Kinder Trips, blogul unde călătoriile cu copiii sunt văzute ca un proces de învățare

Kinder Trips, blogul unde călătoriile cu copiii sunt văzute ca un proces de învățare

Miruna Tîrcă scrie pe blogul Kinder Trips despre călătoriile în familie, cu copil mic, pentru a-și ghida cititorii care vor să plece în plimbări după un plan pe care să și-l facă singuri. Până acum au fost alături de Noria, fetița lor de trei ani, în șapte țări străine, printre care și Thailanda, dar spune că vor să fie mai mult călători și mai puțin turiști, așa că numărul destinațiilor nu contează.

În februarie 2017, Miruna, Silviu și Noria, fetița lor care atunci avea doi ani, au plecat într-o călătorie mai lungă în Thailanda. Cum Mirunei, în special, îi place să citească bloguri de călătorie, să scotocească internetul și să planifice plecările, „pentru că partea aceasta mi se pare la fel de captivantă precum călătoria în sine”, n-au apelat la serviciile unei agenții, ci și-au structurat singuri vacanța, pas cu pas.

În urma acestei documentări făcute minuțios de acasă și a experiențelor din luna petrecută în Thailanda a luat naștere blogul Kinder Trips, un jurnal și un ghid online unde Miruna povestește experiențele familiei ei și le oferă cititorilor informații utile.

Kinder Trips, blogul unde călătoriile cu copiii sunt văzute ca un proces de învățare

„Cât am călătorit în Asia am citit în continuare bloguri de family travel și am văzut că unele familii transformaseră călătoriile în stil de viață și reușeau să monetizeze blogul și să trăiască din el. Atunci am realizat că îmi doresc și eu așa ceva”, a povestit femeia pentru Turism Club.

Mai ales că, explică ea, a fost un spirit liber cam dintotdeauna, cu multe călătorii în România și chiar în străinătate încă din adolescență (prima excursie în Europa a făcut-o la 18 ani, când a ajuns, cu autostopul, în Praga).

„Chestia asta cu blogul de călătorii cu copii a venit cumva natural, pentru că mi-era clar că în aproape toate călătoriile de după nașterea Noriei urma să apară și ea în schemă”.

Când am întrebat-o cum crede că îi dezvoltă călătoriile pe copii, Miruna a răspuns: „Au de învățat din diverse perspective: contact cu limbi, culturi și societăți diferite, explorare culinară, interacțiune cu copii din alte țări și găsirea unui limbaj comun, dincolo de bariera lingvistică, creșterea adaptabilității și a capacității de a funcționa în diverse contexte, creșterea toleranței și înțelegerea diversității lumii. Dar ne dezvoltă și pe noi, împreună cu copiii. Descoperim și creștem împreună!”.

Așa că, până acum, au fost cu Noria „într-o sumedenie de locuri” din România, dar și în Grecia, Bulgaria, Germania, Italia, Thailanda, Indonezia, Malaezia.

Kinder Trips, blogul unde călătoriile cu copiii sunt văzute ca un proces de învățare

„Nu sunt foarte multe, dar nici noi nu suntem genul de vânători de destinații, cu tot dinadinsul”, adaugă ea.

Cât despre Noria, spune că își găsește mereu de joacă pe unde merg, cu bețe, pietricele, nisip, frunze sau furnici. Iar despre ei zice că încearcă să fie cât mai mult călători și cât mai puțin turiști, în sensul că preferă să petreacă mai mult timp în locurile în care ajung, și nu numai să le viziteze.

„Ne dorim să avem ieșiri lungi, care să dureze minim câteva săptămâni sau chiar luni, în timpul cărora să combinăm explorarea, cu munca și cu… trăitul, pur și simplu. […] Pe noi ne preocupă în primul rând înțelegerea culturii în sânul căreia trăim și interacțiunea cu oamenii, mai degrabă decât bifarea obiectivelor turistice”, a mai spus femeia.

Programul cu copilul în vacanță

Kinder Trips, blogul unde călătoriile cu copiii sunt văzute ca un proces de învățare

Miruna crede că programul unei vacanțe trebuie să țină cont de nevoile tuturor, adulți și copii.

„În afară de timpul petrecut împreună, corect ar fi ca unul dintre părinți să preia la un moment dat copiii și toate sarcinile aferente, astfel încât celălalt să respire și el în pace, chiar dacă asta înseamnă 20 de minute în care bea singur o cafea, face o baie în mare sau se uită la munți”, spune ea.

Ea își sfătuiește cititorii să respecte programul copiilor de somn și de masă și să țină cont că, mai presus de locuri de joacă și tot felul de facilități, copiii au nevoie de atenția părinților.

„Până la urma, o vacanță în familie ar trebui să fie în primul rând despre conectare și timp de calitate petrecut împreună. Și despre educație – noi ne folosim de fiecare călătorie pentru a-i oferi fetiței cât mai multe prilejuri de învățare experiențială”, a adăugat Miruna.

 

 

Miruna și Silviu încearcă să se abțină să o expună foarte mult pe Noria în mediul online, pentru că așa au simțit că este bine pentru ea. De aceea, fetița apare în toate pozele cu spatele la cameră.

 

Recomandări Kinder Trips

Bloguri de călătorii cu familia: Creștem și călătorim, Minicălătorii, Familia Hai Hui, Părinți Călători

Site-uri și pagini de Facebook:

  • Momondo și Sky Scanner – bilete de avion
  • Booking, Air BnB și Agoda pentru cazări.
  • Oferte de călătorie: Aventurescu, Travellator

Cel mai prietenos oraș cu copii pe care l-au vizitat: Berlin

Orașe kid friendly pe care vor să le viziteze: Valencia, Stockholm, Copenhaga, Viena.

Locuri mai puțin cunoscute pe lângă București pentru ieșiri cu copiii: Parcul Dendrologic Chitila și Snagov.

Kinder Trips, blogul unde călătoriile cu copiii sunt văzute ca un proces de învățare

Pentru zborurile în care sunt șanse mari ca copilul să se plictisească, Kinder Trips recomandă:

„Multe snacks-uri (sănătoase, faceți o vizită la Bebe Tei), haine de schimb și medicamente la îndemână (ex: săruri de rehidratare) și neapărat o trusă de activități cu tot felul de atracții pentru copil, pe care fiecare o poate alcătui în funcție de personalitatea copilului. În ultima trusa de vacanță am pus cărticele de colorat subțiri, blocuri de desen, carioci lavabile, abțibilduri, mărgeluțe de înșirat, jocuri cu magneți, cărți de colorat cu creioane umplute cu apă.

Kinder Trips, blogul unde călătoriile cu copiii sunt văzute ca un proces de învățare

 

Autor: Oana Racheleanu

Material publicat în ediția de iulie 2018 a ziarului printat Turism Club.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Vacante active 0 Comments

Mergeţi în Danemarca să-i cunoaşteţi pe vikingii secolului XXI

O ţară condusă de o regină, Margareta a II-a. Danemarca are cel mai înalt grad de egalitate a veniturilor, având al şaptelea cel mai mare venit mondial pe cap de

Romania nestiuta 0 Comments

Poveștile călătorilor din Gara de Nord, spuse mai departe de un fotograf și un copywriter

Vlad Cioplea, fotograf, și Gabriela Bumb, copywriter, au demarat la începutul lunii mai proiectul „Povești din Gară”, prin care spun în scris și prin fotografii poveștile unor călători. Le-am adresat

La pas prin lume 0 Comments

La mulți ani, Irlanda!

Pe 17 martie este sărbătoarea Sfântului Patrik și ziua națională a Irlandei, prilej de mare sărbătoare în această țară și peste tot în lume unde se află irlandezi. 

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta