O lume a naturii într-o ţară a modernului

O lume a naturii într-o ţară a modernului


Atunci când alegem o destinaţie de vacanţă, gândul ne poartă către plaje însorite, ape cristaline, fructe exotice şi shopping.
Ei bine, dacă nu vă deranjează un zbor mai lung cu avionul, atunci, vă invit să vizitaţi ţinul veşnic surprinzător al ţării numită Panama.

 

Cu zeci de kilometrii de plaje virgine,  ce stau alături de frumoase peisaje montane, beneficiind de prezenţa a nenumărate pădurii tropicale şi de lipsa totală a uraganelor, Panama este un paradis pe care nu trebuie să îl ignoraţi. Şi odată ajunşi aici, veţi fi plăcut surprinşi de atitudinea panameziilor, oameni simpli, prietenoşi şi veseli.

Având o populaţie de peste 3 milioane de locuitori, marea majoritate a acestora locuind în oraşul ce poartă acelaşi nume ca şi ţara, Panama îşi primeşte turiştii cu drag, în tradiţionalul spirit deja faimos printre cei care i-au trecut pragul: acela de a considera că în viaţă este un mare câşting în a încuraja şi sprijini tot ceea merită cu adevărat. Şi acest fapt se extinde şi asupra investitorilor care beneficiază de numeroase avantaje precum scutirea pe 20 de ani de la plata impozitelor, în cazul construcţiei de noi clădiri, sau,  protejarea identităţii conturilor bancare şi a clienţilor, ceea ce transformă această ţară într-un adevărat rai pentru conturile offshore.

Panama City, oraşul viitorului

Datorită politicilor interne ce protejează şi încurajează sectorul bancar, oraşul s-a transformat rapid într-un pol al reprezentanţelor bancare, cu sedii impozante şi centre de afaceri veşnic aglomerate. Dincolo însă de toate acestea, oraşul oferă centre comerciale imense, cu o gamă variată de produse la preţuri mai mult decât avantajoase, servicii medicale excelente şi instituţii private de învăţământ, ale căror rezultate nu mai trebuie probate. Nu trebuie uitat, însă, nici Canalul Panama, punct strategic al comerţului mondial, ale cărui planuri de modernizare şi lărgire, cu începere din 2010, vor dura mai bine de 15 ani şi vor necesita peste 5 miliarde de dolari. Dacă punem la socoteală calitatea noilor construcţii la preţuri mai mult decât rezonabile, un excelent potenţial de creştere al investiţiilor în domeniul imobiliar, cu propietăţi situate pe plaje încă neatinse de mâna omului,  precum şi nenumăratele scutiri de taxe, atunci Panama devine unul dintre locurile cele mai căutate pentru investiţii de viitor. Şi atunci de ce să nu vedeţi răsăritul soarelui deasupra mării, de pe terasa propiului dumneavoastră balcon? Şi dacă vă doriţi o casă în stil colonial, puteţi găsi una, în mijlocul districtului Casco Viejo, cartier de case istorice şi străzi pavate ce amintesc de vechea Havană.

Dincolo însă de investiţiile imobiliare, oraşul oferă atracţii variate, de la enorme centre comerciale, la cafenele pitoreşti, cluburi, restaurante şi muzee, în care vă puteţi petrece timpul liber înainte de a merge să vă bronzaţi pe una din zecile de plaje cu nisip fin ale regiunii.

Bienvenidos a Panamá !

Republica Panama este cea mai sudică dintre ţările Americii Centrale şi este catalogată de mulţi, drept un liant transcontinental ce uneşte partea de sud şi de nord a Americii. Cu vecini precum Costa Rica, Colombia, Marea Caraibelor şi Oceanul Pacific, Panama reprezintă una dintre puţinele ţări ce vă oferă posibilitatea de a vă îndeplini orice răsfăţ care vă trece prin minte.

Pentru amatorii de vestigii, prezenţa siturilor arheologice precum spectacularul loc de înmormântare de la Conte (datând din 500-900 AD) sau monumentalele sculpturi monolitice de la Barriles (Chiriqui) vă aduc în prezent, un strop din viaţa civilizaţiei precolumbiene.

Nici iubitorii de drumeţii montane nu sunt neglijaţi, căci lanţul muntos ce străbate ţara, Cordillera Central, împărţit în Cordillera de Talamanca ( aproape de graniţa cu Costa Rica),  Serranía de Tabasará şi Sierra de Veraguas îmbie turiştii la călătorii în inima munţilor, acolo unde, puteţi admira deopotrivă frumuseţea mării şi piscurile înverzite, scăldate de razele blânde ale soarelui. Cei care doresc ca aventura lor să fie cu adevărat spectaculară, pot încerca să ajungă în punctul cel mai înalt al lanţului muntos, către Volcán Barú ( cunoscut cândva şi sub numele de Volcán de Chiriquí), situat la o înalţime de 3475 de metrii. De la vulcan, la mare, nu uitaţi să vă opriţi un moment pentru a vă bucura de jungla aproape impenetrabilă ce formează regiunea Darien Gap, dintre Republica Panama şi Columbia.

Majoritatea celor care vizitează ţara, vin aici întocmai pentru a se bucura de natură. Vegetaţia luxuriantă, orhideele şi flori exotice, marea şi munţii te îndeamnă la relaxare şi odihnă. Puteţi practica majoritatea sporturilor acvatice, pescuit, scufundări, vă puteţi odihni la umbra unui palmier într-un hamac legănat de briza marină sau puteţi urmări jocul neântrerupt al delfinilor. Deşi o ţară relativ mică, Panama este casa a peste 900 de specii de păsări, 1.500 de specii de copaci şi a 10.000 de specii de plante. Parcul Naţional şi rezervaţia Wildlife Refuge sunt printer cele mai mari din America Centrală.

Astfel, deşi cunoscută în mare parte datorită canalului Panama, ţara oferă cele mai irezistibile atracţii: de la observarea de specii rare de păsări, la scufundări şi drumeţii de-a lungul plajelor străjuite de palmieri. Cel mai bun moment pentru a vizita acest loc, depinde în mare parte de aceea ce intenţionaţi să faceţi. Dacă doriţi să vă petreceţi majoritatea timpului în partea scăldată de apele Pacificului, atunci mergeţi în lunile decembrie- februarie, atunci când, în general, nu plouă decât foarte puţin şi vremea este plăcută. Acesta este de altfel şi anotimpul cel mai bun pentru drumeţii. Ploile încep în luna mai, dar acesta nu va fi un inconvenient prea mare, iar preţurile practicate de hoteluri scad în lunile de vară. Totuşi, ţineţi în minte că, în mijlocul munţilor din Panama, seara poate fi destul de răcoare, prin urmare puneţi în geanta de voiaj şi câteva haine mai groase, pentru orice situaţie. Temperaturile în Panama variază de-a lungul anului de la 32°C la 23°C, dar sunt mai scăzute în regiunile montane, 12-18°C, în timpul nopţii. În perioada anotimpului ploios, umiditatea vă va face să suportaţi cu greu căldura toridă a zilei.

Şi dacă vă place să petreceţi, atunci căutaţi să ajungeţi în capitală sau în Las Tablas în perioada Carnavalului, ţinut în fiecare an în weekendul dinaintea sărbătorii Ash Wednesday. Rezervările hoteliere din acestă perioadă sunt epuizate repede, prin urmare suna-ţi cu câteva săptămâni înainte. Carnavalul durează de regulă patru zile şi veţi avea parte de muzică, dans şi de colorate defilări stradale.

O plimbare pe ritmuri latine

La o plimbare pe străzile oraşului Panama, vă va fi imposibil să nu remarcaţi arhitectura spaniolă, la fel cum vă va fi imposibil să ignoraţi muzica latină ce răzbate din barurile şi cafenele locale. Deşi numele oficial al monedei naţionale este Balboa, dolarul se regăseşte peste tot în economia ţării. Cărţile de credit sunt de asemenea acceptate în majoritatea locaţiilor şi vă va trebuit o rezervă de bani cash doar dacă intenţionaţi să călătoriţi către zonele cele mai izolate ale ţării. Dintre aceste zone cele mai vizitate de turişti sunt : Santa Catalina, Santa Fé, Boca Brava, Isla Contadora, Isla Grande şi Portobelo. Aici nu veţi găsi nici o bancă şi veţi descoperi că este o călătorie destul de lungă până la cel mai apropiat bancomat. De asemenea, foarte puţine magazine acceptă cărţi de vizită în Bocas del Toro, prin urmare întrebaţi înainte de acumpăra ceva, pentru a vă scuti de o surpriză neplăcută.

Cât despre modalitatea de a vă deplasa prin ţară, cea mai sigură este aceea de a închiria o maşină, însă există destule autobuze şi bărci care fac legătura cu principalele zone turistice, în special către arhipeleagul San Blás sau Bocas del Toro. Casă a populaţiei indiene Kuna, San Blás este considerat un fel de regiune autonomă –  Comarca de Kuna Yala –  guvernul panamez intervenind prea puţin în gestionarea acestui teritoriu. Aici, tradiţiile, limbajul şi portul sunt tipic native, iar dansul, muzica şi legendele fac parte din moştenirea incredibilă a acestui trib.Economia insulei este susţinută de vânzarea de nuci de cocos, pescuit şi servicii turistice, incluzând  printre altele snorkelling şi scufundările pentru găsirea numeroaselor comori ale piraţilor, pierdute pe mare.

