O rețetă specială, pentru cititorii Turism Club
Oferită cu detalii prețioase, de către bucătarul șef Florin Ivan, de la Cherhanaua Ancora
Midii în sos de vin alb
Ingrediente (pentru o porție):
500 g midii, spălate în 2-3 ape, pentru a fi curățate de eventualele alge sau calcarul depus pe cochilie, 6-7 roșii cherry, ardei iute, 2-3 căței de usturoi, sare grunjoasă de mare, frunze de arpagic, piper proaspăt măcinat, un pahar de vin alb sec.
Preparare:
Usturoiul, zdrobit cu lama cuțitului, se pune în tigaia încinsă cu puțin ulei de măsline. Se adaugă roșiile cherry, ardeiul iute tăiat, sarea grunjoasă și piperul. Se stinge cu vinul alb și se lasă să se reducă la jumătate. Se pun midiile, se așază capacul pe tigaie și se agită ușor, deasupra focului, timp de 5 minute. Se adaugă frunzele de arpagic tocate și stropite cu lămâie.
Secretul bucătarului: rețeta e perfectă dacă se folosesc midii culese din Marea Neagră, care sunt mai mari decât cele găsite în comerț și mai aromate. Prin urmare, singura soluție: dați o fugă pe malul Herăstrăului, la Cherhanaua Ancora, pentru o porție de midii culese, dis-de-dimineață, din marea noastră dragă!
În final: Nu uitați să intrați pe site-ul cherhanalei, pentru a vedea meniul zilei și povești frumoase, de savurat într-o zi lungă de vară…
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
Legume umplute cu grâu
Vine primăvara, e post și vrem să facem o cură de sănătate. Iată o rețetă din Ialomița, plină de savoare și vitamine.
Stâna Ștefanu, obiectivul turistic de neratat de pe Transalpina
Cu prima ocazie când ajungi pe Transalpina trebuie neapărat să vizitezi Stâna Ștefanu. Te așteaptă acolo bucate tradiționale proaspete și gustoase, un muzeu de ii și obiecte tradiționale, trei câini
Covrigi gorjeni
V-am recomandat vacanțe la țară, cu beneficiile lor nenumărate… Dar dacă totuși nu reușiți să ajungeți, am căutat și am descoperit câteva rețete tradiționale, din diferite zone ale țării, ca
0 Comments
Niciun comentariu inca!
Poti fi primul care comenteaza articolul!