Haideți să facem cel mai mare șotron din lume!

Haideți să facem cel mai mare șotron din lume!

Ne dorim copii sănătoși și frumoși, prin sport. Aceasta este ideea de la care a pornit grupul de organizații care dorește să abordeze, prin proiectul JUNIOR HOP, o problemă europeană: obezitatea în rândul copiilor, prin promovarea activităților de voluntariat în sport, dar și de conștientizare a importanței activității fizice.

  • Inițiat de Asociația JUNIOR SPORT, care împreună cu parteneri săi din Grecia, Bulgaria, Turcia și Cehia, încurajează participarea copiilor în sport, JUNIOR HOP este singurul proiect românesc din cele 5 aprobate la nivelul Europei, care este finanțat parțial de către Comisia Europeană, prin Programul Eramus+, Acțiunea Parteneriate Colaborative în domeniul sportului. Dincolo de denumiri ușor complicate, proiectul este unul cât se poate de prietenos și incluse, în acestă lună, în cadrul Săptămânii Europene a Sportului, un eveniment pe care, dacă ești în București, un trebuie să-l ratezi, indiferent dacă ești adult sau copil, mai ales că organizatorii au de gând să bată un record mondial: cel mai mare șotron din lume, ca număr de participanți. Evenimentul va avea loc pe 12 septembrie, în Parcul Cismigiu.
  • Concret, în Parcul Cișmigiu, în 100 de șotroane, vor sări minimum 2.000 de persoane, copii și adolescenți, tineri și vârstnici, dar şi mari personalităţi din România. În paralel cu desfășurarea activității în șotroane, pe o scenă, se vor derula demonstații sportive ale cluburilor și federațiilor sportive invitate. Publicul va fi încântat să urmărească spectaculoase demostrații de majorete, scrimă, judo, karate, kaisendo, karate shotocan, kobudo, gimnastică artistică și aerobică, dans sportiv, modern și latin. În plus, echipele de hochei de juniori și seniori, vor simula un meci… pe role! Alături de noi, în Parcul Cișmigiu, și-au anunțat prezența campioni mondiali și europeni la scrimă, judo, gimnastică, baschet, handbal, atletism! Marii campioni ai României, alături de micii campioni, nu numai că vor sări în șotroane, dar, prin programul artistic-sportiv pe care îl vor pregăti, vor oferi și primul „Concert” al sportului românesc! Evenimentul are, pe lângă partenerii săi oficiali (M.E.C.S. şi U.N.E.F.S.), drept partener principal Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret Bucureşti, din cadrul Primăriei Muncipiului București.

Obezitatea infantilă a atins cote alarmante

grasuta

Distracția în aer liber va fi precedată, pe 11 septembrie 2015, de Seminarul internațional cu tema: “România ocupă locul III în Europa la obezitate infantilă. Ce facem?” Asociația JUNIOR SPORT și U.N.E.F.S. organizează acest eveniment la care vor participa și partenerii internaționali ai Proiectului european JUNIOR HOP: Școala de Educație Fizică și Știința Sportului din Salonic (Grecia); Asociația pentru Dezvoltarea Sportului și Cultură Sportivă Footura (Bulgaria), Universitatea de Educație Fizică și Sport Muğla Sıtkı Koçman (Turcia); Asociația Hodina H (Cehia). În cadrul acestui Seminar internațional vor fi prezentate comunicări științifice pe tematica propusă, puncte de vedere ale specialiștilor în nutriție, educație fizică și sport, antrenament sportiv, prezentări de situații și statistici reale privind obezitatea în rândul copiilor, împărtășirea de către profesorii de educație fizică și sport din învățământul  gimnazial, liceal și universitar, a experienței comune și a bunelor practici legate de sportul instituționalizat și legătura dintre sport și copii în realitatea actuală, modalități și tehnici pentru aproprierea copiilor de sport, de mișcare în general. În oglindă, partenerii străini mai sus menționați, vor prezenta realitatea din țările lor. Tot pe 11 septembrie vom lansa portalul web al Proiectului european JUNIOR HOP: www.juniorhop.eu.

Decembrie este educativ

Anul plin de activități sportive al Junior Sport se va încheia cu un eveniment programat în luna decembrie, când împreună cu U.N.E.F.S., asociația va realiza un film documentar “ABC-ul mișcării” și va edita cartearții “Ghidul mișcării”.

Prin acest volum editată în limba engleză și prin acest film documentar va fi mediatizată importanța mișcării încă de la cele mai mici vârste și vor fi prezentate rezultatele unui sondaj (sub formă de chestionare), ce va fi realizat pe un segment de 2500 de personae – copii (cu vârste cuprinse între 7-14 ani) și profesori de sport din tot ciclul de învățământ (gimnazial, liceal, universitar). Întrebările vor viza tema importanței mișcării și a unei alimentații sănătoase în rândul copiilor. Comandarea sondajului și analiza rezultatelor este tot o componentă a proiectului european Junior Hop.

