți de ținuturile Botoșanilor, cu oamenii lor cu vorbă moale dar spirit aprig? Atestat de pe la 1350, orașul oferă turiștilor prilejul de a redescoperi părți din istoria
0 Comments
Niciun comentariu inca!
Poti fi primul care comenteaza articolul!