Laura Constantin face expoziție de henna, după un an sabatic

Laura Constantin face expoziție de henna, după un an sabatic


 
Laura a studiat desenul la Liceul de Arte până în clasa a 9-a, când l-a dat pe profilul mate-info. Au urmat apoi ASE-ul și un job în bancă până la 25 de ani, moment în care și-a dat demisia și a plecat împreună cu prietenul ei, Alex, într-un an sabatic prin Asia
 
Laura Constantin, corporatista, a rămas pe undeva prin India, iar după 15 luni, în România a pășit Laura artista. Descoperise henna. 
Text: Oana Racheleanu; Foto: Facebook (Henna Journey), Florin Cristache
 
Se mai mâzgălise ea cu pixul în liceu, în orele de matematică, cu gândul la mâinile pictate ale Madonnei din videoclipul Frozen, dar ce-a făcut indianul din New Delhi pe pielea ei a fost artă și inspirație cât pentru o viață nouă. 
 
 
Și-a cumpărat conuri cu henna din piață și a început să se deseneze. Când termina cu pielea ei, trecea la cea a oricărui prieten dornic de sacrificiu, și după mult exercițiu și nenumărate încurajări primite, Laura și-a făcut colțișorul ei în cafeneaua unei prietene franțuzoaice. Acolo, în Thailanda, pe insula Koh Phangan, ea a pictat ca o adevărată artistă timp de 5 luni, punând uleiuri esențiale în henna și suflet și imaginație în desene, pentru bucuria clienților.
 
Când s-a întors acasă, Laura a vrut să vadă cum primesc românii ei arta indiană mehndi, așa cum se numeste în lumea orientală. Și-a petrecut două luni în Vama Veche, timp în care a pictat cu henna și a acumulat entuziasm și poftă de făcut lucruri fabuloase în București. Când punea Laura mâna pe conul de henna și începea să deseneze, apăreau imediat și ochii mari de uimire, cuvintele de apreciere și cerințele fel de fel: modele tradiționale indiene pe mâini și pe picioare, desenele de pe iile românești direct pe brațe, coliere din linii complicate, burtici însărcinate și machiaje ingenioase. 
 
 
Când vântul a început să bată mai rece pe malul mării, Laura și-a luat minunăția de henna, entuziasmul și zâmbetul cald și s-a mutat în Capitală. A pictat oamenii pe la târguri și pe la evenimente, dar nu se va opri aici. 
 
Nu și-a propus ca Bucureștiul să o recunoască și să o țină minte, dar cam așa se va întâmpla pentru că Laura Constantin o să facă ceva de care n-a auzit Micul Paris: o expoziție de artă corporală decorativă cu henna. Adică strânge toate fotografiile pe care le-a făcut Florin Cristache modelelor pe care ea le-a pictat, iar pe 1 noiembrie adună la Lokal toți curioșii de desene cu henna. 
 
 
"Ideea de expoziție s-a conturat când am înțeles că trebuie să explic ce presupune de fapt arta decorării pielii cu henna. Așa că voi recurge atât la modele pictate care se vor număra printre invitați, cât și la fotografii", a explicat Laura.
 
În ziua cu pricina n-o să deseneze, dar își propune să participe la evenimente corporate, team building-uri, petreceri private, târguri și festivaluri, să facă desene complicate care să devină accesorii pentru rochii deosebite sau chiar simboluri reprezentative pentru petrecerea burlăcițelor. 
 
 
Hobby-ul ăsta, transformat în job, îi aduce Laurei atât de multe satisfacții, încât nici nu-i trece prin cap să lucreze din nou într-o bancă: „După 15 luni de periplu asiatic ai face orice altceva decât să te legi iar de un birou. Eu m-am legat de henna”. 
 
Mai multe detalii despre expoziția pe care o organizează Laura în colaborare cu fotograful Florin Cristache găsiți aici, iar minunățiile pe care le face artista le puteți vedea aici
 

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Casa memorială “MIHAIL SADOVEANU”

La Fălticeni, fiecare turist ajunge în drumul său către inima Sucevei. Pentru mulţi, micul orăşel este un popas binevenit în călătoria către zonele turistice învecinate, uitând pe moment că aici,

De vazut & savurat 0 Comments

Ciorbă de fasole cu afumătură, în “castron” de pâine

Ai trebuință de: fasole boabe, costiţă afumată, ceapă, ardei, ţelină, păstârnac, roşii proaspete, bulion, sare, mărar, tarhon, o pâine rotundă, coaptă în casă (cu coajă groasă).

De vazut & savurat 0 Comments

Covrigi gorjeni

V-am recomandat vacanțe la țară, cu beneficiile lor nenumărate… Dar dacă totuși nu reușiți să ajungeți, am căutat și am descoperit câteva rețete tradiționale, din diferite zone ale țării, ca

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta