O scurtă vacanţă, înainte de Crăciun

O scurtă vacanţă, înainte de Crăciun

Pentru mulţi dintre noi, noiembrie este înşiruirea celor 30 de zile în care ne pregătim pentru luna cadourilor. Acum scoatem de la ciorap economiile, facem liste pentru pomul de Crăciun, ne alegem destinaţiile de vacanţă pentru iarnă şi… printre picăturile de ploaie, prin ceaţa dimineţilor, mergem la serviciu, ca la căderea nopţii, să ne întoarcem rebegiţi acasă, să ne pregătim pentru o nouă zi. Iar această nouă zi vine cu planuri de călătorie și idei pentru locuri pe care vrei să le vezi în ultimele luni din an.

Unde să fugim de ceaţa lui noiembrie

Aşadar, nu prea e loc luna aceasta de vacanţe. Dar, dacă se iveşte ocazia şi programul ne permite, de ce să nu fugim undeva, acolo unde se şi întâmplă vreun eveniment, iar vremea e mult mai blândă. Aşa că am căutat câteva locuri departe de Europa, pentru că aici în mai toate ţările vremea e… de toamnă, melancolică, rece, ploioasă, nepotrivită unei vacanţe. Iată câteva destinaţii de noiembrie numai bune, descoperite pe travelchannel.

În Maroc, pentru o călătorie prin deşert

Vă plac imaginile aurii ale dunelor ce parcă se unduiesc la orizont? Vă place căldura toropitoare. Alegeţi o vacanţă în Maroc şi cereţi agenţiei de turism să vă înscrie într­o excursie în deşert. Puteţi merge pe spatele cămilei, în programul numit Morocco’s Erg Chebbi Desert, sau, dacă sunteţi mai puţin aventuroşi, bifaţi Morocco by car, un tur în care veţi explora străvechile oraşe Casablanca, Tanger şi Marrakesh.

În Insulele Cayman, la festivalul piraţilor

În luna noiembrie, în Insulele Cayman, are loc Festivalul Piraţilor. Mai bine de 11 zile ţine acest festival, în care personaje costumate, venite din întreaga lume, se distrează din zori şi până noaptea cu întreceri marinăreşti şi… piratereşti, dintre care nu lipsesc dansul, muzica, mâncare şi băutură, parade şi artificii, seară de seară. Hotelurile elegante din zonă vor fi luate cu asalt de echipajele corăbiilor de piraţi, care mai de care mai înspăimântător… costumaţi.

La New York, pentru paradele toamnei

Big Apple se pregăteşte luna aceasta de mai multe parade! Străzile oraşului vor fi ocupate aproape toată luna. Va fi Radio City Christmas Spectacular, la începutul lunii, după care vine bogata paradă Macy’s Thanksgiving Day Parade hotels, care este cea mai grandioasă dintre toate! Ziua recunoştinţei este una dintre cele mai mari sărbători ale Statelor Unite şi este celebrată an de an, aşa cum se cuvine. Nu rataţi Times Square!

În Virginia şi Carolina de Nord

Dacă alegeţi această destinaţie, veţi prinde în noiembrie ultimele săptămâni de vară. Dacă iubiţi ecoturismul, apoi aici aveţi de admirat cele mai colorate şi mai vibrante peisaje! Alegeţi ca rută Blue Ridge Parkway, pentru fotografii demne de concursuri internaţionale. Dacă veţi ajunge spre sfârşitul lunii în est, veţi avea parte de un început de toamnă, cu primele frunze colorate ce cad din copaci.

Şi tot în America, mergeţi la Walt Disney World

 

Am rămas pe tărâmuri americane, dacă tot am trecut oceanul. Dar am cotit­o spre Florida, pentru a vedea Merritt Island National Wildlife Refuge, din apropiere de Cap Canaveral. După ce aţi admirat peisajele şi speciile rare de păsări ce vin să cuibărească aici, daţi o fugă şi până la Walt Disney World, unul dintre primele parcuri deschise de marele visător. Vremea e numai bună pentru asta.

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Plecari in doi 0 Comments

Cu aparatul de fotografiat prin Japonia

Japonia este o tara ce ne fascineaza intotdeauna, o destinatie de vizitat in orice perioada a anului. Noi ne incepem calatoria intr-una din lunile blande ale toamnei – noiembrie, pentru

Plecari in doi 0 Comments

Adriana și Cristi, călători cu un buget foarte calculat 

Adriana și Cristi au ieșit prima dată din România acum 10 ani. De atunci au vizitat părți din 18 țări, au făcut voluntariat pentru a călători, și-au ridicat o casă

Romania nestiuta 0 Comments

Cucerește Cetatea Cârța!

Dacă ai drum pe la Sibiu sau prin împrejurimi, fă câteva opriri în preajma monumentelor istorice, în satele tradiționale și descoperă în tihnă cetățile, bisericile importante și muzeele. Și, orice

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta