Emma Zeicescu: «La noi, iubirea a atras destinația»

Emma Zeicescu: «La noi, iubirea a atras destinația»

Pentru că e o romantică incurabilă, am invitat-o pe vedeta Realitatea TV, Emma Zeicescu, să scrie
despre dragoste și turism. Și iată ce a ieșit:

”Despre Dragoste și Turism se pot spune multe. Despre fiecare în parte… Ce se întâmplă când dragostea se împletește cu turismul? M-am tot gândit: cine atrage pe cine? Destinația atrage iubirea sau iubirea alege destinația? Altiminteri, cele două ipoteze sunt perfect valabile. Să le luăm pe rând! 

foto mihai Angiu

foto: Mihai Angiu

Destinația atrage iubirea

Când te-ai îndrăgostit ultima dată? Erai plecat în vacanță, excursie sau city break? Întotdeauna mi s-au părut fabuloase iubirile cu parfum adolescentin, iubirile întâlnite întâmplător pe un peron de gară, aeroport sau în timp ce vizitai Roma cea romantică. Am putea să alegem și orașul, astfel încât romantismul să fie la locul lui, plimbările pline de poezie să se potrivească în peisaj și voi doi să vă priviți în ochi. Care este cea mai potrivită desti-nație pentru iubire? În mod suprinzător pentru unii, n-aș alege Parisul sau Ve-neția, ci Londra. E ceva în parfumul parcurilor verzi care mă face să mă gândesc că l-aș putea vedea acolo pe Cupidon gata de “luptă”. O Londra poate un pic cețoasă, ploioasă și misterioasă. Așa cum ar trebui să fie și iubirea, perfect-imperfectă. Londra – o destinație în care iubirea nu se plictisește niciodată.

Iubirea atrage destinația

N-ai cum să nu călătorești. Doar sufletele mici nu iubesc călătoria. Îndrăgos-tiții au să iubească mereu senzația aia că pot evada împreună către… oriunde! N-am zis nicăieri, deși ar fi sunat poate mai bine. “Oriunde”, acolo vreau să ajung în iubire și cu iubire! Aș zice că iubirea este magică și pentru sentimentul ăsta că ai putea să pleci în lume cu el/ea. Iubirea atrage destinația, pentru că iubirea plă-nuiește, pune în practică și construiește proiecții de viitor. Iubirea te face să vezi, să visezi că te-ai putea muta, iubirea te face să vrei să îți găsești un “a-
casă” pentru VOI. Uneori iubirea te face să te simți cel mai puternic om de pe Pământ, deci vei vrea să te urci într-o rulotă și să pleci. Vedeți voi unde, iubirea are propria hartă!

Când iubirea și turismul
nu se iubesc

Din experiența mea, cele mai urâte orașe sunt cele în care te duci cu cine nu trebuie. Unde nu mai e iubire, nu mai e nici mister sau magie iar totul îți pare ponosit și ursuz. Poți să vezi piramidele din Egipt, cascadele superbe de la Plitvice – Croația sau poți să mergi în India cea colorată – vei vedea paharul pe jumătate gol. Unde nu e iubire, nici turistul din tine nu este pe deplin fericit.

Dar și când se iubesc!

În ceea ce mă privește, iubirea s-a împletit minunat cu turismul. Și eu și Claudiu suntem niște plimbăreți. Idris va fi la fel, n-are încotro! La noi a funcționat mai întâi – Iubirea a atras destinația. Ne-am cunoscut și, ca prin minune, am început să urzim planuri de plecare în lume. Și-am tot plecat, iar în primăvară mergem pe tărâmuri care ar putea să devină acasă – Tenerife, insula primăverii eterne. Cine știe ce va atrage după sine această nouă călătorie?! Împreună am încercat pentru prima dată vacanța pe velier, împreună am plecat la ski, la Bansko -Bulgaria, împreună am fugit după gulaș în minunata Budapesta. În Larnaca – Cipru ne-am regăsit, noi doi, bebe în burtică și un inel de logodnă! Apoi a venit pe lume și Idris, cel de-al treilea visător. Și nu, nu e nevoie de bani mulți pentru a îmbina iubirea și turismul. Îmi aduc aminte ca și cum ar fi ieri, momentul în care stăteam cu al meu domn în Poiana Stânii, admiram cerul și nu ne gândeam la mare lucru. Acolo erau iubire, soare, pace și cam atât. Acum aș vrea să văd Tunelul Iubirii din Ca-ransebeș, un fabulos loc pentru un ”Te iubesc” spus din tot sufletul. Așa că iubiți și călătoriți! Este esențial!” «

emma zeicescu

foto: Lucian Popescu

Top destinații perfecte pentru IUBIRE

Inspirată de cei de la PopSugar, Emma a pregătit pentru noi un Top 10 al destinațiilor turistice, dedicate întâlnirilor romantice. Să ne inspirăm!

  1. Cum ar arăta o întâlnire lângă un ghețar? O variantă este să fugiți în Islanda la Blue Lagoon Geothermal Spa.
  2. Iubirea trebuie să te înalțe, așa că dacă poți ridică un lampion în cinstea relației voastre.
  3. Unde să îți duci iubita în vacanță? O întâlnire romantică asezonată cu masaj de relaxare, ce zici, sună perfect?
  4. Nu trebuie să ratați în viața asta o escapadă pe Riviera Franceză. Sigur, o să vă întoarceți mai săraci, dar merită.
  5. Te-ai gândit vreodată să vă jucați în stil provensal? Invită-ți iubita/iubitul la un ritual magic de strivire a strugurilor, în California.
  6. O vizită în orașul iubirii, un sărut în vârful Turnului Eifell? E un „meniu” special pentru îndrăgostiți.
  7. Iubirea frumoasă cu cheltuială se ține. Gândește-te cum ar fi dacă ați reuși să dormiți într-un bungalow! Măcar o noapte!
  8. Iubirea e jucăușă și veselă, așa că nu îți face planuri elaborate! Ia-o de mână și dormiți o noapte în căsuța din copac!
  9. Simți că plutești? Ești îndrăgostit. Dar puteți pluti amândoi într-o călătorie cu balonul.
  10. Dacă tot vă iubiți și vreți să sărbătoriți în locuri „altfel”, faceți o excursie până la Cascada Niagara.

Autor: Emma Zeicescu

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Special 0 Comments

Milioane de oameni își găsesc iubirea online, pe aceste aplicații!

Nu mai este nimic ciudat să auzi cupluri care s-au cunoscut online. Dacă ești singur, te bucuri pentru ei, dar poate că te și întrebi cum de s-au găsit. Iată

Special 0 Comments

Incomingul poate salva turismul românesc, după criza coronavirus

Asociația Incoming România, în numele membrilor săi – 33 de operatori în  turismul  internațional, specializați în turismul de incoming în România  (primire de turiști străini în țară) – își exprimă

Special 0 Comments

Simona, utilizator de Postcrossing: 400 de vederi trimise și primite în toate colțurile lumii

Mai știi să scrii de mână altceva decât lista de cumpărături? De când n-ai mai trimis o scrisoare, o vedere? Aproape că ai și uitat unde este oficiul poștal, nu? Ei bine,

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta