O rețetă specială, pentru cititorii Turism Club

O rețetă specială, pentru cititorii Turism Club

Oferită cu detalii prețioase, de către bucătarul șef Florin Ivan, de la Cherhanaua Ancora

Midii în sos de vin alb

Ingrediente (pentru o porție):

500 g midii, spălate în 2-3 ape, pentru a fi curățate de eventualele alge sau calcarul depus pe cochilie, 6-7 roșii cherry, ardei iute, 2-3 căței de usturoi, sare grunjoasă de mare, frunze de arpagic, piper proaspăt măcinat, un pahar de vin alb sec.

Preparare:

Usturoiul, zdrobit cu lama cuțitului, se pune în tigaia încinsă cu puțin ulei de măsline. Se adaugă roșiile cherry, ardeiul iute tăiat, sarea grunjoasă și piperul. Se stinge cu vinul alb și se lasă să se reducă la jumătate. Se pun midiile, se așază capacul pe tigaie și se agită ușor, deasupra focului, timp de 5 minute. Se adaugă frunzele de arpagic tocate și stropite cu lămâie.

Secretul bucătarului: rețeta e perfectă dacă se folosesc midii culese din Marea Neagră, care sunt mai mari decât cele găsite în comerț și mai aromate. Prin urmare, singura soluție: dați o fugă pe malul Herăstrăului, la Cherhanaua Ancora, pentru o porție de midii culese, dis-de-dimineață, din marea noastră dragă!

În final: Nu uitați să intrați pe site-ul cherhanalei, pentru a vedea meniul zilei și povești frumoase, de savurat într-o zi lungă de vară…

 

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Recomandări de la localnici. 7 locuri pe care trebuie să le vizitezi în Amsterdam

Mare norocoși mai sunt cei care au prieteni prin alte țări, că au unde pleca în vacanță și, mai ales, află despre locuri care le rămân apoi pe lista favorite.

De vazut & savurat 0 Comments

Terapie cu cai în cartierul canadian din Siminoc, Constanța

„Băi, știi cum era Larisa înainte? Super zăpăcită! Acum e trup și suflet pentru cai!”. Așa mi-au descris-o prietenii mei pe Larisa Kubassek, o constănțeancă la care urma să ne

De vazut & savurat 0 Comments

Monica Anghel gătește des somon cu cartofi natur, pentru fiul ei

Recent, la Valea cu Pești, hotelul elegant de pe malul lacului Vidraru, a avut loc concursul gastronomic Valea Bucătarilor, organizat de Valea cu Pești și revista Turism Club, care au

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!