Distractie & timp liber

Distractie & timp liber

Litoralul Marii Negre reprezinta incepand cu 1 Mai tot ceea ce iti doresti – soare, petreceri pe plaja si sanatate prin centrele de tratament ale statiunilor. Pentru ore de hoinarit prin zona poti incerca:

Sporturi acvatice

*Fiecare statiune ofera turistilor posibilitatea de a practica sporturi nautice – de la plimbari cu hidrobiciclete, inchiriere de  ski-jet-uri la Windsurfing si scoala de yachting. Adaugi agrement cu barci ( vele tip Catamaran si Caravelle) sau sedinte de scufundari subacvatice. La mai putin de 3 metri intalnesti un univers colorat, disponibil celor pasionati de viata marina. Ridicarile cu parasuta sunt si ele populare printre turisti.

Telegondola din Mamaia

*Instalatia de transport pe cablu permite traversarea aeriana a statiunii si beneficiezi de panorama grozava asupra plajei, a marii si lacului Sutghiol. Traseul Telegondolei incepe in dreptul parcului acvatic Aqua Magic, se deplaseaza deasupra hotelurilor ( la o inaltime maxima de 50 m) incheindu-se dupa treceterea de cladirea cazinoului din Mamaia.

Cultura & drumetii

*Regiunea litoralului romanesc este presarata cu cetati stravechi, monumente si situri arheologice importante. Muzeul de arheologie din Mangalia, Moscheea Esmahan Sultan, Colectia Mercurius sau vestigiile bazilicii romano-bizantine sunt doar cateva dintre acestea. Pentru activitati in natura exista drumetiile, degustările de vinuri de la Mulfatlar sau orele de echitație. Cetatile vechi sunt motiv pentru un drum in inima regiunii, cu peisaje molcome si sate linistite. Celor pasionatii de fotografie, indragostiti de pescuit si natura  li se recomanda Delta Dunarii. Este decorul potrivit pentru aventura si inedit.

Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii

* În acest spaţiu generos sunt amplasate secţiile: Microdelta, Delfinariu, Planetariu – Observatorul astronomic şi o Expoziţie permanentă de păsări exotice. Daca sunteti in Constanta alocati o ora din timp pentru o vizita aici.

Delfinariul din Constanţa

*Si-a început activitatea la 1 iunie 1972 fiind primul din sud-estul Europei la acea dată. De atunci delfinariul a gazduit trei subspecii de delfini: marsuinul, delfinul comun şi afalinul iar din 1995 au sosit si doi lei de mare sud-american –  John şi Lorry. Ultimele vedete ale delfinariului au sosit din China in anul 2010 asa ca nu ratati un spectacol oferit de Peipei, Chen Cheng şi Ni-Ni.

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Util in vacanta 0 Comments

Culori medievale în satele sibienilor

Sibiul – cetate cu străzi şi portaluri renascentist, cu biserici gotice, turnuri şi fortificaţii, ilustrează lumii, prin fiecare aşezare, istoria pas cu pas. Oricine ai fi, străin sau român, odată

Turist in Romania 0 Comments

Hotel Christina – nr. 1 în Top Romania Best Services lansat de TripAdvisor.com

Recent lansatele topuri TripAdvisor.com pe anul 2013 ne rezervă surprize plăcute. Astfel, în Top Europa şi Top Europa Small Hotels găsim un hotel românesc ce a surclasat multe dintre alte

Turist in Romania 0 Comments

Cetatea Devei, trecut şi prezent

Între cetăţile României, cetatea Devei veghează încă asupra împrejurimilor. Este astăzi în ruină, în pofida rezistenţei şi a rolului defensiv pe care l-a avut de-a lungul vremii. A fost întemeiata

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta