Insulele Maldive, planeta-paradis de lângă Ecuator

Insulele Maldive, planeta-paradis de lângă Ecuator

Maldive! Cum îți sună această destinație de vacanță, în afară de ”exotic”? Dacă cineva te-ar invita să mergi în Insulele Maldive ai ști spre ce zonă a globului urmează să te îndrepți? Consultantul www.free-spirit.ro , Oana Pricop, îți oferă toate detaliile despre această destinație de vis.

9

Maldivele formează un arhipelag din Oceanul Indian (aflat la sud-vest de Sri Lanka, lângă Ecuator) care cuprinde 1.190 insule de coral, între care 26 de atoli principali. 202 dintre aceste insulițe sunt locuite iar pe 87 dintre ele se află resorturi turistice. Și pentru că tot suntem la cifre, îți spunem că în Maldive găsești 99% apă și mai puțin de 1% pământ. Interesant este că aceste insule compun cea mai joasă țară din lume, solul lor, așa puțin cum e el, aflându-se, în medie, la numai 1,5 metri deasupra nivelului mării, cel mai înalt ”vârf” fiind în insula Villigili: 2,3 metri! Motiv de îngrijorare majoră pentru locuitorii din Maldive, care se tem că dacă vor continua schimbările de climat, țara lor – cea mai mică din Asia! – ar putea fi acoperită de ape.

”Odată ajuns în Maldive vei descoperi o țară eminamente islamică, în care e bine să te îmbraci respectând regulile vestimentare ale acestei religii. Mai exact, modest. E ok dacă, de pildă, mergi pe străzile din capitala Malé în șort și tricou. Dar nu e în regulă dacă te expui în bikini. Costumele de baie sunt acceptate doar în resorturile turistice. Fiecare complex turistic din Maldive e situat așadar pe propria lui insulă, iar unica ”problemă” este să alegi pe care dintre ele vrei să-ți petreci vacanța. Cele mai exclusiviste branduri hoteliere sunt prezente aici, întrecându-se în a oferi luxul complet clienților săi, de la valeți personali la piscine private și servicii de masaj în cameră. Practic fiecare insulă are targetul său: pentru familii, pentru amatorii de scufundări și snorkeling, pentru cei cu buget relativ mai mic sau pentru cei care doresc doar o experiență de relaxare totală în mijlocul naturii”, ne-a spus consultantul Free Spirit Travel, Oana Pricop.

6

Probabil te întrebi ce ai mai putea face în Insulele Maldive, în afară de a sta la soare și a te bălăci în ape turcoaz. Cu siguranță, multe dintre activitățile turistului în Maldive au legătură, într-un fel sau altul, cu apa.

  • Ce poți să faci în Maldive

Dacă ești romantic, o plimbare, la apus, cu barca tradițională dhoni, s-ar putea să te emoționeze și să faci declarații de dragoste la foc automat. Te poți plimba printre insulele nelocuite pe care se află, totuși, amenajate locuri în care ți se va da de băut și de mâncat în vreme ce muzicieni locali cântă la instrumentele lor pitorești (numite bodu beru) pentru a atrage delfinii. Dacă îți place să scormonești adâncurile mărilor și oceanelor, ai suficient de multe argumente pentru a face diving sau snorkeling, cu atât mai mult cu cât în toate resorturile din Maldive vei găsi de închiriat echipamentul necesar, atât pentru scufundări, cât și pentru windsurfing, kitesurfing, kneeboarding, wakeboarding, jet ski, parasailing, banana boat, canoe și caiac, sailing cu catamaranul etc. Vizitează atolul Addu, fiindcă aici coralii au scăpat de furiile uraganului El Nino și te vor încânta. Dacă ești amator de pescuit, o excursie în larg, cu barca cu motor, perfect echipată pentru o partidă de zile mari, e tot ce îți trebuie. Iar dacă o faci pe timp de noapte, vei prinde baracude sau pești-veveriță.

Dacă tânjești după un strop de urbanism, vizitează capitala Malé. E aglomerată dar îți vei face o imagine completă a ceea ce înseamnă viața din Maldive în afara complexurilor turistice. Aici vizitezi Muzeul Național , care include o colecție de artefacte și de obiecte ce aparțin Sultanului. Tot aici poți vizita moscheea Vinerea Mare, care se mândrește cu o cupolă imensă, din aur. Și pentru a lua pulsul comerțului local, nu rata piața de pește, în care viețuitoarele marine, proaspăt scoase din mare, sunt tranșate și pregătite chiar sub ochii tăi.

5

”De la Malé ia un feribot către insula artificială Hulhumalé, în care descoperi orașul utopic care e pregătit să ”salveze” populația Maldivelor atunci când apa va acoperi țara. Hulhumalé se află de-a dreptul la ”munte”, adică la 2 metri deasupra nivelului mării. Villigili este un alt orășel, de pe o altă insulă, în care te poți bucura de experiența contactului cu traiul locuitorilor din Maldive, te poți relaxa la plajă, poți face un picnic sub palmieri sau poți privi la un meci de cricket, chiar dacă nu înțelegi nimic din regulile acestui joc bizar. Sunt doar câteva dintre posibilitățile pe care ți le oferă aceste insule fascinante, al cărui ”portret” fotografic pare desprins din albumele Paradisului. Că nu e nici o exagerare în ce am spus, o dovedesc cei peste 1.000.000 de turiști care vin anual aici în vacanță”, a subliniat Oana Pricop, consultantul pentru care Maldive, Republica Dominicană, Cuba, Mexic, Brazilia sau Jamaica nu au nici un secret.

  • Joacă golf!

Câteva complexuri turistice din Maldive oferă posibilitatea practicării golfului, celor împătimiți de acest sport. Sunt de cea mai bună calitate, fiind dotate cu absolut tot ce are nevoie un jucător profesionist sau unul începător.

  • Mergi la shopping!

Amatorii de shopping pot desfășura această plăcută activitate fie în resorturile în care își petrec vacanța, fie în capitala Male sau pe insulele nelocuite. Și în hoteluri sunt o mulțime de buticuri. Cea mai cunoscută stradă comercială este Majeedhee Magu. Suveniruri-artizanat găsești pe străzile Orchid Magu și Chaandhanee Magu. Unul dintre cele mai mari centre comerciale este STO Trade Centre, din Orchid Magu. Piețele locale merită, de asemenea, vizitate.7

  • Fotografiază din hidroavioane

Dintr-un hidroavion vei avea o priveliște fantastică asupra arhipelagului, de aceea, un tur special pentru a face fotografii din acest tip de avion, e recomandat, ba chiar e una dintre principalele activități din Maldive. O ședință foto deasupra Maldivelor costă 150 $ pentru adulți și 75 $ pentru copii.

  • Distrează-te ca-n filme!

Viața de noapte din Maldive se desfășoară, în principal, în marile resorturi de pe insule, acolo unde găsești multe cluburi, unele subacvatice, care organizează inclusiv petreceri pe plajă, pigmentate cu tot felul de activități, precum cursele de crabi sau vizionarea de filme. «

  • Lucruri pe care trebuie să le știi despre Insulele Maldive

– Capitala: Malé – 150.000 locuitori, una dintre capitalele lumii cu cea mai mare densitate de locuitori pe km pătrat.
– Moneda: Rufiyaa (100 Rufiyaa = 25 lei) dar în resorturile de pe insule se poate folosi fără grijă și dolarul american.
– Cu ce ajungi în Maldive din România: cu diverse companii aeriene – Qatar, Emirates, Turkish, un zbor de până în 20 de ore, cu tot cu escale și legături.
– Cu ce ajungi din Malé pe insulița ta: cu hidroavionul sau cu barca, depinde de distanța dintre capitală și resortul în care ai ales să stai.
– Diferența de fus orar: București + 3 ore
– Care e cea mai bună perioadă pentru a vizita Maldivele: Insulele au un climat tropical, prin urmare temperatura variază foarte puțin de-a lungul anului, situându-se undeva între 25 și 30 de grade. Perioadele mai – iunie și septembrie – noiembrie sunt dominate de ploi. Cu toate că acestea nu durează mult, sunt dese și sâcâitoare. Sezonul uscat este între decembrie și aprilie.
– Ce să nu iei în Maldive: Alcool. În principiu, va fi confiscat la intrarea în țară dar returnat la plecare.
– Viză de intrare: Nu ai nevoie de viză prealabilă. Țara primește cu brațele deschise pe toată lumea. Cu toate astea, vei primi pe pașaport, la debarcare, o viză de 30 de zile. Trebuie să arăți biletul de avion de întoarcere și faptul că ai cu ce să te întreții pe perioada șederii.
– Limba vorbită: Limba oficială este dhivehi, însă engleza e vorbită pe scară largă.
– Vaccinuri: Nu sunt necesare.
– Animale: În mod ciudat, nu poți intra cu câini în Maldive, dar îți poți aduce pisica (dacă dovedești că e vaccinată)
– Insecte: Insulele se află sub ”protecția” țânțarilor, așa că e necesar să ai cu tine creme împotriva acestora.

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Special 0 Comments

(P) Anunț finalizare proiect –

„Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” 18.06.2021 ANUNT FINALIZARE PROIECT „Granturi pentru capital de lucru acordate IMM-urilor” ANCHOR TRAVEL SRL ANCHOR TRAVEL SRL anunta finalizarea etapei de implementare a

Special 0 Comments

Barcă de salvare pentru turism: TVA de 5% și acces la fondul de investiții

Ministerul Turismului a stabilit, pentru perioada septembrie-decembrie 2018, mai multe măsuri pentru îmbunătățirea activității sectorului de turism din România, printre care se numără reducerea TVA la 5%, pentru activitățile și

Special 0 Comments

Scurt ghid de bună purtare pentru donatorul român, de la Cristina Hurdubaia

Ajutorul pe care îl oferă oamenilor aflați în nevoie îi dă Cristinei Hurdubaia un sens și energia să meargă mai departe. Însă, în timpul acțiunilor „Copacul cu fapte bune” pe

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta