Desculţ pe plajele din Hawaii

Desculţ pe plajele din Hawaii

Pe nisipul alb al celor mai cunoscute insule din lume, ascultând valurile Pacificului, totul pare un basm. Hawaii este privit de majoritatea turiştilor drept un ideal al exoticului, cu plaje uimitoare şi petreceri sub cerul liber. Pe internet exista milioane de fotografii cu peisaje spectaculoase însă la faţa locului realizezi că nici o fotografie nu poate surprinde cu adevărat spiritul locului. Arhipelagul hawaiian este format din nu mai puţin de 132 de insule şi atoli a căror lungime atinge 2.414 kilometri. Să pornim la drum.

Cristina Păun

De 1 Mai turist la festivalul Lei Day

În Hawaii luna Mai începe prin festivalul Lei Day. Parade, muzică şi aerul parfurmat al miilor de flori. Este ţinut anual în parcul Queen Kapi’olani, o explozie de culori şi colecţii uimitoare de flori. Şiragurile, recunoscute mondial, sunt un simbol al urării de bun venit – aloha. Şi tu, vizitator în Hawaii, vei asocia mereu aceste coroniţe de flori cu ospitalitatea. Festivalul Ley Day este ocazia perfectă pentru a te bucura de perfecţiunea naturii. Afli despre ritualul creării şi dăruirii unui sirag, de tradiţii vechi, în care florile poartă o parte din spiritul creatorului. Important este să uiți de ceas o vreme şi să te bucuri de ineditul momentului. Hawaii reprezintă cel mai izolat grup populat de insule din întreaga lume. 3.846 de kilometri despart Hawaii de California şi 6.195 de kilometri se afla între Japonia şi insulele americane. Prin urmare durează ceva până se ajunge aici. Zborul lung cu avionul este compensat de panoramele surprinzătoare şi magia imbatabilă a insulelor. Hawaii este cel de al 50-lea stat al Statelor Unite ale Americii şi este singurul stat american în care nu există o forță polițienească statală. Dacă privești drapelul Hawaii-ului atunci constați și că este singurul drapel al unui stat american ce cuprinde imaginea steagului oficial al Marii Britanii.

Dar acesta este Hawaii. O lume a contrastelor, a vucanilor și a mării. Parcul Național Vulcanic este inclus în patrimoniul mondial UNESCO și o vizită aici este prima pe listă. La Oahu Diamond Head, craterul uriaș din insula Oahu, vedeți miile de cristale care rasar din conul vulcanic și pe care marinarii englezi pe vremuri le-au confundat cu diamante veritabile.

Un popas se face la Palatul Iolani din Honolulu, unicul palat regal din Statele Unite ale Americii. A fost construit în anul 1882, sub regele Kalakaua, și dotat cu electricitate cu patru ani înainte ca încăperile Casei Alba să capete astfel de facilitați.

Mauna Kea este cel mai înalt vârf al Hawaii-ului

4.207 metri altitudine. Atât măsoară Mauna Kea și este un adevărat spectacol vizual. Măsurat de la baza care se află pe fundul oceanului, Mauna Kea ar fi cel mai înalt vârf al planetei, cu 9.100 de metri altitudine. Pe timpul iernii este singurul loc din arhipeleag pe care se poate întâlni ocazional zăpadă. Apoi, pe Big Island, cea mai mare insulă din arhipelagul hawaiian (6.482 de kilometri pătrați) găsești cel mai activ vulcan al Terrei – Kilauea. Venind din partea vestică a insulei Kauai, ajungi la cea mai mare plajă hawaiiană – Polihale. Aceasta are o lungime de 28 de kilometri și o lațime de 274 de metri. Și ca nimic să nu strice panorama insulei, prin lege, nicio clădire din Kauai nu poate fi mai înaltă ca un palmier mediu.

Lucruri mai puţin ştiute despre …

*Recifele de corali din Hawaii reprezinta 70% din totalul recifelor americane

*Vulcanul Kilauea – situat pe Big Island, este cel mai activ vulcan al Terrei. Datorita lui, Big Island îşi măreşte suprafaţa cu 0,16 kilometri pătraţi în fiecare an.

*Big Island a fost casa în trecut a celei mai mari ferme private din Statele Unite – Parker Ranch care se întindea pe o suprafaţă de 1.920 de kilometri pătraţi.

*Insula Kauai este cel mai umed loc de pe Pamant, cu un nivel mediu anual al precipitaţiilor de 10 metri. Este şi cea mai veche insula din Hawaii – de peste 6 milioane de ani.

*Insula Lana’i a fost deţinătoarea celor mai mari plantaţii de ananas din întreaga lume. Circa 75% din producţia mondială de ananas era realizată in insula Lana’i.

*Celebrul nisip de pe plaja Waikiki, una dintre cele mai cunoscute destinatii turistice hawaiiene a fost, de fapt, adus de pe insula Molokai (de la peste 64 de kilometri departare) şi de pe plaja Manhattan, California.

*Alfabetul nativilor hawaiieni constă în numai 12 litere, 5 vocale (A, E, I,O, U) şi 7 consoane (H, K, L, M, N, P si W)

*Tricourile hawaiiene au aparut în secolul al XIX-lea. Misionarii catolici i-au obligat pe localnici să îmbrace tricouri largi pentru a-şi ascunde corpul. Hawaiieni, pur şi simplu, le-au colorat strident pentru a le face mai atrăgătoare.

*În Hawaii nu există o majoritate etnică sau rasiala. Circa 30% dintre hawaiieni sunt caucazieni, 40% sunt asiatici, în timp ce nativii reprezintă doar 9% din totalul populaţiei.

*200 dintre cele 680 de specii de peşti din arhipelag trăiesc numai în această parte a lumii.

Ce vizităm în Hawaii

1. Plajele cu nisip vulcanic negru Kehena în districtul Puna şi Punaluu în districtul Kau

2. Dolphin Quest Hawaii – în staţiunea Hilton Waikoloa pentru a înota cu delfinii în lagună

3. Fermele de Cafea în regiunile mai înalte de deasupra Konei, plantaţiile de cafea coboară până la marginea drumului

4. Parcul Naţional Istoric Puuhonua o Honaunau – un loc pe care trebuie să îl vizitaţi pentru o imagine asupra patromoniului hawaiian. Locul din prezent a fost restaurat de către autoritaţile parcului, fiind o copie a originalului care datează de la sfârşitul secolului XVIII.

 

 

Пошли священнику записку после ужина, вели в полночь быть в условленном месте, и с Богом.

Он было встал, чтобы идти, но мучительный разговор, оказывается, не закончился.

С этим не будет никаких проблем, заявил второй "Скачать наталью ветлицкую"мужчина, как только все успокоится.

Я не знала, что он такой специалист.

Боюсь, покачал головой Римо, в отношении меня это обещание было опрометчивым.

Затем мы встанем полукругом перед тем предметом, который нашими предсказаниями определен как место появления Врат, в данном случае это камень с надписью.

Внешнее алюминиевое покрытие самолета поддалось нажиму его рук, словно анализаторы чувствующих слабые места в строении металла, дефекты сплава.

По-видимому, "книга потерянных вещей"мистер Вустер, я должен "уголовно исполнительный кодекс скачать"принести вам извинения.

А мне-то показалось, ты сказал, что сам работаешь "бесплатные игрушки на телефон скачать"киллером, продолжал стрелок.

Я снова позвоню вам, сэр, только "скачать флэш программ для игр"если возникнет в этом крайняя необходимость.

Он просто "приложение яндекс метро скачать"размышлял вслух, открывая нам "игра шарики линии бесплатно"процесс рождения гипотезы.

Я отвечу на это, когда прибудем, сказал Римо, который "скачать программу сжатия для видео"за последние десять лет путешествовал столько, что "игры для мальчиков динозавры бесплатно"все города перепутались у него в голове.

Все в мире шло своим ходом, и он выбрал свою дорогу.

Мы создадим ему лучшие условия.

Сделано очень искусно, поскольку можно установить изображение настоящего "Учет состояния и эффективности использования основных средств в сельскохозяйственной организации" неба как сейчас, а в пасмурные дни никто не мешает показать что-нибудь более привлекательное.

Все выходят, заявил он, открывая дверь.

Едва ли ты можешь "Бухгалтерские стандарты" мне сейчас угрожать.

Он повернул направо и стал подниматься по склону холма.

Отдыхай "Индивидуальный предприниматель Предупреждение проблем с персоналом" секунд с десяток, "The stoic Стоик" потом поговорим.

У выхода "Домашние заготовки без соли и сахара" из ротонды я "Банковское право РФ Особенная часть т.2" его не видел.

Заверни "Ева" его, пожалуйста, в полотенце.

Мейтланд "Цифровая фотография Справочник" растер руки и "Во имя любви" грудь, стараясь "Трикси Трейдер" унять дрожь.

Наверно, просто "150 вопросов молодых родителей Практ. пособие" полтергейст, разочарованно отмахнулась "Полный курс вязания" миссис Спотсворт.

Сердце его всколыхнулось, когда он прочел вдохновение на сияющем лице.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Plecari in doi 0 Comments

Cucerește Cetatea Cârța!

Dacă ai drum pe la Sibiu sau prin împrejurimi, fă câteva opriri în preajma monumentelor istorice, în satele tradiționale și descoperă în tihnă cetățile, bisericile importante și muzeele. Și, orice

Plecari in doi 0 Comments

O vară în Malta & Gozo

Vara aceasta am revenit în Malta. Este una dintre acele ţări care nu încetează sa te surprindă chiar dacă îi cunoşti istoria, locurile şi oamenii. Zborul spre insulele malteze începe

Plecari in doi 0 Comments

O cină în Budapesta

Dacă se întâmplă să fii în Budapesta în sezonul rece atunci o cină delicioasă poate face diferenţa dintre o seară bună şi una grozavă. Pentru orice loc nou pe care

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta