Form Days, noul festival din Cluj-Napoca e gata să „aprindă” castelul Bánffy

Form Days, noul festival din Cluj-Napoca e gata să „aprindă” castelul Bánffy

Unul dintre fondatorii Electric Castle lansează, în 2020, un nou festival la Cluj-Napoca. Form Days va avea loc între 2 și 5 iulie, în curtea Castelului Rákóczi-Bánffy, din Gilău, și este dedicat comunității formate timp de patru ani în jurul conceptelor FORM Space, un venue de performance, cu o capacitate de 935 de locuri și M!DI, singurul club românesc dedicat muzicii electronice inclus în Top 100 Clubs al DJ Mag.

„E cumva firesc și organic să ne dorim să facem pasul spre un eveniment care să-i adune pe toți prietenii noștri. E ca o reuniune a familiei /FORM, căreia vrem să-i oferim cea mai frumoasă experiență de festival”, a spus Teodor Negrea, pentru www.cluju.ro.

Patru ani a durat construirea acestei comunități. „Nu facem nimic sărind peste etape. Atât a durat să construim această comunitate, a oamenilor care apreciază o experiență autentică, care așteaptă să îi conectăm cu cele mai noi și relevante apariții, din toate genurile muzicale”.

Locul pentru desfășurarea festivalului nu a fost ales întâmplător – la 15 minute de Cluj, dar în mijlocul naturii -, pentru că organizatorii vor să le ofere participanților o experiență unică, concentrată pe tot ceea ce este important: muzică bună, artă, performance, unitate și libertate.

Înconjurat de un parc de 17 hectare, cu o panoramă impresionantă spre Munții Gilăului, castelul de secol XV Rákóczi-Bánffy este subiectul unui proiect cultural care-l va transforma într-un centru de artă. Acesta a fost un detaliu important în alegerea făcută de organizatorii Form Days, care și-au dorit să ofere artei un spațiu generos la festival, grație unui parteneriat cu Centrul de Interes, o comunitate de creatori și promotori ai artei fondată în 2017 la Cluj-Napoca. Noul festival are un buget de aproximativ un milion de euro, iar organizatorii așteaptă în jur de 50.000 de participanți.

Cu patru scene dedicate muzicii – /FORM Stage, M!DI Stage, SubFORM Stage și Reggae Stage  -, /FORM DAYS va avea și o a cincea, ARTS Stage, pentru reprezentații de art performance, stand up, teatru, burlesque, cabaret etc. În afara acestei scene dedicate, festivalul în sine se va transforma într-un spațiu expozițional pentru lucrări ale artiștilor din țară și din străinătate.

„La /FORM Stage, cea mai importantă scenă din festival, vor cânta artiști consacrați de pe fiecare gen muzical în parte, fie ca vorbim de rock, electronic, reggae sau drum and bass. M!DI Stage va păstra direcția muzicală pe care o urmăm și pe partea de club, cu artiști exclusiv din zona house, tech-house, electro. La SubFORM vor fi show-uri hip hop și rock, dar și un line-up generos de artiști dnb și dub-step ce vor mixa până la orele dimineții. Comunitatea reggae, poate ușor ignorată în ultima perioadă, va avea, la rândul său, o scenă dedicată, unde artiști și DJ vor face atmosferă cu show-uri programate mai devreme în cursul zilei”, spune Ștefan Zaharescu, booking manager /FORM, citat de cluju.ro.
Line-up-ul va fi anunțat în curând, odată cu detaliile privind opțiunile de bilete/abonamente și cazare.
Organizatorii vor asigura împreună cu autoritățile locale transportul de la Cluj-Napoca la Gilău, și vor gestiona parcarea și camparea participanților. «

Electric Castle a ajuns la a opta ediție

Cea de-a opta ediție a festivalului Electric Castle va avea loc în perioada 15-19 iulie 2020 pe domeniul Castelului Banffy din Cluj-Napoca.

Electric Castle este primul festival din România care a mutat muzica electronică și sunetele live ale concertelor pe scenele indoor sau în aer liber ale unui castel. Încă de la prima ediție, din 2013, festivalul a fost nominalizat în fiecare an în finala European Festival Awards, la categoria „Cel mai bun festival de mărime medie”, alături de nume cu tradiție în Europa.

Printre trupele ce au urcat pe scena festivalului Electric Castle din 2019
s-au numărat Florence and the Machine, 30 Seconds to Mars, Bring Me The Horizon și Limp Bizkit.

UNTOLD a vândut deja primele abonamente

UNTOLD 2020 se va desfășura la Cluj, în perioada 30 iulie-2 august, iar primele abonamente la festival au fost deja scoase la vânzare.

UNTOLD 2020 este unul dintre cele mai așteptate festivaluri de muzică din lume, iar la cea de-a cincea ediție peste 375.000 de spectatori veniți din întreaga lume au participat la concertele UNTOLD și au trăit momente unice alături de cei peste 200 de artiști internaționali de pe cele 10 scene. Pentru UNTOLD 2020, organizatorii și-au propus să-și depășească recordurile de la ediția aniversară din 2019, când festivalul a fost sold out încă din luna iunie.

Foto: protv.ro

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Special 0 Comments

Adevărul din adâncul pădurii Baciu

De la cripte negre ce se deschid în noaptea de Sânziene la OZN-uri ce survolează zona, pădurea Hoia- Baciu dă o nouă semnificaţiei plimbărilor în mijlocul naturii.

Special 0 Comments

18 artiști plastici pictează în tabăra ”Transfăgărășanul Artiștilor”

Cel mai frumos drum din lume este, la acest final de ianuarie, muză pentru 18 artiști plastici din toată țara, care participă la a treia ediție a Taberei de pictură

Special 0 Comments

Spune povești în lut

Ionela Lungu a vrut să se facă profesoară de matematică, dar soarta a avut un plan mult mai bun pentru ea. A mutat-o din Tulcea în Humulești, i-a dat inspirație

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta