PARTYmania! Deschide agenda distracțiilor cu cele mai tari festivaluri din 2018!

PARTYmania! Deschide agenda distracțiilor cu cele mai tari festivaluri din 2018!

 

Dacă pe lista de rezoluții pentru 2018 ai, pe lângă ”să merg mai des la sală”, ”să călătoresc mai mult” și ”să mă duc la cele mai tari festivaluri”, ne-am gândit să-ți facem treaba mai ușoară. Am făcut o listă cu festivalurile din Europa și din România la care trebuie să ajungi măcar o dată-n viață. Și chiar dacă nu vei reuși să le bifezi pe toate în acest an, măcar le poți trece la capitolul ”must do” din 2019, mai ales că toate au devenit deja tradiție. 

Europa

 • BoomTown Festival Fair

Numit unul dintre cele mai experimentale și imaginative festivaluri din lume, BoomTown e de fapt un oraș care este construit diferit în fiecare an, cu străzi întortocheate, cu primar, alegeri și pașapoarte. Festivalul de muzică și arte are loc între 9 și 12 august, în Winchester, Marea Britanie, iar tipurile de muzică vor fi reggae, ska, funk, garage, grime, jungle și drum and bass. Prețurile pornesc de la 223 de lire, iar intrarea copiilor până în 12 ani e gratuită.

 • Creamfields

Unul din top 3 dintre cele mai prestigioase festivaluri de dance de pe planetă, Creamfield are loc în perioada 23-26 august 2018, în Daresbury, Marea Britanie. Festivalul a fost lansat în 1998 ca experiență de clubbing în aer liber și a câștigat, în 2016, Premiile UK Festival pentru ”Cel mai bun festival de mărime mare” și ”Cel mai bun eveniment dance”. Și-au confirmat deja prezența Deadmau5, Eric Prydz, Tiësto, Martin Garrix. Prețurile pleacă de la 80 de euro pe zi.

 • Rock am Ring & Rock im Park

Dacă preferi muzica rock, germanii găzduiesc două festivaluri în două orașe diferite, dar în același timp. Între 1 și 3 iulie 2018, la Nuremberg are loc Rock im Park, iar la Nürburg, fratele geamăn, Rock am Ring. Pe lista de confirmări se află Foo Fighters, Thirty Second to Mars, Gorillaz și Marilyn Manson.

 • Isle of Wight Festival

După aproape 50 de ani de la prima ediție, Isle of Wight Festival adună fanii muzicii pop și rock între 21 și 24 iunie 2018 în Marea Britanie. În 2016, peste 58.000 de persoane s-au bucurat de muzica celor de la Arcade Fire, Rod Stewart, David Guetta și Run DMC și de o varietate de activități pentru toate vârstele. Pentru 2018 încă nu au fost anunțate line-up-ul și prețurile biletelor, dar închirierea unui cort de două persoane costă 222 de euro pentru patru nopți.

 • Sziget Festival

Sziget și-a câștigat reputația, devenind unul dintre cele mai mari și mai reprezentative din Europa, având peste 350.000 de spectatori și 1000 de artiști în fiecare an. Între 8 și 15 august, Insula Obuda din Budapesta va fi gazda celor care vor să se distreze, dar și celor care vor să participe la evenimente culturale sau sportive: cinema, teatru și dans, bungee jumping, luminarium. Un bilet pentru toate cele șapte zile costă 275 de euro.

 • Tomorrowland

Tomorrowland este, pur și simplu, cel mai mare festival de muzică electronică de pe pământ. De fapt, cred că orice iubitor de muzică, de orice tip ar fi ea, și-ar dori să ajungă acolo măcar o dată în viață. De ce? Pentru decorul desprins din po-vești, focurile de artificii și cele 15 scene. Festivalul are loc în iulie, la Boom, în Belgia, iar anul acesta se va desfășura între 20 – 22 iulie, dar și între 27 – 29 iulie. Românii care vor să meargă se organizează pe Facebook în grupuri, așa că nu mai sta pe gânduri! Rezervările biletelor se fac între 9 ianuarie și 2 februarie, iar la începutul acestei perioade vor fi anunțate și prețurile. «

România

 •   Sunwaves

Acest festival va deschide practic, ca în fiecare an, sezonul distracției de la malul mării. Aflat a ediția cu numărul 23, Sunwaves-ul va aglomera, timp de 4 zile, spre începutul lunii mai, zona Mamaia Nord, cu tineri veniți din toată lumea, pentru a se bucura de show-urile vedetelor muzicii electronice.

 

 • Electric Castle

Dacă nu ai ajuns încă la nicio ediție a acestui festival, sigur ai auzit de el de la știri. Pentru că Electric Castle = noroi = cizme. Însă, pe lângă acestea, festivalul de la Cluj înseamnă lineup variat, din foarte multe zone muzicale (rock, reggae, hip hop, muzică electronică sau indie) îmbinat cu tehnologia, patrimoniul și cultura alternativă. În 2018, Castelul Banffy din Bonțida este iarăși gazdă pentru cei peste 174.000 de petrecăreți, între 18 și 22 iulie. Prețul întreg al unui bilet este de 549 de lei, însă organizatorii au anunțat promoții în decembrie 2017 și martie 2018.

 • Neversea

Revelația verii trecute a fost festivalul Neversea, organizat în premieră pe plaja din Constanța de inițiatorii deja celebrului Untold. Succesul a fost răsunător, atât datorită artiștilor care au urcat pe cele șapte scene ale festivalului, cât și celor peste 150.000 de oameni care au venit să-i vadă. Chiar dacă detaliile nu au fost stabilite până acum, distracția va fi cu siguranță reeditată, conform declarațiilor făcute de organizatori imediat după încheierea maratonului de concerte.

 • Untold

Acest festival ce se ține la o aruncătură de băț de Bonțida, în Cluj, a adunat în 2017, 330.000 de petrecăreți din țară și din străinătate. Orașul a devenit atunci neîncăpător, ținând cont că locuitorii săi sunt 321.687. Untold a fost desemnat Best Major Festival în cadrul European Festival Awards 2015 și ”Brandul Anului 2015”, distincție primită din partea celui mai de seamă reprezentant național al industriei de marketing și comunicare, International Advertising Association Romania (IAA). Festivalul își adună iarăși oamenii puși pe distracții între 2 și 5 august 2018. Primele 15.000 de abonamente au fost puse în vânzare la jumătatea lui noiembrie și s-au epuizat în câteva minute.

 • Summer Well

Festivalul ”ca o vacanță” anunță cea de-a opta ediție pentru weekendul 11 – 12 august 2018, când biletele early-bird sunt 228 de lei. Pe scena de pe Domeniul Știrbei au urcat, în 2017, Interpol, Editors, Birdy, Glass Animals, Nothing but thieves. «

Autor: Oana Racheleanu

Despre Autor

S-ar putea sa iti placa

Special 0 Comments

Emma Zeicescu: «La noi, iubirea a atras destinația»

Pentru că e o romantică incurabilă, am invitat-o pe vedeta Realitatea TV, Emma Zeicescu, să scrie despre dragoste și turism. Și iată ce a ieșit: ”Despre Dragoste și Turism se

Special 0 Comments

Ozana Barabancea dezvăluie secretul părului ei: vopseaua Mastey 100% vegană

  Premiată la Gala iClara Media Awards 2015 pentru cea mai bună voce feminină, Ozana Barabancea se declară de două ori fericită la acest final de an. Al doilea motiv îl

Special 0 Comments

Simona, utilizator de Postcrossing: 400 de vederi trimise și primite în toate colțurile lumii

Mai știi să scrii de mână altceva decât lista de cumpărături? De când n-ai mai trimis o scrisoare, o vedere? Aproape că ai și uitat unde este oficiul poștal, nu? Ei bine,

0 Comments

Niciun comentariu inca!

Poti fi primul care comenteaza articolul!

Spune parerea ta