Sac de cenuşă

Sac de cenuşă

Această rețetă a fost culeasă de jurnalista Simona Lazăr din satul Rimetea, județul Alba.

Ai trebuință de: 200 g unt, 250 g făină şi 6 gălbenuşuri şi un plic de praf de copt. Se frământă bine şi se rup din aluat 48 de bucăţi care se rotunjesc între palme, formându-se mici sfere.

Aluatul se pregăteşte de seara şi se pune cel puţin 12 ore la rece, să se odihnească, aşezat pe o planşetă cu făină. Dimineaţa se pregăteşte umplutura, din 250 g zahăr, 6 albuşuri de ou, 250 g nucă măcinată.

Citește mai departe modul de preparare pe Antena Satelor, AICI.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

Fasole verde gătită mocănește

Iată și rețeta aceste zile de joi, care a fost mai mult însorită decât rece, semn că iarna, totuși, nu va mai sta mult pe-aici, iar primăvara se apropie. La

De vazut & savurat 0 Comments

Ciorbă rădăuțeană

Iată încă o rețetă, din zona Rădăuților, celebra lor ciorbă, numai bună în perioada sărbătorilor și după! La mulți ani și spor la bucătărit!

De vazut & savurat 0 Comments

Bucovina, promovată turistic prin flash mob-uri în ţară şi în străinătate

Cum altfel să fii atras de o zonă decât dacă primești o mostră din ea? Așa s-au gândit și membrii Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” din Suceava care vor organiza flash

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!