Covrigi gorjeni

Covrigi gorjeni

V-am recomandat vacanțe la țară, cu beneficiile lor nenumărate… Dar dacă totuși nu reușiți să ajungeți, am căutat și am descoperit câteva rețete tradiționale, din diferite zone ale țării, ca să le pregătiți acasă, pentru sărbători mai frumoase. Începem cu aromații covrigi gorjeni… Dar mai urmează și altele, în zilele următoare… Spor la bucătărit!

Ingrediente: 600g făină, 300ml lapte călduț, 2 lingurițe sare, o linguriță zahăr, un ou întreg, 125g unt topit, o linguriță drojdie uscată, un ou, o lingură ulei.

Preparare: Se pun toate ingredientele într-un castron și se amestecă până capătă consistența unui aluat. Se lasă la crescut 30 de minute, apoi se taie în patru bucăți și apoi fiecare bucată în alte 4. Se ruleaza fiecare bucată și se unește bine la capete. Într-un vas, se pune la fiert apa, iar cand clocotește se pun pe rând la opărit, unu-două minute, câte 3covrigei. Când se ridică la suprafață, se scot la scurs pe un prosop de bucătărie. După ce s-au scurs, se pun pe tava pregătita în prealabil cu hârtie de pergament sau folie de silicon. Se ung cu ou bătut cu o lingură de ulei și se presăra cu sare sau susan. Se introduc în cuptorul încins, până când sunt frumos rumeniți.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

SERVE Ceptura, acolo unde vinul se face cu pasiune

  Frumoasă zi de octombrie, cu soare strălucitor dar cu dinți, cât să porți cu eleganță o eșarfă la modă. Vizităm prima cramă privată din România, creată în 1995 de

De vazut & savurat 0 Comments

Îmbinarea modernului cu tradiționalul: pixeli cusuți pe etamină

Cine a spus că numai femeile pot lucra pe gherghef? Și unde scrie că pe pânză trebuie să faci numai flori, crenguțe și îngeri? Vlad Postolache are 30 de ani

Turist in Romania 0 Comments

Rendez-Vous cu ”Alice în Țara Minunilor”, la ceainărie, în Pitești

Ceaiul rămâne una dintre băuturile preferate, mai ales în zilele înfrigurate de toamnă. În această periodă, cei mai mulți sunt în căutare de locuri primitoare, dar și cu cele mai

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!