Dacă tot e sezon de inimioare, pregătește-i ceva bun
Vrei să-ți surprinzi iubitul sau iubita cu un gest frumos de Dragobete? Ce ai spune să-i pregătești un desert delicios? Un tiramisu sau o prăjitură în formă de inimioară îi vor arăta, cu siguranță, cât de important/ă este pentru tine și îi va aduce un zâmbet pe buze.
Prăjitură cu dulceață
Ingrediente: 250 g făină, o linguriță praf de copt, trei linguri de unt topit, 100 g zahăr, 60 g iocolată topită, două ouă, 50 g nuci măcinate, esență de vanilie, două-trei linguri de sirop de la dulceață, sos de ciocolată.
Mod de preparare: se pune într-un vas, în bain marie, untul topit și se încorporeaza, bătând cu telul, zahărul și ciocolată topită. Se adaugă apoi ouăle și se amestecă până se obține o compoziție omogenă. Se adaugă făina, puțin câte puțin și praful de copt. La sfârșit se pun nucile măcinate și esența de vanilie. Compoziția se toarnă într-o formă unsă cu unt și tapetata cu făină se coace 30 de minute. Se taie după ce s-a răcit, cu o formă inimioară. Se stropește cu dulceață și cu sirop de ciocolată.
Biscuiți cu cremă de căpșune
Ingrediente: 12 linguri de lapte, 12 linguri de ulei, 12 linguri de zahăr, două ouă, o linguriță de bicarbonate și 500 g de făină, coaja rasă de la o lămâie, zahăr vanilat, spumă de căpșune și bombonele.
Mod de preparare: Se amestecă zahărul cu ouăle până se dizolvă. Se adaugă laptele, uleiul și făina amestecată cu bicarbonat. Se obține un aluat din care se întinde o foaie subțire, apoi se taie cu forme de inimioare. Se așază într-o tavă în care a fost pusă hârtie de copt și se dau la cuptor circa 10 minute. Înainte de a fi serviți, se decorează cu spumă de căpșune.
Șarlotă de ciocolată cu inimioare
Ingrediente: un pachet de pișcoturi, o cutie de mascarpone, o cutie mică de frișcă, cinci gălbenușuri, un albuș, o ceașcă de zahăr, un pahar de coniac, un plic de zahăr vanilat, trei linguri de cacao, 300 ml cafea la ibric, răcită.
Mod de preparare: se amestecă gălbenușurile cu zahărul apoi se adaugă crema mascarpone, frișca mixată, zahărul vanilat, albușul bătut spumă și coniacul. Într-o tavă mai înaltă se așază un strat de pișcoturi trecute cu ambele părți prin cafea, apoi se tapetează în același fel și părțile laterale ale tăvii. Peste stratul de pișcoturi se pune crema, apoi se acoperă cu un alt strat de pișcoturi însiropate în cafea și se pudrează cu cacao. Se introduce două ore la congelator, apoi se porționează și se servește ca o înghețată.
Tiramisu de la gheață
Ingrediente: un plic de praf Crem Ole de ciocolată de la Dr. Oetker, 3 linguri de zahăr, 250 ml lapte fiert și răcit, 100 g bomboane colorate în formă de inimioară sau jeleuri;
Mod de preparare: Se pune laptele într-un vas din plastic mai înalt. Se adaugă praful Crem Ole și zahărul. Totul se omogenizează cu ajutorul mixerului, două minute la viteză mică și trei minute la viteză maximă. Spumă rezultată se toarnă în forme speciale pentru șarlotă sau brioșe, se ornează cu bombonelele-inimioară și se bagă la rece.
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
Laura Constantin face expoziție de henna, după un an sabatic
Laura a studiat desenul la Liceul de Arte până în clasa a 9-a, când l-a dat pe profilul mate-info. Au urmat apoi ASE-ul și un job în bancă până
5 beneficii ale vacanței la țară
E perioada în care fiecare dintre noi ne întoarcem cu gândul la copilărie, la poveștile bunicilor și jinduim să retrăim acele momente. Iar dacă avem câteva zile libere și ceva
Delicii bucovinene pentru orice anotimp
Vacanţele în aşezările pitoreşti ale Bucovinei nu mai au nevoie de prezentare. Un ţinut înzestrat de Dumnezeu cu de toate, iubit de români şi preţuit de străini. Frumuseţea bisericilor,
0 Comments
Niciun comentariu inca!
Poti fi primul care comenteaza articolul!