Proiectul JUNIOR HOP a debutat în iunie 2015 și contează pe implicarea a mai mult de 200 de membri ai organizațiilor sportive, mai mult de 2500 de copii și mai mult de 50 de lucrători de tineret în domeniul sportului. La acțiunile din cadrul acestui proiect se vor implica și mari sportivi români din fotbal, gimnastică, handbal, judo, karate, atletism, înot, volei, rugby, hochei, scrimă sau chiar șah.

11995408_10200960917183156_1429217234_n 11990814_10200960917463163_201803716_o

Proiectul JUNIOR HOP a bifat deja ca acțiuni încheiate:

  • 5 iunie 2015: Conferința de presă de lansare a Proiectului european JUNIOR HOP, eveniment găzduit de către N.E.F.S. Cu această ocazie a fost anunțat calendarul evenimentelor Proiectului european JUNIOR HOP. La conferința de presă a participat, ca invitat special, dl. Sorin Mihai Cîmpeanu, ministrul Educației și Cercetării Științifice, dar și marea noastră sportivă Monica Iagăr.
  • 8-16 iunie 2015: Acțiunea “Promovarea importanței sportului în rândul copiilor”. Sub sloganul “Trimiteți copiii la sport!”, în câteva școli și colegii naționale (cu clase gimnaziale) din București, mari campioni naționali, mondiali și olimpici s-au întâlnit cu elevii, după următorul program: Corina Ungureanu (gimnastică) – Școala Centrală, luni 8 iunie; Cristina Vărzaru (handbal) – Liceul “I.L. Caragiale”, marți 9 iunie; Silvia Stroescu (gimnastică) – Școala Gimnazială Vasile Alecsandri, miercuri 10 iunie; Monica Roșu (gimnastică) și Anca Pătrășcoiu (înot) – Liceul Jean Monet, joi 11 iunie; Monica Iagăr (atletism) – Colegiul George Coșbuc”, luni 15 iunie, ora 12; Laura Badea (scrimă), Constantin Nistor si Iulian Becze (hochei) – Liceul “Spiru Haret”, marti 16 iunie.

Cine sunt organizatorii

Asociația JUNIOR SPORT, organizație non-guvernamentală, care își propune să îi apropie pe cei mici de sport și, în general, de orice formă de mișcare fizică, și-a început activitatea în anul 2011, iar în anul 2012 a lansat un număr pilot al Revistei JUNIOR SPORTprima publicație din România dedicată educației și culturii sportive pentru copii. De asemenea, Asociația a organizat, tot în anul 2012, în parteneriat cu Centrul de Proiecte şi Programe Educaţionale şi Sportive pentru Copii şi Tineret Bucureşti, din cadrul Primăriei Muncipiului București, U.N.E.F.S. și Centrul de Excelență Cardio Mix, evenimentul “ORA DESCHISĂ DE SPORT” (în incinta Shopping Mall Băneasa), eveniment la care 1.000 de copii din cluburile sportive școlare din București au realizat numeroase demonstrații sportive.

Asociația JUNIOR SPORT, pentru întreaga sa activitate, are ca parteneri oficiali: Ministerul Educației și Cercetării Științifice (M.E.C.S.) și Universitatea Națională de Educație Fizică și Sport București (U.N.E.F.S.), iar ca partener susținător Clubul Sportiv Municipal București (C.S.M.B.).

În urma acestor parteneriate Asociația JUNIOR SPORT își va promova evenimentele și va distribui, GRATUIT, Revista JUNIOR SPORT în școlile generale și colegiile (cu clase gimnaziale).

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Moliere și Goldoni, cu Perform ART, în noiembrie

Programul Companiei Perform ART în perioada următoare cuprinde următoarele reprezentații de piese de teatru: 30 octombrie, Tulcea, “Gâlcevile din Chioggea” de Carlo Goldoni 3 noiembrie, Drobeta Turnu Severin, “Avarul” de

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

Festivalul Borșului de Pește, în Deltă

În fiecare toamnă, comuna Crișan forfotește de turiști, bucătari și fotografi, iar aromele de pește pregătit în fel și chip îi înnebunește pe toți. Anul acesta, Festivalul Borșului de Pește

EVENIMENTELE LUNII 0 Comments

De Înviere, aducem în case lumină și sfințim bucatele

Biserica ne învață că, dintre toate minunile Mântuitorului, cea mai mare și mai uimitoare este propria Sa Înviere din morți. Se spune că aceasta este, în același timp, și cea

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta