Monaco, vis de bogăție și exclusivism

Monaco, vis de bogăție și exclusivism

Europa este continentul cu cele mai mici state din lume. Dacă luna trecută v-am povestit despre Vatican, luna aceasta facem escală în altă țară de văzut într-o zi, Monaco, un stat de 202 hectare, al doilea cel mai mic stat din lume. Dar câte sunt de văzut aici!

Muzee, grădini, palate, cazinouri, celebrități, opulență și eleganță discretă, cele mai noi modele de mașini și iahturi, dar și tradiții vechi de secole, așa se prezintă Monaco, în secolul XXI.

Ce te atrage la Monaco?

Pe mulți îi atrage dorința de a vedea cum trăiesc cei mai bogați oameni ai lumii. Alții vor să simtă și ei, pentru scurtă vreme, cum e să fii bogat. Dar cei mai mulți vin să viziteze un orășel frumos și elegant. Poate un pic cam aglomerat în anumite perioade ale anului.

Poți merge la cazino, poți lua cina pe o terasă elegantă, cu fructe de mare, privind iahturile legănându-se pe valuri. Temperatura medie este de 20 de grade Celsius chiar și în noiembrie. Te poți plimba pe jos sau cu autobuzul, care circulă la intervale de 11 minute.

Monte-Carlo,
o destinație de senzație

Cartierul celebrităților a început să fie construit în 1866, când s-a pus piatra de temelie a faimosului cazinou. Apoi au apărut hotelurile și plaja Larvotto, Sporting Club și Grădinile Boulingrins. I se mai spune smaraldul, pentru că așa strălucește noaptea printre pietrele coastei franceze. De peste 150 de ani, aici vin toți cei care vor să strălucească. Avioanele directe de la Nice ajung în șapte ore la New York, în două, la Londra și în 10, la Tokyo.

Unde mergi în Monaco

Monaco Press Centre Photos image credit4

  1.  Muzeul Oceanografic – pentru că oferă informații interesante și se află într-o clădire superbă, cu o panoramă impresionantă.
  2. Colecția privată de mașini a prințului Rainier al lll-lea – pentru că vei descoperi cele mai frumoase și mai renumite 100 de autovehicule din lume.
  3. Catedrala Sfântul Nicolae – locul de odihnă veșnică pentru prințesa Grace de Monaco și soțul ei.
  4. Grădina Botanică Princess Grace – cu multe plante rare, peisaje superbe și alte monumente celebre în apropiere.
  5. Portul Monte Carlo – unde ai șansa de a vedea celebrități, dar și de a admira vapoare și iahturi elegante.

Muzee de vizitat:

  • Muzeul de timbre și monede, unde sunt expuse exemplare rare de timbre și monede unice, din toată lumea.
  • Muzeul “Vieux Monaco” – Bătrânul Monaco, de unde afli istoria acestui stat prin obiectele expuse, tradiții și obiceiuri.
  • Noul Muzeu Național de Artă, aflat în vilele Paloma și Sauber, unde se află exponate ale școlilor moderne de artă.

Unde mergi în împrejurimi

La Nice, un alt oraș plin de locuri celebre. Printre acestea, Muzeele Matisse și Chagall. Poți face mici excursii în Italia și în Pro-
vence, Franța. Nu departe se află orașele medievale St. Paul de Vence și Enze, cu fabricile de parfumuri de la Grasse. La San Remo poți merge pentru buticuri și piețe simpatice, dar poți da și o fugă la schi, pe una din pârtiile italiene aflate tot lângă San Remo.

Cum ajungi la Monaco

  • Cu avionul, până la Aeroportul Internațional Nice, care leagă Monaco de 86 destinații din toată lumea, și se află la 30 de minute de oraș.
  • Cu elicopterul, pe heliportul aflat pe țărm, la șase minute de centrul orașului. «

Prințesa Grace, o legendă a timpurilor moderne

Grace_Kelly_MGM_photoS-a născut pe 12 noiembrie 1929, în SUA, și o chema Patricia Grace Kelly. A fost prințesa Holywood-ului, înainte de a-i fura inima prințului de Monaco, Rainier. A fost una dintre cele mai frumoase femei ale lumii și un model de eleganță, marile case de modă luptându-se acerb pentru a o îmbrăca în cele mai vaporoase rochii. A fost și este foarte iubită în țara căreia i-a devenit regină și unde și-a pierdut viața, în 1982, într-un teribil accident de mașină. Statuia sa, comandată de soțul său, prințul Rainier, este înconjurată de 4.000 de fire de trandafiri, în grădina regatului. Cele două fete, fiul și nepoții săi formează astăzi familia regală a Principatului de Monaco, imaginea micului, dar luxosului stat monegasc.

Despre Monaco

Populație: 37.000 cetățeni;

Limbi vorbite: franceza este limba oficială, dar se vorbește și italiană sau engleză, ori, mai restrâns, occitană și monegască;

Suprafață: 202 hectare;

Moneda oficială: euro, deși statul nu face parte din UE;

Climă: mediteraneană, cu 300 de zile însorite pe an.

Autor: Silvia Mirea

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

La pas prin lume 0 Comments

TAP Portugal ne trimite în vacanță în America de Sud

Tocmai am descoperit cele mai recente promoții de la TAP Portugal! O mulțime de zboruri spre orașe din America de Sud se află acum în portofoliul companiei, iar acestea se

Vacante active 0 Comments

Doru Panaitescu, fotograful dintre păsări, reptile și animale

Doru Panaitescu lucrează în publicitate, dar în weekend-uri bate lumea la pas în căutarea viețuitoarelor pe care le fotografiază în mediul lor natural. În anul 2000, Doru Panaitescu era director

La pas prin lume 0 Comments

Marsa Alam și Luxor vor deveni o singură destinație turistică

La sfârșitul lunii august, orașele Marsa Alam și Luxor au fuzionat, trecând sub un singur guvernorat. Odată finalizată această integrare, guvernoratul și-a sporit suprafața de 10 ori, devenind unul dintre

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta