Insula Skiathos din Grecia, destinație sigură pentru vacanță

Insula Skiathos din Grecia, destinație sigură pentru vacanță

De la sfârșitul lunii mai, cu AeroVacanțe, firmă din Grupul Aerotravel, au călătorit aproape 5000 de turiști în insula Skiathos din Grecia, prin intermediul celor 42 de zboruri, arată un comunicat al agenției. Cursele charter cu avionul au o durată de maxim o oră și 30 de minute, iar plecările sunt în fiecare sâmbătă din București, Timișoara, Cluj-Napoca și Iași.

Plaja în Skiathos

AeroVacanțe va continua operarea pe insula Skiathos până pe 18 septembrie 2021 inclusiv, când vor pleca ultimii turiști din sezonul actual în această destinație atât de îndrăgită. Astfel, până la sfârșitul operării se vor bucura de o vacanță în Skiathos încă aproximativ 3000 de turiști.

”Și în 2021, insula Skiathos este nu doar una dintre cele mai frumoase destinații de vacanță, ci și una dintre cele mai sigure. Datorită experienței pozitive din 2020 și a cererii foarte mari, anul acesta am introdus un nou charter din Iași și am mai adăugat al doilea avion cu plecare din București. Cu alte cuvinte, chiar dacă suntem în vârf de sezon, pe insulă sunt doar 50% din turiștii de dinainte de pandemie, iar românii se bucură de o binemeritată relaxare, într-o atmosferă plăcută și în condiții de siguranță, respectate cu strictețe de toți furnizorii de servicii turistice din destinație.
Odată descoperită, Skiathos este o destinație în care revii în fiecare vară, cu familia și prietenii, chiar și în pandemie! Lipsa aglomerației, responsabilitatea personalului care oferă servicii turistice și, bineînțeles, plajele cu nisip fin, intrarea lină în mare, pădurile luxuriante de pini, aerul curat, preparatele culinare gustoase și peisajele spectaculoase sunt toate motive pentru care să îți petreci vacanța aici, pentru a te deconecta complet timp de o săptămână”, a spus Antonio Nițu, Director General al Grupului Aerotravel.

Portul Skiathos

Skiathos rămâne și în 2021 una dintre cele mai sigure destinații de vacanță din Europa.

Datorită condițiilor specifice din această vară, gradul de ocupare în vilele și hotelurile din insulă este semnificativ redus, iar turiștii pot respecta cu ușurință regulile de distanțare socială, pentru a-și proteja sănătatea lor și a celorlalți. În același timp, terasele, tavernele și magazinele sunt deschise, atât pe plaje, cât și în orașul Skiathos și respectă măsurile obligatorii pentru prevenirea COVID-19.
Autoritățile locale și centrale grecești, împreună cu furnizorii de servicii turistice din Skiathos aplică un plan unitar de măsuri sanitare pentru a proteja atât cetățenii, cât și vizitatorii insulei Skiathos. Fiecare angajat din turism respectă cu strictețe toate normele sanitare.

În perioada următoare agenția se adresează în primul rând persoanelor vaccinate sau celor care au trecut în ultimele sase luni prin boala, deoarece în contextul intrării Greciei în zona roșie de risc epidemiologic, toate persoanele cu vârsta mai mare de 16 ani care NU călătoresc cu adeverința de vaccinare sau Certificatul Verde Electronic vor intra în carantină, indiferent dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.
Desigur, sunt bineveniți în Skiathos și turiștii care nu pot face dovada vaccinarii, dar care la reîntoarcerea în Romania sunt dispuși să stea în carantină două saptămani.  

Condițiile de reintrare în România, la revenirea din vacanță, pentru celelalte categorii de turiști sunt următoarele:
– Turiștii care sunt vaccinați cu un vaccin autorizat pentru COVID-19 cu ambele doze sau cu doza unică, cu mai mult de 14 zile înainte de data intrării în țară, și prezintă adeverința de vaccinare și/sau Certificatul Verde Electronic nu intră în carantină;
– Copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 6 ani, nu intră în carantină, fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2;
– Copiii cu vârsta mai mare de 6 ani și mai mică de 16 ani, nu intră în carantină dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării;
– Persoanele care au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 180 de zile anterioare intrării în țară, pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrării în țară, și pot prezenta dovada emisă de către DSP – nu intră în carantină.
– Pentru familiile care au copii nevaccinați pentru COVID-19, cu vârsta între 6 și 16 ani, și care doresc să evite carantinarea la intrarea în țară, oferim posibilitatea testării pe cheltuiala personală pentru RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 pe insula Skiathos, la tariful de aproximativ 60€/pers. AeroVacanțe asigură gratuit transferul dus, adică transportul de la vilă sau hotel la punctul de testare.

În acest moment, turiștii români își pot petrece vacanța în Skiathos dacă prezintă dovada vaccinării complete cu un vaccin autorizat pentru COVID-19, cu condiția să fi trecut cel puțin 14 zile de la a doua doză sau de la doza unică. De asemenea, sunt acceptați și turiștii care prezintă rezultat negativ de la un test PCR sau de la un test antigen rapid. Copiii cu vârsta mai mică de 6 ani nu trebuie să prezinte niciun document medical. În plus, toți cetățenii români trebuie să completeze Passenger Locator Form și să prezinte codul QR corespunzător acestuia.

Mânăstirea Evangelistria

Posibilități variate de cazare și oferte foarte bune.

În Skiathos, turiștii au posibilități variate de cazare, de la vile cu tarife atractive, poziționate în apropierea plajelor, a tavernelor, a magazinelor și a stațiilor de autobuz, și până la hoteluri de 5* cu demipensiune și servicii excelente. Un sejur de 7 nopți la vilă, fără masă, cu transport charter avion, taxe de aeroport și asistență turistică incluse pornește de la 249€/persoană. Un sejur la un hotel de 4* pornește de la 509€/pers., în timp ce o vacanță de 7 nopți la un hotel de 5* cu demipensiune pornește de la 686€/pers.

Skiathos, o insulă mică, cu o suprafață de 48 km² și aproximativ 4000 de locuitori, este un adevărat paradis natural. Insula este renumită pentru cele peste 60 de plaje cu nisip fin și intrare lină în mare, peisajele spectaculoase, pădurile luxuriante de pini și preparatele tradiționale pline de savoare. În 2019, plajele din Skiathos au fost votate de peste 600 000 de cititori Conde Nast Traveler Magazine drept cele mai bune din lume. Cu străzi înguste încântătoare, pavate cu piatră, orașul Skiathos este capitala insulei, care își îmbie turiștii cu magazine cu suveniruri, gelaterii, taverne relaxate cu preparate delicioase și restaurante sofisticate, precum și cluburi cu muzică excelentă, atât occidentală, cât și grecească.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

La pas prin lume 0 Comments

Harry Mallia, un meșter al lemnului din Malta, le dă copacilor uscați o a doua viață

Pe Harry Mallia l-am găsit în atelierul lui Ochiul Lemnului din Rabat, un cartier select din imediata vecinătate a fostei capitale a Maltei, Mdina. Meșterea ceva la o bucată de

La pas prin lume 0 Comments

Turismul altfel. Ai da confortul pe o vacanţă plină de aventuri?

Dacă nu te-au atras niciodată ofertele all inclusive, cu mâncare și băutură la discreție, în timpul cărora de abia te mai poți rostogoli afară din hotel, sau dacă nu e

La pas prin lume 0 Comments

Creta, insula deliciilor și a localnicilor prietenoși, e perfectă la vară!

Îți amintești de câte ori ți-ai propus să vizitezi lumea întreagă și să-ți iei un an sabatic în care să colinzi cele mai frumoase ținuturi, cu toate formele de relief?

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta