„Mergeți la teatru să vă mai rupeți de problemele cotidiene și să puteți explora o altă lume!”

„Mergeți la teatru să vă mai rupeți de problemele cotidiene și să puteți explora o altă lume!”

Interviu cu o tânără actriță: OANA-GABRIELA DRĂGHICI

Turism Club: Dragă Oana, pe blogul tău, am găsit aceste vorbe și mi-au plăcut foarte mult (“Am crezut că ai nevoie de evenimente fantastice pentru a fi fericit, dar lucrurile nu stau chiar așa. E mult mai simplu… Pentru a fi fericit ai nevoie de o sursă care să te conducă spre o lume care nu e deloc ostilă și care să te ajute să-ți dobândești liniștea interioară”).  Cum vede Oana Gabriela Drăghici fericirea acum, în anul de grație 2014?

Oana-Gabriela Drăghici: O văd la fel ca și atunci când am scris acele cuvinte. În momentul respectiv, mă gândeam/îmi închipuiam că iubirea înseamnă fericire. Eu cred că am găsit acea sursă care m-a făcut să îmi dobândesc liniștea interioară. Am descoperit iubirea la un alt nivel. Acea sursă este iubitul meu. Iubitul meu, care mă face să trec prin aceste filtre ciudate ale iubirii. Cu el, simt că trăiesc și că am un rost în această viață.

Carte de vizită: Actrița Oana-Gabriela Drăghici s-a născut pe 8 noiembrie 1986, în Slobozia, județul Ialomița.
În 2012, a terminat UNATC-ul, secția actorie, la clasa profesorului Mircea Rusu, asistent Alexandru Jitea.

Ați văzut-o în:

Teatrul Nottara – “Avarul”, Moliere, Elise

Teatrul Tabu – “Sex therapy”- one woman show

Teatrul Tabu – “Două partide de cărți”- Gabriella

“Moara cu noroc”, Ioan Slavici (Ana), proiect independent

Grupul Vouă – “Stăpânul ciolanului”, Angelica Colac

“Ultimatum”, proiect independent (Diana)

“Cerșetorii”, spectacol de poezii

scurt-metraje realizate în cadrul facultății UNATC

scurt-metraj “Disneyland”, prezentatoare TV.

reclame: – Promovarea stațiunii Eforie Nord
                – Spoturi publicitare pentru Știrile Pro TV
                – Reclamă Pro TV, Master Chef
                – Reclamă BCR
                – Reclamă MedCare

Turism Club: Cum e să fii actriță azi? Fiecare meserie are părți frumoase, și părți mai puțin atrăgătoare… Care sunt cele 3 lucruri frumoase și cele 3 urâte din meseria ta?

Oana-Gabriela Drăghici: Cum spuneam și mai sus… e foarte greu să practici această meserie din mai multe puncte de vedere. Să încep cu lucrurile urâte: faptul că nu poți să joci atât de mult precum ți-ai dori, că nu se câștigă din această meserie și… și… cam atât! Lucruri frumoase: pentru mine cel mai important este publicul. Sunt cea mai fericită din lume când văd că sala de teatru este plină de spectatori, când le simt energiile pozitive, când râd și când se întristează împreună cu noi, când ne aplaudă din toată inima. Acesta este cel mai frumos cadou pe care mi-l putea face Dumnezeu: să mă nasc în această lume și să simt aceste emoții… Sincer, mă consider o persoană norocoasă… Asta ar fi primul lucru. Al doilea – colegii mei care sunt niște persoane darnice spiritual, dacă pot spune așa, îi simt ca și când ar face parte din familia mea. Faptul ca am întâlnit astfel de oameni, din nou pot spune că sunt norocoasă. Al treilea – sentimentul pe care îl are un actor în momentul in care pășește pe scândura sfântă. Nu există termen de comparație cu nimic altceva.

Turism Club: Actorii lucrează mult cu imaginația, eu te întreb așa: cum este lumea ta, sau, mai bine, cum ar trebui să fie lumea în care îți dorești să trăiești?

Oana-Gabriela Drăghici: Eu lucrez cu imaginația de când mă știu, deși cred că sunt destul de bine ancorată și în realitate. Încă de mică m-am jucat cu acuarelele, fiind elevă la Liceul de Artă, profil pictură. Îmi place să am vise. De foarte multe ori, când mă trezesc dimineața, stau câteva momente bune în care încerc să îmi reamintesc ce am visat peste noapte. Mi se par niște povești încântătoare, fascinante. Iar în lumea mea cred că e fix cum ar trebui sa fie… Cum spuneam, cred ca nimic nu este întâmplător. Primesc sau mi se ia după cum îmi trăiesc viața, după cum și cât ofer nu numai să cer… Faptul că iubitul meu este lângă mine cu toată ființa lui, că mă acceptă cu bune și cu rele, cu mofturi =) asta înseamnă că, probabil, cândva am făcut un lucru bun =) Cred că sunt familistă și faptul că îi am aproape pe Dinu (iubitul meu) și pe Rooney (cățelul) și mai fac și ceea ce îmi place… asta e lumea în care vreau și în care trăiesc. Din punct de vedere financiar, aș mai schimba câte ceva, la țara asta, dar m-aș întinde prea mult… și risc
să devin plictisitoare =)

Turism Club: Să revenim un pic și cu picioarele pe pământ, în ce proiecte ești implicată acum?

Oana-Gabriela Drăghici: În prezent joc în “Avarul”, de Moliere, unde am ca rol Elise, și în “Gâlcevile din Chioggea”, de Goldoni, rol Orsetta. Deocamdată, m-am atașat de această trupă pe care regizorul Daniel Nițoi a reușit să o formeze de-a lungul timpului, mai precis sunt 4 ani de cand colaborăm. Suntem ca o familie.  Spectacolul “Avarul” are vârsta de 4 anișori, este primul spectacol în care joc de pe vremea când eram studentă la UNATC. Este un spectacol cu “viață”. Nimic nu este întâmplător. Spun asta pentru că prima piesă de teatru pe care am citit-o și de care m-am îndrăgostit pe loc a fost “Avarul”, scrisă de acest genial scriitor francez, Moliere! Am precizat faptul ca este francez și pentru că, nu îmi pot explica de ce, dar sunt îndrăgostită de Franța si de această limbă, deși, m-am gândit bine, nu m-aș muta acolo. Mi-ar plăcea să pot colabora și cu alți regizori, să pot lucra și la alte roluri, dar până acum nu am avut ocazia. Poate pentru că nu m-a mai văzut un alt regizor sau poate pentru că doar Daniel Nițoi crede atât de mult în mine =). Faptul că Daniel Nițoi a reușit să creeze o atmosferă fantastică de lucru mi se pare foarte important. Vorbim de un teatru independent și despre piese clasice, cu decor si costume costisitoare, care aduc un aer de clasicim în epoca aceasta cu accente mult prea moderne și futuriste,  e un efort enorm care trebuie apreciat. O piesă ca “Avarul”, pusă în scenă așa, nu este pe gustul orișicui, deoarece piesele de Moliere sunt piese scrise în așa fel încât vocabularul nu corespunde cu cel din zilele noastre. Și deși poate că nu părem “la modă”, nu am auzit sau citit critici negative despre aceste proiecte ale noastre. Acest regizor tânăr și foarte talentat se zbate extraordinar de mult ca noi să putem juca prin teatre, să ne poată oferi condiții, să ne simțim cu adevărat actori si să luam această meserie ca atare, pentru că sunt foarte mulți tineri care au terminat facultatea de actorie și care nu au unde să joace. Este foarte trist… Eu, pentru că nu se câștigă atât de mult din teatru, trebuie să mai fac și altceva pe lângă “microb”, de care nu vreau să pot scăpa vreodată, predau germana (am terminat și Facultatea de limbi străine la Universitatea din București).

Turism Club: De ce ar trebui să vină oamenii la teatru astăzi? Care este invitația ta pentru ei?

Oana-Gabriela Drăghici: „Mergeți la teatru să vă mai rupeți de problemele cotidiene și să puteți explora o altă lume!”

Turism Club: Și pentru că acest interviu apare pe un site citit cu deosebire de oameni interesați de turism, te rog să ne spui unde îți place să îți petreci vacanța?

Oana-Gabriela Drăghici: Nu am un loc de vacanță preferat… România am vizitat-o în întregime, dar nu pot spune că prefer un loc anume… Avem o țară extraordinar de frumoasă… În străinătate nu am fost decât în Egipt și Italia… În Egipt m-aș reîntoarce oricând. Îmi plac oamenii de acolo pentru că ne-au primit cu căldură și ei, de asemenea, au o țară splendidă.

Turism Club: De pe întreg Globul, unde ai vrea să ajungi cu deosebire? De ce ai ales respectiva destinație?

Oana-Gabriela Drăghici: De pe tot Globul… în Maldive mi-ar plăcea să ajung… eu sunt atrasă foarte mult de apă… Din ce am văzut prin poze, apa are niște culori electrice fascinante acolo.

Turism Club: În România, ce zonă turistică iubești cel mai mult și de ce?

Oana-Gabriela Drăghici:După cum spuneam, sunt fascinată de apă. Lacul Albastru, din Baia Sprie (declarat monument al naturii – n.r.), este una dintre zonele turistice care-mi plac la nebunie și asta pentru că lacul își schimbă culoarea în funcție de cum bate lumina în el. (Silvia Mirea)

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Atelierul AIEU/AMTU, locul unde ai parte de „mâncare plus ceva”

Atelierul AIEU/AMTU, de pe Brezoianu 53, este o casă cu un living mare și un balcon plin de plante și luminițe, care are vedere spre Cișmigiu. Acolo, Anca și Călin

De vazut & savurat 0 Comments

La Suceava, pe treptele cetăţii de scaun

În inima Bucovinei, pământ al legendelor şi al faptelor de vitejie, vizitatorii îşi îndreaptă paşii către acel loc în care, istoria acestei părţi a României, este mai prezentă decât oricând.

De vazut & savurat 0 Comments

Îmbinarea modernului cu tradiționalul: pixeli cusuți pe etamină

Cine a spus că numai femeile pot lucra pe gherghef? Și unde scrie că pe pânză trebuie să faci numai flori, crenguțe și îngeri? Vlad Postolache are 30 de ani

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta