Cu vântul pe faţă, în mijlocul pajiştilor de la Lepşa

Cu vântul pe faţă, în mijlocul pajiştilor de la Lepşa

Lepşa, aşezată în inima munţilor Vrancei, reprezintă staţiunea de referinţă a judeţului, la graniţa dintre Ţara Vrancei şi Ţinutul Secuiesc. Este străbătută de râul Lepşa şi ofera turiştilor un decor cel puţin uimitor .Este recomandata pentru plecari de un weekend dar si pentru zile de vacanta, departe de agitatia orasului. Veche aşezare de pădurari şi crescători de animale, bucurându-se de avantajele pe care prezenţa munţilor le aduce, Lepşa a cunoscut o dezvoltare deosebită în ultimii ani. Aşezată în mijlocul masivilor muntoşi, staţiunea este o oază de linişte şi frumuseţe, unde ajungi pentru a te întâlni cu natura şi a uita de muncă. Drumeţ în salbaticia Cheilor Tişitei, te bucuri de răcoarea binevenită şi colinzi fără grabă cât mai mult din acest ţinut fără de egal.

In cazul in care nu ai prea mult la dispozitie si vrei sa vezi cat mai mult din zona, incepi cu una din principalele atracţii ale zonei – rezervaţia naturală Cheile Tişitei, ce îţi dezvăluie privirii frumuseţea văii adânci săpate de pârâu între Tişaru Mare şi Rapa Caprei. La câţiva kilometri de Lepşa se află şi Cascada Putnei, o rezervaţie naturală în miniatură. Aici ajungi coborând scări de piatră protejate cu balustrade. Cascada are circa 80 de metri lungime iar apa se strânge într-un lac adânc de 12 metri. La amiază, un popas pentru odihnă va fi pe malurile istorice ale Putnei dar şi în liniştea ce cuprinde totdeauna Mânăstirea Lepşa. Amplasată într-un cadru natural pitoresc, Manastirea  este unul dintre cele mai vechi aşezăminte spirituale din spaţiul vrâncean. Poartă hramul „Naşterea Maicii Domnului” şi a fost iniţial ridicată în anul 1789. De aici cel mai bine mergi către Păstrăvăria Lepşa, înfiinţată în anul 1955.

Iar dacă tainele creşterii păstrăvului nu te pasionează prea tare, o masă copioasă cu friptură de păstrăv te va încânta cu siguranţă. Aşează-te la o masă a restaurantului din cadrul păstrăvăriei şi relaxează-te. Si de te întrebi cum stai cu oferta de cazare, nimic mai simplu. Găseşti pensiuni variate şi preţuri rezonabile, în zonă existând destule unităţi hoteliere pentru a satisface capriciile oricărui tip de turist. Se pot face drumeţii montane, plimbari cu ATV-ul, camping sau alpinism, iar cei ce nu sunt dependenţi de adrenalină se pot bucura de plimbări liniştite într-un cadru natural pitoresc.  Aşa că alungaţi departe gândurile la muncă şi porniţi pe cărările ispititoare ale munţilor.

Departe de casă, aproape de natură

Situată pe DN 2D la circa 75 km de oraşul Focşani, de-a lungul râului Putna, localitatea Lepşa face eforturi pentru a trece în fruntea staţiunilor turistice româneşti. Ai parte de munte şi de toată gama activităţilor turistice caracteristice. Din staţiune nu lipseşte zona cu suveniruri, de unde poţi achiziţiona obiecte specifice zonei dar şi caşcaval afumat făcut de ţăranii din zonă J. Există şi posibilitatea să faci o baie pe cinste în apele râului Putna, curate şi răcoroase, însă atenţie! Locul nu este amenajat iar accesul până în albia râului se face destul de greu. Nu rataţi cascada şi rezervaţiile naturale din apropiere.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Turist in Romania 0 Comments

Galaţi, ţinutul dintre ape

Galaţi, ţinutul dintre ape Silvia Mirea Dunărea, Prutul şi Siretul se îngemănează pe pământurile Galaţiului, un ţinut care îşi duce viaţa alături de ape, pe ape şi cu ajutorul apelor.

Turist in Romania 0 Comments

Bucovina: Rezervaţii şi monumente ale naturii

Între minunile României, ţinutul dulce al bucovinenilor şi-a chemat turiştii vrăjindu-i cu tradiţii străvechi şi mânăstirile sale unicat. În zonă te poţi bucura în voie de toate categoriile turismului: balnear,

Turist in Romania 1Comments

Un tandem, o țară, trei călători: Laura, Andrei și cățelul Tic

Laura Baban și Andrei Melinte locuiesc în Germania, iar dragul de mers pe bicicletă i-a făcut să străbată România după reguli proprii, după cum îi chemau peisajele, dar nu oricum.

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta