Sac de cenuşă
Această rețetă a fost culeasă de jurnalista Simona Lazăr din satul Rimetea, județul Alba.
Ai trebuință de: 200 g unt, 250 g făină şi 6 gălbenuşuri şi un plic de praf de copt. Se frământă bine şi se rup din aluat 48 de bucăţi care se rotunjesc între palme, formându-se mici sfere.
Aluatul se pregăteşte de seara şi se pune cel puţin 12 ore la rece, să se odihnească, aşezat pe o planşetă cu făină. Dimineaţa se pregăteşte umplutura, din 250 g zahăr, 6 albuşuri de ou, 250 g nucă măcinată.
Citește mai departe modul de preparare pe Antena Satelor, AICI.
Despre Autor
S-ar putea sa iti placa
Rețeta de miercuri: Friptură țărănească dintr-o veche carte de bucate
Începem din 2015 o nouă serie de articole, în colaborare cu buni prieteni. Veți descoperi în rubrica De văzut și savurat, în fiecare miercuri, câte o rețetă veche, românească, numai
Ciuperci țărănești
E joi, e post, e soare afară… Iată o rețetă tradițională de post, care poate fi îmbogățită și cu smântână, pentru gurmanzi. Mai multe rețete simple și pline de savoară,
La Bacău, pe urmele lui George Bacovia
În Bacău am ajuns într-o zi capricioasă de vineri a lunii iulie. Dimineaţa ne-a întâmpinat cu soare şi vânt iar oraşul, în liniştea orelor matinale, avea încă aerul somnoros
0 Comments
Niciun comentariu inca!
Poti fi primul care comenteaza articolul!