Călător prin oraşele panameze

Cea mai mare şi mai dezvoltată insulă a arhipeleagului Bocas del Toro, Isla Colón este căutată de turişti datorită serviciilor de cazare oferite, activităţilor turistice şi a a gastronomiei locale. Oraşul este atât de pitoresc, încât de-a lungul timpului şi-a creat reputaţia de oraş ce îţi anulează orice plan pentru viitor – este un loc în care rămâi uşor blocat şi este şi mai uşor să îl numeşti propiul tău cămin.

Iar dacă magia din Bocas vă permite să-l părăsiţi pentru câteva ore, da-ţi o fugă către oraşul Chitré, centru istoric şi cultural al teritoriului panamez, ce vă va încânta cu străduţele şi casele cu acoperişul din ţigle roşiatice tipice coloniilor spaniole.Acordaţi un pic de timp şi oraşului cu o singură stradă, La Palma, capitală a provinciei Darién şi casă a parcului naţional Darién. Deşi atmosfera va fi un pic tensionată, datorită disensiunilor sociale din zonă,  Darién este, la propiu, bijuteria parcurilor naţionale din Panama, prin urmare, lăsaţi teama deoparte şi mergeţi să vizitaţi pădurile din acest ţinut.

Desigur, nu uitaţi să treceţi şi prin Santiago, cel mai mic şi totodată cel mai aglomerat centru rural al comerţului local – la răscrucea dintre drumuri, Santiago este locul de popas al turiştilor ce se opresc aici pentru a îşi reâncăra bateriile, în călătoria lor de-a lungul ţinututilor panameze.


Un loc al imposibilului,
Darién Gap

Faimoasa regiune Darién Gap — un ţinut de zeci de kilometri de junglă la graniţa cu America Centrală şi de Sud — a înghiţit exploratorii de-a lungul secolelor trecute. Astăzi, deşi tranzitată de forţele de gherilă, braconieri şi forţe armate, jungla îşi păzeşte cu îndârjire secretele. Pentru turişti însă, autorităţile panameze au trasat circuite sigure în anumite porţiuni ale pădurii, astfel încât vă veţi putea bucura în siguranţă de o excursie în mijlocul acestui tărâm. Totuşi, accesul către Darién Gap rămâne strict controlat reprezentând o adevărate provocare pentru cei care îşi doresc cu adevărat să îl viziteze.

De ce Panama?

• mii de kilometrii de plaje cu nisip fin, peisaje montane şi vreme frumoasă tot timpul anului
• are una dintre cele mai mici rate a criminalităţii din lume şi cea mai mare rată privind siguranţa turiştilor
• este una dintre destinaţiile lumii cu cea mai rapidă dezvoltare turistică

• engleza este cea de-a doua limbă vorbită
• temperature medie anuală este de 27
• acces uşor către Canada, USA şi Europa
• Panama City oferă o gamă variată de centre comericale, restaurante, cluburi etc.

Cele mai populare locuri turistice:

Arhipeleagul de San Blas

Arhipeleagul Bocas del Toro

Oraşul Chitré

Insula Colón

La Palma

Panama City

Localitatea Santiago

 

Через четверть ""часа батальон двинулся дальше, через сожженные деревни, Брестов ""и Великий Радвань в Новую ""Чабину.

Тогда я сейчас же ""отправляюсь к нему.

Он жал мужчине на грудь, пытаясь ""восстановить его дыхание.

Натешившись вволю, он, как только рыбка ""очутилась у ""него опять в клюве, проглотил ее целиком.

Несомненно, именно поэтому пассаты ""дуют на ""запад; здесь сказываются центробежные силы земной атмосферы.

Ему пришла ""мысль, что все должно быть как раз наоборот.

То, что наше творение спятило, было ""единственным подходящим концом ведь оно представляло собой ""результат несовершенного человеческого творения.

Потом он остановился "Любовь успенская альбомы скачать"на пороге большого зала.

Блеск влаги на коже вокруг ее рта напоминал отблеск "Песня алёнка скачать"утреннего лобового стекла.

Присутствие чего-то огромного и безумного.

Но так ""как теперь это ""было навсегда, я обязан был ""предпринять ряд мер, чтобы, так сказать, подогнать схему.

Я никогда никому не рассказываю всего.

крикнул он своей верной ""лошади, которая хотя и не умела говорить, зато прекрасно понимала его.

Пластина вместе с кольцом отлетела от пола, и Бронзини упал на спину, но теперь у него было орудие.

Не успел он провалиться между бревнами, как из глотки у него вырвался отчаянный вопль и все черты внезапно побледневшего лица дико исказились.

В мирное время,-заметил Швейк,-может, оно и так, а во время войны один человек во внимание не принимается.

Самое важное для нас в настоящий момент было проехать равнину незамеченными.

Девушка закричала, и в ответ раздался другой крик, громкий, неистовый.

Ходили слухи, что на стороне восставших неизвестные силы, что великие духи вернулись к ним и вместе они сокрушат господство белых людей раз и навсегда.

Каким благодатным местом стала бы вселенная, если бы мы все носили ливреи блестящие и поскрипывающие.

Я стал менять дорожки, выбирая из них самые узкие, но придерживаясь общего направления в сторону тускло освещенного района.

Он с презрением отмел Айка Пулю "экспресс банк автокредит"и ему подобных.

Пока идет дождь, с воздуха на нас хорошую атаку не проведешь.

Казалось, надо мной тяготеет проклятье.

Это неумирающий конфликт между мирами, и ему "Ночная Стража"пришло время снова разразиться битвой.

Это были не "Мастерство актера: Техника Чаббак"эмоции, не что-то, "Как составить свой расклад Таро"им подобное; а скорее состояние нарастающей эйфории, наслаждения, удивления все "Игумения Арсения. Опыт духовной Биографии. Письма"это переполняло меня, сливаясь с нарастающим беспокойством.

Сам Александр Македонский пользовался "Полное собрание трагедий в одном томе"их услугами.

Все выглядело, как будто нечто неясное зловещее потешалось, "Невидимый убийца"видя его замешательство, его "Крайон. Двенадцать слоев ДНК: Эзотерическое исследование внутреннего мастерства"трепет это нечто обитало за гранью реальности и не имело с "Свой дракон"ним ничего общего.

Под старым дубом на заднем дворе я "Кузя, Мишка, Верочка… и другие ничейные дети"обнаружил восемь больших плетеных корзин разной степени завершенности "Конь Рыжий"и еще семь поменьше.

Если мне что-то и снилось, то я все забыл.

Вы приглашаете человека к себе в гости и, едва он переступает порог вашего "скачать игру день рождение блум"дома, препровождаете его в кутузку.

И если это помогает "видео страшилки скачать на телефон"палестинцам в их борьбе пусть "скачать клипы в высоком качестве"провалится в ад и борьба, и палестинцы!

Рейгарт, наверно, знает, как бороться с ядом, "игра доты скачать"и даст мне нужное лекарство.

Вот погодите он "земфира спид скачать"еще расскажет вам про головы на "сценарии сказок скачать"стене, сказал Римо.

И едва они успели ответить испуганными дрожащими "скачать игру барби показ мод 2"голосками, Римо прикончил Валдеса и вытер руки о его рубашку.

Как и он, вы приехали, чтобы в последний раз взглянуть на возлюбленную.

Открыв одну "Уголовно-исполнительное право Михлин" из папок, она заглянула внутрь.

Так скоро, пробормотал "Контрольная Ура Тесты Самост. работы… по литерат. чтению" он вдруг охрипшим голосом.

Хроники, составленные "UML Проектирование систем реального времени…" Мастерами, интересны только "Противостояние" таким же, как они, Мастерам, ответил "Шаги в бреду" Чиун.

Забравшись на водительское "Рождество и Пасха в детской лит-ре" место, Бронзини плотно закрыл люк.

По утверждению "Домашний компьютер Необходимый самоучитель" Смита, Канада начала совать свой нос "Сборник задач упр. и вопросов по химии 11 кл" в дела США еще "Минералы и самоцветы Справочник" во времена Американской революции.

Однако "Санкт-Петербург. Новая и Старая Деревни" в такие минуты он умел презирать боль.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Cu TAP Portugal prinzi vacanța!

Lume, lume! Până pe 28 iunie 2015, este flash deal pentru călătorii din București către America! Vrei o vacanță la Miami, Sao Paolo sau Rio? Ele sunt “best deal on the

Vacante active 0 Comments

Tervist, Estonia!

Așa se salută în țara cu păduri întinse, orașe istorice, mâncare gustoasă și prețuri mici.

Vacante active 0 Comments

Biserici uimitoare, de văzut într-o viaţă

Se apropie marea sărbătoare a primăverii şi a lumii creştine: Paştele. Anul acesta sărbătoarea ortodoxă are loc în acelaşi timp cu aceea catolică. Putem alege ca în aceste zile sfinte,

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta