Sac de cenuşă

Sac de cenuşă

Această rețetă a fost culeasă de jurnalista Simona Lazăr din satul Rimetea, județul Alba.

Ai trebuință de: 200 g unt, 250 g făină şi 6 gălbenuşuri şi un plic de praf de copt. Se frământă bine şi se rup din aluat 48 de bucăţi care se rotunjesc între palme, formându-se mici sfere.

Aluatul se pregăteşte de seara şi se pune cel puţin 12 ore la rece, să se odihnească, aşezat pe o planşetă cu făină. Dimineaţa se pregăteşte umplutura, din 250 g zahăr, 6 albuşuri de ou, 250 g nucă măcinată.

Citește mai departe modul de preparare pe Antena Satelor, AICI.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

De vazut & savurat 0 Comments

La Suceava, pe treptele cetăţii de scaun

În inima Bucovinei, pământ al legendelor şi al faptelor de vitejie, vizitatorii îşi îndreaptă paşii către acel loc în care, istoria acestei părţi a României, este mai prezentă decât oricând.

De vazut & savurat 0 Comments

„Mergeți la teatru să vă mai rupeți de problemele cotidiene și să puteți explora o altă lume!”

Interviu cu o tânără actriță: OANA-GABRIELA DRĂGHICI Turism Club: Dragă Oana, pe blogul tău, am găsit aceste vorbe și mi-au plăcut foarte mult (“Am crezut că ai nevoie de evenimente fantastice

De vazut & savurat 0 Comments

La Bacău, pe urmele lui George Bacovia

  În Bacău am ajuns într-o zi capricioasă de vineri a lunii iulie. Dimineaţa ne-a întâmpinat cu soare şi vânt iar oraşul, în liniştea orelor matinale, avea încă aerul somnoros

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta